Andriol

Was für ein Steroid ist Andriol ?  

  • Testosteron + undekanoatester
  • Tillverkare: Schering AG
  • Effektiv dos (män): 40120 mg per dag
  • Effektiv dos (kvinnor): rekommenderas inte
  • Halveringstid: cirka 69 timmar
  • Upptäckningstid: cirka 23 månader
  • Anabola / androgena förhållanden: 100: 100

Andriol Historia och översikt

Istället är Andriol en förestrad form av testosteron (Testosteron Undekanoat), varigenom den fästs på en extremt lång fettsyrakedjorester. Forskning har visat att när Andriol konsumeras (speciellt i närvaro av dietfetter) tillåter den höga lipofila karaktären åtminstone delvis absorption via kroppens lymfsystem genom magtarmkanalen. Även om Andriol inte är levergiftigt alls finns det några nackdelar med dess natur. Eftersom det förlitar sig på att fettlösligheten ska absorberas i kroppen har forskning visat att Androls orala biotillgänglighet är cirka 7%.

Andriol utvecklades ursprungligen och var banbrytande av läkemedeltillverkaren Organon i början av 1980talet. Förutom varumärket Andriol, varumärket det också under namnen Virigen, Undestor, Restandol, Panteston och Androxon i olika regioner och länder i hela världen. Den avsedda användningen var den av ett testosteronersättningsterapi (TRT) för män som tillverkar otillräckliga nivåer av naturligt testosteron. Trots detta faktum är Andriol fortfarande inte godkänd på receptbelagda läkemedelsmarknader i USA, men det är tillgängligt i Kanada och Mexiko. Andriol är avsett att vara ett TRTalternativ till testosteroninjektioner (såsom Testosteron Enanthate eller Testosteron Cypionate), och därmed fungera som en mycket bekvämare administreringsform för vissa som kanske inte föredrar injektioner.

Andriols tillgänglighet är ganska utbredd, men dess användning bland idrottare och kroppsbyggare är mycket långt och få däremellan. Detta beror på det faktum att Andriols nackdel är den med mycket dålig och mycket låg oral biotillgänglighet i kombination med en relativt hög kostnad för denna förening. Kroppsbyggare och idrottare har därför alltid valt de mer pålitliga, billigare och lättillgängliga injicerbara testosteronprodukterna och formuleringarna som ger mycket högre (nära 100%) biotillgänglighet.

Andriol är utformat för att uppvisa en topp testosteronnivå i kroppen endast några timmar efter intag, och efter upprepad dosering under de första veckorna bör stabila och stabila maximala plasmakoncentrationer i blodet upprätthållas i 24 timmar efter varje administrering.

Andriol kemiska egenskaper

Som tidigare nämnts är Andriol bara en förestrad variant av testosteron, varigenom testosteron har fästs med Undecanoateestern vid 17betahydroxylgruppen. Det skiljer sig väldigt mycket från alla andra orala anabola steroider eftersom det inte innehåller metylering (C17 alfaalkylering) på 17thkol, och uppvisar därför inte några av de negativa effekterna på levern som C17alfaalkylerade föreningar gör. Det uppvisar inte heller samma metod för absorption och undvikande av den första passagen i levern som C17 alfaalkylerade orala föreningar gör. I stället, på grund av Andriols mycket långkedjiga fettsyraester, är den extremt lipofil och kommer in i kroppen via lymfsystemet genom magtarmkanalen.

Andriol Biverkningar

Eftersom Andriol är en testosteronprodukt, har den alla de största biverkningarna av testosteron i allmänhet.

Östrogena biverkningar är särskilt de första som vanligtvis påverkar användaren. Testosteron genomgår en måttlig hastighet av aromatisering (omvandling) till östrogen i kroppen via interaktion med aromataszymet. Detta innebär att blodplasmanivåerna av östrogen kan byggas upp med användning av Andriol, och östrogena biverkningar kan resultera. Östrogena biverkningar inkluderar: retention och / eller ökning av kroppsfett, uppblåsthet och vattenretention, ökat blodtryck (som ett resultat av vattenretention) och potentialen att utveckla gynekomasti (bröstvävnad). Det rekommenderas att individer som använder Andriol undersöker möjligheten att använda någon form av östrogen under en cykel, eller åtminstone ha antiöstrogener till hands i händelse av att östrogena biverkningar blir framträdande.

De nästa stora Andriol Biverkningarna inkluderar androgena biverkningar. Dessa är maskuliniserande och karaktärsrelaterade biverkningar av sekundär kön. Eftersom Andriol är testosteron och testosteron är det främsta manliga androgenet, har det direkt inflytande på androgena biverkningar. Testosteronprodukternas höga androgenicitet är dessutom mer hänförlig till dess minskning (eller omvandling) till Dihydrotestosteron (DHT), vilket är en mycket kraftigare androgen än Testosteron själv. I detta fall kan användningen av en 5alfareduktasinhibitor mildra androgena biverkningar genom att förhindra eller minska omvandlingen av Testosteron till DHT. Androgena biverkningar inkluderar: ökning av aggression, ökad kroppshårtillväxt, ökad fet fet hudutsöndring, fördjupning av rösten och möjlig manlig håravfall (MPB) hos de män som är genetiskt disponerade för det.

Testosteron, som alla andra anabola steroider, kan och undertrycker naturlig endogen testosteronproduktion. Testosteronsuppression är ett mycket verkligt faktum av anabole steroidanvändningar, varför det är viktigt att begränsa cykellängderna och delta i korrekt Post Kur Therapy (PCT) protokoll efter avslutandet av en anabol steroidcykel. Underlåtenhet att göra detta kan potentiellt leda till permanent testosteronsuppression under livet.

Andriol

Andriol

Negativa kardiovaskulära effekter är också ett problem. Forskning har visat att även om testosteron som används i terapeutiska doser för behandling av TRT hos män sannolikt inte kommer att öka risken för hjärtkärlproblem (och kanske till och med kan förbättra kolesterolprofilerna), resulterar användningen av testosteron vid doseringsförbättrande doser i en minskning av HDL (det “bra” kolesterolet). Vidare, i kombination med aromatashämmare, har forskning och studier visat att de negativa effekterna på det kardiovaskulära systemet ökar dramatiskt.

Andriol, på grund av dess oerhört olika verkningsmekanism jämfört med C17 alfaalkylerade orala anabola steroider, ger absolut inga hepatotoxiska effekter. Till exempel analyserade en studie Andriols potential för levertoxicitet genom att försöka höga doser på testpersoner (400 mg dagligen) under 20 dagar, och Andriol genererade inga märkbara förändringar i avläsningar av leverenzym under studien. Detta inkluderar också patienter som har fått läkemedlet på lång sikt (ett decennium eller längre).

Dosering och administration av Andriol

Medicinskt föreskrivs Andrioldoser inom intervallet 120 160 mg per dag under de första 2 till 3 veckorna. Efter denna initiala period kräver receptbelagda riktlinjer en minskning av Andrioldosen till ett underhållsschema på 40 120 mg per dag.

För att förbättra prestanda och kroppsbyggnad måste Andrioldosen förstås vara mycket större. Minst 250 mg per dag krävs (6 eller 7 kapslar) för att se någon mätbar effekt, och många individer hävdar att resultaten inom detta intervall är i den låga änden. Vanligtvis används Andriol i en dosering av 400 500 (10 14 kapslar) per dag. Avancerade eller erfarna användare kan behöva ännu högre doser än så.

På grund av Andriols farmakologiska lipofila natur rekommenderas att Andrioldoseringar administreras med konsumtion av mat / måltider, helst med högre fettinnehåll för att maximera absorptionen i kroppen genom lymfsystemet. När de tas på tom mage har studier visat extremt låg absorption och biotillgänglighet av Andriol. Andrioldoser bör också delas upp i två jämnt fördelade doser (t.ex. morgon och kväll) för att upprätthålla stabila och stabila blodserumnivåer av testosteron.

Andriol Kur och användning

AndriolKur bör i allmänhet följa samma riktlinjer som Kur för andra testosteronprodukter, men Andriol kan behöva doseras högre på grund av dess dåliga biotillgänglighet. Det kan användas på egen hand i en ensam cykel eller användas som bas Testosteronförening medan andra anabola steroider används. Cykellängder för Andriol kan variera från 8 veckor till 12 veckor eller mer. Som nämnts tidigare är det inte en mycket populär testosteronprodukt för prestanda eller förbättring av kroppsbyggnad bland kroppsbyggare och idrottare, och det är mycket sällsynt att komma över mycket information om AndriolKur.

Nybörjare kan frestas att välja Andriol på grund av dess bekvämlighet som en oral testosteronprodukt, men även detta är en sällsynt händelse. Nybörjar AndriolKur skulle vanligtvis involvera Andriol doserad till 300 mg per dag under 8 12 veckor.

Om några erfarna idrottare väljer att använda Andriol, kör de vanligtvis AndriolKur som involverar en låg TRTdosering av Andriol i bakgrunden för enbart stöd för väsentlig kroppsfunktion, medan andra starkare anabola steroider används som arbetshästföreningar i cykeln. Dessa kan inkludera föreningar såsom Winstrol (Stanozolol), Nandrolone (DecaDurabolin), Trenbolone eller Anavar (Oxandrolone).

Andriol Legalitet

USA: I USA klassificeras Andriol som ett schema IIIläkemedel i lagen om kontrollerade ämnen där besittning och användning av Andriol eller någon testosteronprodukt utan giltigt recept skulle anses vara felaktig. Naturligtvis är handel, import och inköp av Andriol eller någon anabola steroider en kriminell handling.

Storbritannien / England: I Storbritannien faller Andriol under schema IV, varvid besittning och användning av Andriol utan recept från en läkare är lagligt för personligt bruk. Import av Andriol för personligt bruk utan recept är inte heller något fel.

Kanada: I Kanada gäller en liknande lag som i Storbritannien där det är ett schema IVläkemedel, och som sådan är innehav och användning av Andriol för personligt bruk utan ett giltigt läkares recept inte en felaktig handling och är lagligt. Men handel med ämnet är en felony.

Dessa är tre exempel på det nuvarande lagstiftningen enligt vilket Andriol faller inom tre stora länder i världen. Oavsett vilken väg man bestämmer sig för att skaffa sig Andriol måste han eller hon vara medveten om lagligheten och lagarna kring den i vilket land personen bor. Det är viktigt att undersöka i förväg för att fatta lämpliga beslut och vad man kan förvänta sig. Okunnighet om lagen är ingen ursäkt.

Hur man köper Andriol

Även om Andriol inte är extremt vanligt eller populärt bland idrottare och kroppsbyggare på grund av dess begränsningar i biotillgänglighet och dess kostnader, är det en vanlig produkt på marknaden. En speciell fördel med att köpa Andriol är att eftersom produktformuleringen är väldigt svår att kopiera, är falska och förfalskade Andriol vanligtvis inte ett problem. På liknande sätt finns det inte heller några underjordiska laboratorier (UGL) formuleringar av Andriol, och därför är den enda tillgängliga Andriolprodukten att köpa på marknaden den ursprungliga farmaceutiska kvaliteten Organonprodukten.

Identifiering av legitima Andriol är dock fortfarande mycket viktigt, och de som vill köpa Andriol bör se efter bruna och / eller rödfärgade kapslar om de ser på den äldre (före 2003) produkten. De nya och nuvarande Andriol Testocaps är en oval formad glansig gelatinkapsel som innehåller en orange gel som ser mer ut som en gulaktig olja. Markeringarna DV3 och ORG bör vara synliga på ytan på både den gamla Andriol såväl som de nya och nuvarande Andriol Testocaps.

Andriol kör i genomsnitt cirka $ 2,00 per kapsel (40 mg kapslar) om individen vill köpa den faktiska Organonprodukten från Grekland. En blisterförpackning med 30 kapslar är därför vanligtvis cirka 60 dollar. Organon Indiaprodukten kan köpas för billigare, till cirka $ 1,00 per kapsel (40 mg kapslar), vilket ger en låda på 30 till $ 30. Som man kan se, tenderar Andriol att vara en ganska dyr produkt även om den billigare indiska Organonprodukten är eftertraktad. Vem som helst kan lätt se hur en typisk dosering på 400 mg per dag (10 kapslar) kan köra en individ uppåt på $ 700 för en tio veckors cykel vid den doseringen, vilket anses vara en låg till måttlig slutdos för en produkt som Andriol.

Einzelnachweise

  1. https://adisinsight.springer.com/drugs/800031743
  2. https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-new-oral-testosterone-capsule-treatment-men-certain-forms-hypogonadism
  3. https://books.google.com.tr/books?id=cGbE2nC__Q0C&pg=PA20&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false