Anavar

 • Oxandrolone (AKA Anavar)
 • Kemiskt namn: 17phydroxi17ametyl2oxa5aandrostan3on
 • Halveringstid: 9 timmar
 • Detektionstid: 3 veckor
 • Anaboliskt betyg: 322 630
 • Androgent betyg: 24

Anavar Historia och översikt

Anavar är handelsnamnet för den orala anabola steroiden Oxandrolone, som är det generiska kemiska namnet. Anavar utvecklades och marknadsfördes under höjden av anabol steroidforskning mellan 1950 och 1980talet. Det är toppen av den oändliga strävan att upptäcka och utveckla en anabol steroid som kan betraktas som perfekt. Med detta sagt är Anavar kanske det närmaste som vetenskapen har kommit att utveckla vad som skulle betraktas som den perfekta anabola steroiden.

Det är känt för sin anmärkningsvärda säkerhetsprofil och förhållandet mellan biverkningar och fördelar så mycket att det är en av få anabola steroider som bedöms vara lämpliga som ett läkemedel för kvinnor och barn (två patienttyper som är kända för att reagera ganska negativt på till att börja med anabola steroider.

Anavars historia börjar 1962 som Oxandrolone. Inte länge därefter släpptes det på receptbelagda läkemedelsmarknaden under handelsnamnet Anavar av GD Searle & Co. Laboratories, som idag kallas Pfizer Inc. Andra handels och varumärken har använts för Oxandrolone av andra läkemedelsföretag. Dessa namn inkluderar: Protivar, Anatrophil, Antitriol, Lipidex och Lonavar. Anavar var en av läkemedelsindustrins största framgångar på receptmarknaden på grund av en mängd medicinska rapporter som indikerade en enorm mängd patienter som tolererade läkemedlet ganska bra.

Kemiska egenskaper hos Anavar

Anavar är en DHTderivat, anabole steroider, som faller under familjen av DHThärledda anabola steroider. Som sådan är Anavar väsentligen Dihydrotestosteron med en metylgrupp kopplad till 17thkol (känd som C17 Alpha Alkylation), som är den kemiska strukturella modifieringen som gör det möjligt för den anabola steroiden att överleva den första passagen genom levern när den intas oralt, och tillåter den anabola steroiden att vara mer resistent mot levermetabolism. Den innehåller också en modifikation vid 2ndkol i den första cykloalkanringen, varigenom 2ndkol avlägsnas och ersätts med en syreatom.

Detta är vad som strukturellt gör Anavar extremt unik bland alla anabola steroider, eftersom det är den enda anabola steroiden som har en direkt modifiering (fullständig ersättning av en kolatom med en annan atom) i sin ringstruktur. Det är denna modifiering som tros öka hormonens anabola styrka i jämförelse med dess moderhormon DHT. En av de metoder som denna modifiering ökar Anavars anabola styrka (jämfört med DHT) tros vara en ökad resistens mot enzymet 3hydroxysteroid dehydrogenas, vilket är det enzym som är mycket rikligt i muskelvävnad som är ansvarig för omvandlingen av Dihydrotestosteron till en ickeanabola inaktiv metabolit. Därför är detta orsaken till att Dihydrotestosteron inte är anabol i muskelvävnad, eftersom det väsentligen inaktiveras av 3hydroxysteroid dehydrogenas innan det kan verka på androgenreceptorer i muskelvävnad.

Egenskaper hos Anavar (Oxandrolone)

Anavar är en anabol steroid som tillhör Dihydrotestosteron (DHT) familjen av anabola steroidderivat / analoger. Andra föreningar som tillhör denna ”DHTfamilj” av anabola steroider inkluderar Winstrol, Primobolan, Masteron, såväl som flera andra som alla är derivat av den anabola steroideren DHT. Den vanliga faktorn bland alla dessa anabola steroider är att de på ett eller annat sätt är modifierade former av DHT och därmed kan DHT betraktas som ”moder” hormonet för dessa anabola steroider.

Anavar i sig har en tydlig fördel av anabole styrka framför dess androgena styrka (sett av dess anabola klassificering 322 630 mot bakgrund av dess androgena betyg på 24). I jämförelse med Testosteron, som har ett anaboliskt: androgent förhållande på 100: 100 respektive, ser man lätt att Anavar är mycket mindre androgen och har en starkare anabolstyrka på minst 3 gånger styrkan av Testosteron, och studier har visat anabola styrka så högt som 6 gånger testosteron med mycket liten tillhörande androgen aktivitet. Anavar har inte någon mätbar östrogen aktivitet (på grund av att den är ett DHTderivat) och har inte heller någon Progestogenisk aktivitet.

Det är lätt att se hur dessa egenskaper gör Anavar till en gynnsam blandning bland idrottare och kroppsbyggare som vill öka atletisk prestanda, muskelökning och styrka förstärkning där den extra vattenviktökningen är oönskad. Det är också en anabola steroider som används i stor utsträckning av kroppsbyggare som vill kasta kroppsfett och bibehålla så mycket muskler som möjligt under ett kaloriunderskott, där återigen extra vattenvikt och möjlig fettretention / förstärkning inte önskas. Som man lätt kan se är Anavar en ganska mångsidig förening när det gäller dess användning.

För en anabola steroider som ofta utpekas som ”mild”, har den faktiskt någon mycket imponerande anabolstyrka som vi kan se av Anavars anabola betyg på 322 630 kontra Testosterons betyg på 100; och jämfört med den andra populära ”milda” anabola steroiden Primobolan, med dess anabola betyg på 88, kan vi se hur Anavar inte är så ”mild” i betydelsen av anabola styrka som många har gjort det. När det gäller dess rapporterade anabola betyg på 322 630 beror skälet på att det ges detta intervall i motsats till ett fast antal för dess anabola betyg (såsom Trenbolones betyg på en solid 500 eller Testosterons betyg på ett fast 100) Anavars natur som en oral anabole steroid.

Det är underförstått att anabola steroider uppvisar en mycket dålig andel av överlevnad genom levermetabolism när de intas oralt. Som vi vet att orala anabola steroider modifieras vid 17thkol (känd som C17 Alpha Alkylation) för att den anabola steroiden ska bli mer resistent mot nedbrytning i levern, detta ger en mycket hög andel för anabola steroider att passera genom levern till blodomloppet, men detta garanterar inte att 100% av den anabola steroiden gör det igenom. En del procent kommer fortfarande att gå förlorade, och därför är det anledningen till att i stället för ett fast antal ges ett allmänt intervall för många anabola steroider (mest orala föreningar av de angivna orsakerna, eftersom styrka kan variera på grund av levermetabolismen).

Anavar

Anavar

Anavar Biverkningar

Som tidigare berörts hyllas Anavar med beröm bland kroppsbyggare, idrottare och det medicinska samhället för dess otroliga biverkningsförmåga och dess allmänna brist på negativa biverkningar i jämförelse med många andra anabola steroider.

Östrogena biverkningar är helt obefintliga med Anavar på grund av att det är ett derivat av DHT, vilket är ett androgent hormon som redan inte kan omvandlas till östrogen. Som sådan behåller Anavar denna egenskap. Med andra ord är de biverkningar som är typiska för östrogen (såsom vattenretention, uppblåsthet, fettretention / förstärkning och utveckling av gynekomasti) helt osynliga. Förutom en total brist på östrogen aktivitet saknar Anavar också fullständigt någon progestogen aktivitet, vilket negerar eventuella negativa effekter också där.

Även om Anavar är jämförelsevis mindre androgen än Testosteron mycket, kan biverkningar här fortfarande dyka upp särskilt hos de individer som kan vara känsliga för androgena biverkningar. Dessa kan inkludera ökad fet hud, akne, hårtillväxtökningar i ansikte och kropp, och risker med manlig håravfall (MPB) samt godartad prostatahyperplasi (BPH).

Trots vad som vanligen utpekas om att Anavar är ”mild på det endokrina systemet”, finns det bevis för att det är helt motsatt där studier har visat nästan 40% undertryckning av endogen testosteronproduktion och testikelfunktion efter endast 5 dagars användning vid 15 mg per dag i friska unga män. Därför ska Anavar inte tas lätt i området för undertryckt och störd hormonell funktion. Om den kan undertrycka HPTA (Hypothalamic Pituitary Testicular Axis) efter bara 5 dagars användning vid 15 mg per dag, kan och kommer det att leda till fullständig avstängning under veckors användning vid högre ”bodybuilding doser”.

I jämförelse med andra orala anabola steroider har studier visat att Anavar uttrycker den minsta mängden hepatotoxicitet och belastning på leverfunktionen hos dem alla. Det bör noteras att Anavar fortfarande uttrycker en viss toxicitet i detta område, så det är fortfarande tillrådligt att inte använda Anavar under en 8 10 veckors period vid rimliga doser. Rätt tillskott med goda leverstödföreningar är också alltid viktigt när man använder orala anabola steroider, oavsett hur milda de kan påstås vara.

Anavar Kur och användningsområden

Även om Anavar har vunnit popularitet som en ”skärande agent” eller ”skärande steroid” genom det förflutna, är dess kapacitet inte begränsad till detta. Även om den kan prestera och hjälpa ganska bra inom området för att uppnå fettförlust och fysikdefinition, är det en utmärkt förening för massökning, styrka och bulking. Eftersom det är 3 6 gånger testosterons anabola styrka, kan Anavar Kur verkligen vara bulklingsKur utan problem.

Eftersom Anavar emellertid medför en viss belastning och toxicitet inom området leverfunktion, kan den inte användas under samma tid som de kärninjicerbara föreningarna kan. Därför ingår det ofta i början av valfri cykel under de första 6 8 veckorna innan den avbryts. Anavar Kur kan förlängas till maximalt 10 veckor i en rimlig dos, dock på grund av dess lägre grad av levertoxicitet än andra orala föreningar. För bulking syftar Anavar Kur normalt med liknande föreningar som används för bulking, såsom ett långesterat testosteron (t.ex. Enanthate) och eventuellt en förening såsom DecaDurabolin (Nandrolone Decanoate).

För sin användning i fettförlust och skärning är Anavar Kur ofta kortare och används med föreningar som används för att uppnå liknande mål. Dessa kan vara anabola steroider såsom Testosteron propionat, Trenbolon acetat, Masteron (Drostanolone Propionate), etc. Dessa föreningar har i allmänhet samma egenskaper som Anavar och främjar väldigt lite eller inget vattenretention eller uppblåsthet som ofta inte önskas under skärning och fettförlust faser där det är viktigt för kroppsbyggaren att observera förändringar i fysikdefinitionen.

Anavar doseringar och administration

De allra flesta medicinska applikationer krävde en Anavardosering i intervallet 2,5 20 mg per dag, vilket naturligtvis var mycket beroende av vilken typ av sjukdom, sjukdom eller störning som Anavar var avsedd för. Inom medicin har Anavar använts som exempel hos AIDS patienter inom intervallet 20 80 mg per dag för att bekämpa och / eller vända muskelavfall. Detsamma har också visats med brännoffer. Detta är en solid indikation på det allmänna doseringsområdet som skulle vara effektivt för muskeltillväxt och friidrott. Eftersom Anavar är ett läkemedel med mycket erfarenhet av olika åldrar av patienter, är effekterna av Anavar inte heller beroende av ålder.

Oxandrolon Balkan Pharmaceuticals 10 mg 60 Tabs

Även om Anavar felaktigt har utropats till att vara en ”mild steroid” inom området för anabola förmågor, har studier visat något annat, och som tidigare nämnts hittills är det en förening som är 3 6 gånger testosterons anabola styrka. Därför, i friidrott och bodybuilding världen, Anavar doser för nybörjare tenderar att starta och stanna i intervallet 25 50 mg per dag och bör ge fantastiska resultat oavsett om bulking upp eller trimning av fettet. Avancerade användare tenderar att våga mellan 50 80 mg per dag, och det finns vanligtvis inget behov av att överskrida detta intervall på grund av de dramatiska resultaten som en sådan Anavardosering kan ge.

Mycket sällan upplevde emellertid avancerade Anavar dosering ssatser inom intervallet 80 100 mg per dag.

Eftersom Anavar är en stor anabola steroider för den kvinnliga idrottare och kroppsbyggare som vill minimera och eliminera androgena viriliseringsbiverkningar, vilket visas i studier, kommer de flesta kvinnor att använda en Anavardosering inom 5 10 mg per dag. Avancerade kvinnliga användare som kanske vill pressa kuvertet tenderar att stiga upp till 20 mg per dag, även om det rekommenderas att all kvinnlig användning av Anavar för kroppsbyggande eller idrottsändamål begränsas till inte längre än 4 6 veckor åt gången.

Det finns också något att säga om att kombinera en Anavar dos med koffein. En studie har visat att bara 300 mg koffein administrerat tillsammans med Anavar ökade försökspersonernas blodplasmanivåer av Anavar med 15 20x jämfört med baslinjenivåerna.

Hur man köper Anavar

Anavar är en extremt populär anabole steroid av många uppenbara skäl, men det är också känt som en av de dyraste anabola steroiderna som någon är villig att köpa. Farmaceutisk kvalitet och underjordisk (UGL) Oxandrolone klass är båda rikliga på den svarta marknaden för individer att köpa, men prisskillnader (och frågan om förfalskade och falska produkter) blir en fråga. Det finns också massiva variationer i hur slutprodukterna presenteras (till exempel Anavartabletter kan variera var som helst från 2,5 mg per tablett hela vägen upp till 50 mg tabletter, och mängden tabletter per låda eller flaska varierar också mycket).

Med hjälp av en basstandard på 10 mg tabletter kan vi effektivt mäta marknadspriserna för Anavar mellan underjordiska och farmaceutiska kvalitetsprodukter. Ett paket med 60 tabletter av farmaceutisk kvalitet Anavar doserat till 10 mg per tablett kan köras överallt från $ 70 $ 150. Underjordisk Varprodukt under alla samma förhållanden (60 tabletter, 10 mg per tablettkoncentration) kan köras överallt från $ 60 $ 180. När du köper anavar kan priserna också variera beroende på vilken typ av källa som används (personliga kontra internetkällor, etc.) och valutakurserna för valutor vid köpet, eftersom priserna på svarta marknaderna påverkas starkt av dessa.

Senaste forskning

09 januari 2018: I en ny portugisisk studie som mätte effekterna av kaffe på Oxandrolonadministrationen visade det en positiv effekt på biotillgängligheten och upptagningen.

Det portugisiska dopinglaboratoriet Laboratorio de Analises de Dopagem genomförde den peerreviwed och dubbelblinda studien som gav patienterna 300 mg koffein i kombination med Oxandrolone. Undersökningarna bevittnade en ökning i plasmakoncentrationer i gruppen Oxandrolone + koffein jämfört med gruppen Oxandrolone enbart.

Resultaten var betydande. En ökning på 1900% (20 gånger) sågs, vilket är ganska dramatiskt. Om du är en använt av Anavar (Oxandrolone), skulle det vara värt att ta in den orala anabola steroiden med en kopp kaffe, kompletterat koffein eller ta androgenen med ditt tillägg före träning.

Anavar Referenser:

 1. https://accpjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1592/phco.29.2.213
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19170590/
 3. https://books.google.com.tr/books?id=afKLA-6wW0oC&pg=PT342&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
 4. https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0305417915002594
 5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18500378/