Anadrol Effekt

Effekter av Anadrol på prestanda och muskelbyggnad

Anadrol är en oralt administrerad steroid som ursprungligen skapades för behandling av tillstånd som muskulär atrofi och anemi. Dess molekylära makeup är slående lik testosteron, därför har den liknande egenskaper som att vara en potent anabola steroider med måttligt ställa androgena biverkningar.

Den primära funktionen hos Anadrol är att bygga muskelvävnad och styrka. Det används också ofta som en del av en individs skärcykel, men detta tenderar att kvarstå som en sekundär användning av hormonet. Eftersom Anadrol härrör från testosteron fungerar det på samma sätt också. Individen kommer att märka en ökad aptit tillsammans med proteinsyntes.

Proteinsyntes är den kemiska reaktionen som äger rum i kroppen som förvandlar aminosyror till proteiner, som sedan läggs ned som mager muskelmassa. Det är här förmågan för kroppen att producera mer solid muskel härrör från. Muskelvävnad kräver kalorier som ska produceras, så aptitförbättrande förmågor hos Anadrol ger stora vinster. Individen kommer också att uppleva antalet röda blodkroppar som de har. Dessa röda blodkroppar transporterar syresatt blod till musklerna och gör det möjligt för användaren att träna på en ökad intensitetsnivå under längre tid.

Steroiden har en kort aktiv livslängd, vilket är ungefär 16 timmar. Spår av dess metaboliter kan emellertid hittas i urin och blodprover i upp till 8 veckor efter avslutad användning. Resultat med Anadrol kan märkas efter 2 3 veckors användning när ökningar av muskelmassa och storlek börjar bli uppenbara. Det är inte ovanligt att 20 30 kg vikt uppnås vid denna tidpunkt, men en del av detta kan komma att hålla kvar vatten.

Det rekommenderas att börja med 25 mg till 50 mg varje dag och sedan jobba dig upp till större doser. Att arbeta dig upp till en fast dos gör att din kropp kan vänja sig vid hormonet och förhindrar risken för allvarliga biverkningar. När den används korrekt kommer Anadrol att leda till imponerande vinster av muskelvävnad, tillsammans med markanta förbättringar i styrka och kroppsbyggnad.

Effekterna av Anadrol på män

Även om det inte förnekar att Anadrol har många gynnsamma effekter på styrkan och muskelmassan hos män, skulle det vara dumt att tänka på det som biverkningsfritt. Hos män inkluderar de typiska effekterna snabba ökningar av muskelmassa och storlek, ökad styrka och en ökning av individens totala kroppsvikt. Som nämnts ovan finns det biverkningar, som i vissa fall kan vara allvarliga. Dessa inkluderar följande:

 • Gynecomastia, utvecklingen av manliga bröst och bröstvävnad.
 • En ökning av vattenretention, blodtryck och kolesterol.
 • Sömnlöshet och förändringar i sömns mönster för individen.
 • Ångest och förändringar i humör och känslor, inklusive aggression och misstro.
 • En ökning av libido och en pågående och smärtsam erektion.
 • Skador på levern och njurarna, särskilt vid höga doser.
 • Hårförlust, men endast för dem som är disponerade för manlig mönsterbaldness (MPB).
 • Akne och en ökning av produktionen av kroppshår.
Anadrol Effekt

Anadrol Effekt

Även om dessa effekter kan verka oönskade, kommer vanligtvis endast de som överskrider de rekommenderade doseringsriktlinjerna att uppleva dem på en avancerad nivå. När du använder Anadrol på lägre nivåer, reduceras biverkningarna kraftigt. Anadrol är emellertid en av de steroider som fungerar på grundval av ju mer du tar, desto bättre blir resultaten. Om du börjar med den lägsta dosen och sedan bygga upp den hjälper individen att undvika oväntade biverkningar.

För dem som går igenom en skärcykel har Anadrol också den extra fördelen att arbeta som en fettmetabolisator. Detta betyder att hormonet hjälper till att förbränna kroppsfett när det är på kaloriunderskott och hjälper till att bevara så mycket magert muskelmassa som möjligt. Dess bästa användning är fortfarande för bulking, där den verkligen tar rampljuset.

Effekterna av Anadrol på kvinnor

Medan det finns många anabola steroider, som kommer att fungera bra för kvinnor, är Anadrol inte en av dem. Detta ligger främst i det faktum att det innehåller en hög anabola och androgena betyg. Kvinnor som väljer att använda Anadrol riskerar att bli viriliserade. Detta inträffar när individen får mer av det manliga hormonet än vad som är normalt. Typiska symptom på virilisering hos kvinnor inkluderar följande:

 • En utvidgning och svullnad av klitoris.
 • En fördjupning av rösten, tillsammans med akne och håravfall.
 • Utvecklingen av ansikts och kroppshår, särskilt på bröstet, käkelinjen och ansiktet.
 • En minskning av storleken på brösten och bröstvävnaden.

Även om håravfall ofta benämns manlig skallighet, är alla kvinnor också disponerade för det genetiska tillståndet. Det är därför de flesta kvinnor tenderar att tunna ut och tappa håret när de åldras. Bristen på DHT förhindrar dock total hårförlust. Anadrol ökar testosteron hos kvinnor, vilket kan leda till håravfall. Effekterna av virilisering kan bli permanenta om Anadrol fortsätter när symtomen uppstår. Om de avbryts tidigt kommer biverkningarna att vända.

En oral dosering av 25 mg Anadrol är tillräcklig för kvinnor att uppleva en markant ökning av muskelmassa och styrka, tillsammans med förmågan att bränna kroppsfett. Faktum är att bara 12,5 mg per dag ger samma effekter och ger tillväxt och styrka för individen. Men risken för virilisering finns fortfarande, så den bör endast användas med omsorg.

Anadrol Effekt Referenser

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18500378/
 2. https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja01511a041
 3. https://adisinsight.springer.com/drugs/800010476