Deca Durabolin

Was für ein Steroid ist Deca Durabolin ?  

  • Nandrolone (AKA Deca, Deca Durabolin, Nandrolone Decanoate, Nandrolone Phenylpropionate)
  • Kemiskt namn: 19norandrost4en3one17betaol, 17βHydroxyestra4en3one
  • Halveringstid: 15 dagar
  • Upptäckningstid: 17 18 månader
  • Anaboliskt betyg: 125
  • Androgenbetyg: 37

Deca Durabolin Historia och översikt

Nandrolone Decanoate introducerades första gången inom vetenskapssamhället 1960, vilket gjorde det till den första handfulla pionjär anabola steroider som utvecklats. Det utvecklades av Organon, och inte länge därefter 1962 släpptes det på receptbelagda läkemedelsmarknaden som Deca Durabolin. Inte många är dock medvetna om att Nandrolone fanns några år innan 1957, som den snabbverkande Nandrolone Phenylpropionateestervarianten.

Nandrolone Phenylpropionate fick en betydande popularitet, men tyvärr påverkade dess mycket korta halveringstid begränsningar för användningen, vilket krävde injektioner varannan dag på ett minimum, och så uppfanns Nandrolone på nytt Deca Durabolin med dekanoatestern på den. Decanoatestern ger Nanadrolone en mycket längre halveringstid på cirka 15 dagar i motsats till fenylpropionatvarianten 4 dagar (ungefärligt).

Det åtnjöt omfattande tillämpning som ett läkemedel bland den medicinska anläggningen över tid och fick popularitet bland kroppsbyggare och idrottare för sin påstådda ”milda” natur. Det finns viss sanning till detta, men mycket missförstånd och myt också, som kommer att förklaras inom kort. Deca är bara något starkare än Testosteron när det gäller anabolism, med en styrka på 125. Som jämförelse är Testosterons anabola styrka klassificering 100. Det har emellertid en mycket låg androgen klassificering på 37, vilket gör det gynnsamt för de som är antingen känsliga till eller med för att undvika androgena biverkningar.

Dessutom har Nandrolone mycket låg östrogen aktivitet och binder mycket dåligt med aromatasenzym, som är det enzym som ansvarar för omvandlingen av androgener till östrogen. Bara cirka 20% av Nandrolon omvandlas till östrogen i jämförelse med Testosterons omvandlingshastigheter. Det faktum att Deca är ett Progestin (som alla 19nor föreningar är) är det som bidrar till denna låga östrogen aktivitet. När vi tittar vidare på detta kan vi också se att Nandrolone upplever aromatisering till östrogen i levern, men i områden i kroppen där det normalt finns en hög grad av östrogenomvandling (till exempel i fettvävnad) är Deca betydligt resistent här.

En särskild punkt att ta upp här är det vanliga påståendet att Deca Durabolin är bra för lederna och benvävnaden, vilket verkligen är sant. Men de föreslagna förklaringarna som cirkulerar bland idrottare och kroppsbyggare om varför detta är ofta är felaktiga myter och missuppfattningar. Deca ”smörjer inte lederna”, ”lagrar vatten i bindväv och leder”, eller något annat sådant onödigt nonsens. I själva verket främjar Nandrolone mycket betydande ökningar av kollagensyntes, mer än de flesta andra anabola steroider.

Andra studier har också visat en förmåga för Deca att också främja stora ökningar i benmineralinnehållet. Vad betyder allt detta för idrottaren? Det innebär att kroppsbyggare och idrottare kan uppleva positiva effekter på bindväv och ledvävnad, stärka dem under bulking, styrka förstärkning och massa att vinna Kur. Det ger dem förmågan att lyfta värmevikt med en förbättrad återhämtning av ben och bindväv, samt en större tolerans mot stressfaktorer i leder och ben som produceras genom intensiv träning och motståndsträning.

Deca Durabolin

Deca Durabolin

Deca Durabolin Biverkningar

Som tidigare nämnts citeras Deca ofta som en anabole steroid som är mycket ”mild” jämfört med andra föreningar när det gäller biverkningar. Tyvärr är detta en blandning av fakta och fiktion som måste tas upp, och de flesta av dessa ”Deca är en mild steroid” påståenden kommer från en svunnen tid där man ännu inte visste mycket om dessa läkemedel, och idag vet vi mycket mer. Deca Durabolin är i alla fall både en mild och hård anabole steroid, som har båda sådana egenskaper.

Den goda nyheten är att Deca Durabolin upplever en mycket låg aromatiseringsgrad i östrogen, vilket gör östrogena biverkningar mindre av ett problem jämfört med andra anabola steroider. Även om östrogenrelaterade biverkningar inte helt och hållet elimineras med Deca, är det mer hanterbart och användare bör därför fortfarande vara medvetna om detta faktum. Östrogena biverkningar kan omfatta uppblåsthet, vattenretention, blodtryck ökar till följd av vattenretention och gynecomastia.

Som Progestin kan Deca också öka Prolactinnivåerna i kroppen. Alla problem med Progesteron och Prolactin kan manifestera sig i form av biverkningar som liknar östrogen puffiga bröstvårtor, gynekomasti, uppblåsthet, etc. Antiöstrogener och aromatashämmare är kända för att bekämpa dessa biverkningar effektivt även om de är dämpas genom Progesteronreceptorn. För Prolactinproblem har emellertid användningen av vitamin B6 för att kontrollera Prolactinnivåer visats i studier som använder 600 mg dagligen. Antiprolaktinläkemedel som Cabergoline och Bromocriptine är också mycket effektiva för att minska förhöjda Prolactinnivåer effektivt och är ofta den första behandlingslinjen i Prolactinfrågor.

nandrolon är inte en C17AA oral anabol steroid, och det finns därför inga effekter på levern med denna förening. Deca uttrycker en liten grad av androgena effekter, och därför ungefär som dess östrogena egenskaper, är det mindre oroande men bör fortfarande övervakas och hållas i åtanke. Androgena biverkningar kan inkludera ökad fet hud och akne, ökad kropps och ansiktshårtillväxt, ökad risk för manlig håravfall (MPB) och en ökad risk för godartad prostatahyperplasi (BPH).

Nandrolone uttrycker också biverkningar som är vanliga bland alla anabola steroider: störning och / eller avstängning av HPTA (Hypothalamic Pituitary Testicular Axis) och negativa kardiovaskulära implikationer. Under en lång tid citerades Deca som en anabole steroid som var mild på dess inverkan på HPTA och naturliga endogena testosteronnivåer. Detta är helt enkelt osannat eftersom studier har visat att till och med så lågt som 100 mg per vecka av Deca Durabolin, undertryckningen av endogen testosteronproduktion snabbt nådde nära 60% och ännu högre (och snabbare) när större doser av Deca används. Detta är vanligt för alla 19nor föreningar, och det allvarliga och snabba undertrycket beror på att Deca Durabolin och andra 19nors är Progestins av naturen.

Deca handlar mycket om effekter på det kardiovaskulära systemet, särskilt med de senaste upptäckterna som inte var kända för flera decennier sedan. Först och främst har Deca visat sig minska HDL (”bra” kolesterol) med 26% under 10 veckors administrering. Och jämfört med Testosteron, tenderar Nandrolone att uppvisa mycket sämre negativa kolesterolförändringar i genomsnitt. Om dessa potentiella kardiovaskulära problem inte gällde tillräckligt, har ganska nyligen visade data visat att Deca är 11 gånger mer skadligt för blodkärl än testosteron.

Deca Durabolin Kur och användning

Deca Durabolin är naturligtvis reserverat av de flesta idrottare och kroppsbyggare för bulking, masstillägg och styrkande Kur. Detta beror delvis på dess positiva och gynnsamma effekter på bindväv och benvävnad, vilket möjliggör en större läkningshastighet i dessa områden och en ytterligare förebyggande skada när tyngre vikter används och mer intensiv fysisk aktivitet bedrivs.

Eftersom Deca Durabolin är en långverkande långesterad variant av Nandrolone (som har en halveringstid på 15 dagar), och bör Deca Durabolin Kur vara minst 12 veckor lång. Här kombineras det ofta med liknande långesterade föreningar, såsom Testosteron Cypionate. På grund av sin långverkande karaktär kommer de flesta användare inte att uppleva ”kickin” av föreningen förrän minst flera veckor in i cykeln, och det är här som många individer kommer att sätta in en kickstartingförening i Deca Durabolincykeln för första gången några veckor.

Detta är vanligtvis alla orala anabola steroider, såsom Dianabol, Winstrol, Anadrol, Anavar, etc. För de flesta individer tenderar de flesta individer att luta sig mot föreningar som generellt är lämpliga för dessa mål, såsom Anadrol (Oxymetholone). eller Dianabol (Methandrostenolone) under de första 4 6 veckorna. Dessa föreningar används på grund av deras masstillförande egenskaper som lämpar sig för Deca och Testosteron ganska bra.

Det är här den typiska åldrande cykelstapel av Testosteron / Deca / Dianabol diskuteras ofta. Helt enkelt uttryckt, detta är den mest populära cykelKuren i all historia. Testosteron / Nandrolone / DianabolKuren var ursprungligen utformad, banbrytande och populariserad av guldålders kroppsbyggare på 1960 och 1970talet. Denna speciella Kur rekommenderas ofta för alla nivåer av användare (nybörjare, mellanprodukter och avancerade) eftersom det är en tidlös Kur som ger kvalitetsvinster för alla användare oavsett erfarenhet.

Deca Durabolin doseringar och administration

Som receptbelagd läkemedel och medicinering rekommenderades Nandrolone Decanoate ursprungligen att förskrivas i en dosering av 50 100 mg var 3 4 vecka, inte längre än 12 veckor. Eftersom varje medicinskt tillstånd, funktionshinder eller sjukdom kan vara annorlunda har receptbelagda rekommendationer för Deca ändrats för att passa den enskilda patientens behov. Till exempel förskrivs anemiska patienter 100 200 mg per vecka, en Deca Durabolindosering som är betydligt större än de vanliga receptdoserna.

Deca Durabolin NORMA 100 mg / ml injektionsflaskor

För att förbättra prestanda och kroppsbyggnad används Deca vanligtvis av nybörjare i intervallet 300 500 mg per vecka. Mellananvändare behöver normalt inte våga sig över 500 mgmärket inom det nybörjareområdet, särskilt när Deca Durabolin är staplat med andra föreningar som Testosteron och / eller annan oral förening som ett kickstarter. Avancerade användare bör likaledes inte ha något större krav att vända sig utanför detta dosintervall, men skulle en avancerad användare kräva en högre dos för att framkalla vinster, bör ett intervall på cirka 600 800 mg eller högre räcka, särskilt om Nandrolone är den primära anabola föreningen i en cykel och Testosteron körs helt enkelt som en stödjande förening i TRTdoser (Testosteron Replacement Therapy).

Hur man köper Deca Durabolin

Med Deca som håller sin plats som den näst mest använda och näst mest populära anabola steroiden som någonsin har använts, tenderar det att vara en extremt vanlig och betydligt billig produkt på den anabola steroidmarknaden. Både farmaceutiska och underjordiska laboratorier (UGL) versioner av detta läkemedel finns.

Överallt från en anständig källa till dyra källor kan man kända för att sälja läkemedel av läkemedelsklass Deca Durabolin i intervallet $ 11 $ 23 för en enda 2 ml injektionsflaska som innehåller 100 mg / ml (vanligtvis ett exempel på Norma Hellas Grekland eller Organon Greece produkter). Om du köper Deca Durabolin och söker en underjordisk produkt från samma typ av källa sträcker sig sig från $ 90 $ 145 för en enda 10 ml injektionsflaska som innehåller 200 mg / ml.

Deca Durabolin Referenser:

  1. https://books.google.com.tr/books?id=tsjrCAAAQBAJ&pg=PA189&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
  2. https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/nandrolone
  3. https://www.medsafe.govt.nz/profs/Datasheet/d/Decadurabolininj.pdf