Kroppsbyggare Charles Atlas

augusti 15, 2020 Av Av admin

Charles Atlas (född Siciliansk ängel ; 30 oktober 1892 – 24 december 1972)var en italiensk-amerikansk kroppsbyggare som bäst kom ihåg som utvecklaren av en bodybuilding metod och dess tillhörande träning program som skapade en landmärke-reklamkampanj med hans namn och likhet; det har beskrivits som en av de längsta och mest minnesvärda annonskampanjerna genom tiderna.

Atlas tränad själv för att utveckla sin kropp från en ”rynkig försvagning” och så småningom bli den mest populära kroppsbyggaren på sin tid. Han tog namnet ”Charles Atlas” efter att en vän berättade för honom att han liknade statyn av Atlas på ett hotell i Coney Island och ändrade lagligt hans namn 1922. Han marknadsförde sin första kroppsbyggnadskurs med hälso- och fitnessförfattaren Dr. Frederick Tilney i november 1922. Duon drev företaget från Tilneys hem under de första sex månaderna. 1929 sålde Tilney sin halva verksamhet till reklamman Charles P. Roman och flyttade till florida . Charles Atlas Ltd. grundades 1929 och fortsätter sedan 2020 att marknadsföra ett fitnessprogram för ”97-kilosviktningen” (44 kg). Företaget ägs nu av Jeffrey C. Hogue.

Född Siciliansk ängel
30 oktober 1892
Acres , Cosenza, Italien
död 24 december 1972 (80 år)
Long Beach, New York USA
Ockupation Bodybuilder
Makar) Margaret Cassano
Barn 2


Historia

Angelo Siciliano föddes i Acres , Cosenza, den 30 oktober 1892. Angelino, som han också kallades, flyttade till Brooklyn, New York 1903, och blev så småningom en läderarbetare. Han prövade inledningsvis många träningsformer med att använda vikter , remskiva -stil motstånd , och gymnastiska -stil gymnastik .

Atlas hävdade att de inte byggde hans kropp. Han inspirerades av andra kondition och hälsoombud som föregick honom, inklusive den världsberömda starkman Eugen Sandow och Bernarr MacFadden (en viktig förespråkare för ” Fysisk kultur ”). Han var för fattig för att gå med i den lokala KFUM, så han såg hur övningar utfördes, utförde dem sedan hemma. Han deltog i stärkarmässorna på Coney Island och frågade starkmännen om deras dieter och träningsregimer efter showen. Han läste tidningen Physical Culture för mer information om hälsa, styrka och fysisk utveckling och utvecklade slutligen sitt eget övningssystem som senare kallades ’Dynamic Tension’, en fras som myntades av Charles Roman.

En mobbare sparkade sand i Sicilianos ansikte på en strand när han var ungdom enligt berättelsen som han alltid berättade. Vid denna tidpunkt i sitt liv, även enligt berättelsen, vägde han bara 97 kg (44 kg).Enligt flera berättelser och påståenden var han i djurparken och tittade på ett lejon som sträckte sig när han tänkte för sig själv: ”Har den här gamle mannen någon skivstång, utövare? … Och det kom över mig … Han har puttat en muskler mot en annan! ”Ingen av övningarna i Dynamic Tension-kursen kunde tillskrivas hur lejon använder sina kroppar. Andra tidskurser för den tiden innehöll övningar som liknar Atlas-kursen, särskilt de som marknadsförs av Bernarr McFadden och Earle E. Liederman.

Bernarr MacFadden, utgivare av tidningen Fysisk kultur ,kallade Siciliano ”America’s Most Handsome Man” 1921 och ”Americas Most Perfectly Maned” 1922 tävling hölls i Madison Square Garden Han tog snart rollen som stark man i Coney Island Circus Sideshow . Ingenstans vann Atlas en titel som förkunnade honom att vara världens mest utvecklade man.

1922 bytte 30-åriga Siciliano officiellt namn till Charles Atlas, eftersom det låter mycket mer amerikansk. Han träffade Dr. Frederick Tilney, en brittisk homeopatisk läkare och kursförfattare som anställdes som förläggare Bernarr MacFaddens ”idéman”. Atlas och Tilney träffades genom MacFadden, som använde Atlas som modell för en kortfilm med titeln ”The Road to Health”. Atlas skrev en fitnesskurs och bad sedan Tilney att redigera den. Tilney gick med på det och Atlas började arbeta 1922.

Dynamisk spänning

Huvudartikel: Dynamisk spänning

Atlas program ”Dynamic Tension” består av tolv lektioner och en sista evig lektion. Varje lektion kompletteras med foton av Atlas som visar övningarna. Atlas lektionsbroschyrer lade till kommentarer som refererade till läsarna som hans vänner och gav dem en öppen inbjudan att skriva honom brev för att uppdatera honom om deras framsteg och berättelser. Bland de personer som tog Atlas-kursen var Max Baer , tungviktiga boxningsmästare från 1934 till 1935; Rocky Marciano , tungviktig boxningsmästare från 1952 till 1956; Joe Louis , tungviktiga boxningsmästare från 1937 till 1949; Brittisk tungvikt viktlyftare mästare och Darth Vader skådespelare David Prowse ; och Allan Wells , 1980 Moskva OS 100 meter mästare.

Konstnärsmodell

Förutom fotografier poserade Atlas för många statyer hela sitt liv. Dessa inkluderade Alexander Stirling Calder ’sWashington i fred(1917–18) om Washington Square Arch , Manhattan; Pietro Montana ’sDawn of Glory(1924) år Highland Park , Brooklyn (ibland felrapporterad som Prospect Park); och James Earle Frazer ’s Alexander Hamilton (1923) på US Treasury Building i Washington, DC

Död

Atlas började uppleva bröstsmärtor efter att ha tränat under sina sista år, vilket resulterade i hans sjukhusinläggning i december 1972. Han dog från en hjärtattack på sjukhuset den 24 december 1972 i Long Beach, New York vid 80 års ålder. Han lämnade en son, Charles Jr., och en dotter, Diana. Hans fru Margaret hade dött sju år innan. Nunziato Siciliano, Atlas far, som hade återvänt till Italien kort efter ankomsten till USA 1903, levde till 90-talet. Atlas son, Charles Jr., dog i augusti 2008, 89 år gammal.

Charles Atlas

Charles Atlas

Tryckannonserna

1953-variant av den berömda reklamen ”Beach Bully”.

De berömda Charles Atlas-tryckannonserna blev ikoniska främst för att de trycktes i tecknad film från 1930-talet och i många serietidningar från 1940-talet och framåt – faktiskt fortsätter långt efter Atlas död. Det typiska scenariot, vanligtvis uttryckt i tecknad serie form, presenterade en mager ung man (vanligtvis åtföljd av en kvinnlig följeslagare) som hotas av en mobbing. Mobbaren skjuter ner ”97-pundsviktningen” och flickvännen går med i spottet. Den unga mannen går hem, blir arg (vanligtvis demonstrerad genom att han sparkar på en stol) och skickar bort den gratis Atlas-boken. Strax därefter återvänder den nyligen muskulösa hjälten till platsen för sin ursprungliga offring, söker mobbaren och slår honom. Han belönas av den snabba återkomsten av sin flickvän och beundran av åskådare.

Annonsen sades vara baserad på en upplevelse som den verkliga Atlas hade som pojke.Med variationer var det en grundpelare i serier och pojkemagasiner i årtionden. Annonserna avslutas vanligtvis med orden ”Som det gäller alla övningarna i Atlas kurs, kan du göra dessa övningar nästan var som helst.”

Slagord från Charles Atlas som användes i reklam med upphovsrättsskydd 1932 inkluderade ”Battle Fought in Bed som gjorde Fred till en He-Man!”, ”Insult that Made a Man out of Mac”, och ”Let Me Give You a Body that Men Respect and Women Admire ”. Slogans som var upphovsrättsskyddad följande år inkluderade ”97 pund svagare … Vem blev världens mest perfekt utvecklade man” och ”Bara sju dagar som är allt jag behöver”.

”Förolämpningen som gjorde en man ur Mac”

I den här versionen, i full längd, är huvudpersonen, ”Mac,” inlemmad på stranden av en sandkickande mobbare medan hans date vaknar. Förnedrad går den unga mannen hem och, efter att ha sparkat på en stol och spelat en tre centers stämpel, prenumererar på Atlas program ”Dynamic-Tension”. Senare går den nu muskulösa huvudpersonen tillbaka till stranden och slår upp mobilen och blir ”strandhjälten”. Hans tjej återvänder medan andra kvinnor undrar över hur stora hans muskler är. (En tidigare men i övrigt nästan identisk version, ”Hur Joe’s Body fick honom berömmelse istället för skam”, debuterade på 1940-talet).

”Förolämpningen som gjorde en” chump ”till en champ”

I denna version, som debuterade 1941, ”Joe” är på en mässa med sin tjej när mobbaren (som just har visat sin styrka med ”Ring-the-Bell” -spelet) förolämpar och skjuter honom. Joe går hem, slår näven på bordet och beställer gratis Atlas-boken. Joe återvänder sedan till mässan, ringer på klockan och skjuter ner mobbaren medan hans flickvän dyker upp igen för att komplimenta honom med sin nya, kraftfulla kroppsbyggnad.

”Hej mager! Yer revben visas!”

Den kondenserade versionen med fyrpaneler har ”Joe”, även om den annars är identisk med Mac: s berättelse. I stället för ”Hero of the beach” är orden som flyter ovanför Joe’s huvud ”What a man!”

”Hur Jack the Weakling Slaughtered Dance-Floor Hog”

En annan version av annonsen presenterar ett scenario där ”Jack” dansar med sin tjej, Helen. De stöter på en mobbing som kommenterar hur grov Jack är, inte ens värt att slå upp. Jack går hem, sparkar en stol och skickar bort för Atlas ”gratisbok.” Senare hittar den muskulösa Jack mobilen, slår honom och vinner tillbaka beundran av Helen. Den här gången flyter orden ”Hit of the party” över hans huvud när han baskar i beundran av de andra dansarna.

I populærkulturen

Litteratur

 • 1966 post Modern romanVackra förlorare,skriven av Leonard Cohen , Charles Atlas är parodierad som ”Charles Axis.”
 • Novellen ”Charles Atlas Dies Dies” av Sergio Ramirez centrerar på huvudpersonen, en följare av Atlas träningsprogram, och hans resa till USA för att träffa Charles Atlas själv; skriven ur ett ironiskt och mörkhumört perspektiv. Bland de många referenser till Atlas program / berättelse / annonser, beskriver huvudpersonen att ha sparkat sand i ansiktet av ”två stora heftiga killar” framför sin flickvän och senare jämförts med den mytologiska guden Atlas efter att ha genomgått programmet. Berättelsen samverkar den övermänskliga styrkan och beryktelsen av Charles Atlas – symbolen, med den ömtåliga och dödliga aspekten av Charles Atlas – mannen. Berättelsen börjar med citatet: ”Charles Atlas svär att sandhistorien är sann. – Edwin Pope, Miami Herald”.
 • I Kurt Vonnegut s roman Cat’s Cradle ,Charles Atlas nämns. När berättaren stöter på termen ”Dynamisk spänning” i en bok om den mystiska kultledaren Bokonon, skrattar han för att han föreställer sig att författaren inte vet ”att termen var en vulgariserad av Charles Atlas, en muskelbyggare av postorder. ” Men när han läser vidare upptäcker han att Bokonon är en alumn av Atlas träningsprogram, som har inspirerat hans idé om att ”goda samhällen bara kunde byggas genom att hålla gott mot det onda och genom att hålla spänningen mellan de två hela tiden. ”
 • I Charles Bukowski kort novell ”Bop Bop Mot den gardinen”, en del av 1973-volymen Söder om No North , huvudpersonerna, ett gäng barn, försökte Charles Atlas ’Dynamic Tension-program för att se tufft ut, men de föredrar att lyfta vikter eftersom det verkar för dem ”det mer robusta och uppenbara sättet”.
 • I Michael Connelly är tidigt Harry Bosch böcker ( The Black Echo , Den svarta isen , Den konkreta blondinen , The Last Coyote ), Boschs befälhavare, löjtnant Harvey Pounds, har smeknamnet ”98” som en referens antagligen båda till Charles Atlas ”97 kilosvikt” och Rocky Horror Picture Show .

Film och TV

 • I Vietnamkrigsfilmen 1978 Pojkarna i företag C , Marine Vinnie Fazio klagar under en styrkmarsch att han bär för mycket ammunition och redskap för plysjonen och ropade ”Vad är jag? Charles Atlas?”.
 • I Futurama avsnitt ” När utlänningar attackerar , ”Fry får sand som sparkas i ansiktet av en” professionell strandbulle ”som ber om betalning för sina tjänster efter att Fry har vunnit flickan Leela. Leela träffar mobbaren, men mobbaren påstår sig vara gay.
 • Titelsången på filmen från 1964 Muscle Beach Party har lyriken ”Cherry little woodies are the centre of uppmärksamhet / Til the muscle men start the dynamical spanning”
 • I Ren och Stimpy avsnitt ”Ren’s Pecs”, Ren söker råd från kroppsbyggaren ”Charles Globe”, som inspirerar honom att få plastikkirurgi. Charles Globe och hela avsnittet är uppenbara förfalskningar av Charles Atlas-berättelsen.
 • I Seinfeld avsnitt ”The English Patient”, karaktären av Izzy Mandelbaum sägs ha tränat med Charles Atlas på 50-talet till vilka Jerry svårt svarar ”1850-talet?”
 • Rocky Horror Picture Show (film, 1975), gör flera referenser till Atlas:
  • I ”Charles Atlas Song / I Can Make You a Man”:
   • Titelinjen utnyttjar den grammatiska tvetydigheten i Atlas slogan ”På bara sju dagar kan jag göra dig till en man,” mellan betydelserna ”… få dig att bli en” riktig ”man” och ”… skapa en man för dig.”
   • Både Charles Atlas och ”Dynamic-Tension” nämns med namn.
   • Det hänvisar till a98-pundsviktning, en hänvisning till Atlas ”97-pundsviktning.”
   • Den andra raden hänvisar till reklamkampanjen Charles Atlas med ”Kommer att få sand i ansiktet när han sparkas till marken.”
  • De galen vetenskapsman karaktär ( Dr. Frank N. Furter ) hävdar att hans Frankensteinian skapelse ”bär Charles Atlas Seal of Approval.”
 • EN Spottbild årliga parodier på Charles Atlas-annonsen, med de två huvudpersonerna som inte tävlar om muskulös kroppsbyggnad, utan med deras retoriska färdigheter och grepp om postmodernismens .
 • I ett avsnitt av Det är 70-talets show , Ericss syster anklagar honom för att vara svag genom att säga att han beordrade en Charles Atlas-video att slå upp.
 • I ett avsnitt av Monty Pythons flygcirkus , Terry Gilliam skapar en animering som är en visuell förfalskning av Charles Atlas annonskampanj.
 • I ett avsnitt av Punky Brewster , Frågar Punky Henry om han fortfarande har sina Charles Atlas-böcker efter att ha blivit mobbad i skolan.
 • I ”Mild Mannered”, ett avsnitt av Lager 13 , ett par av Charles Atlas koffertar ger en karaktär med övermänskliga krafter, inklusive superstyrka och förmågan att förändra hans egen densitet.
 • I ”The Missing Page”, ett avsnitt av Hancocks halvtimme , Hancock läser den fiktiva detektivromanen ”Lady, Don’t Fall Backwards”. Den sista sidan har tagits bort och Hancock läser raderna ’Men! Är du mager ?! Har du sparkat sand i ansiktet ?! ”, en parodi på Atlas reklam i massoromaner.
 • I ett avsnitt av tv-serien Vad är min linje? 1956. Charles Atlas var mysteriumgästen och kallade sig Mr X.
 • I ett avsnitt av tv-serien Röd dvärg , säsong 3, avsnitt 4, kallad ”Bodyswap”, hävdar Rimmer att Lister inte var Charles Atlas till att börja med. De hade tidigare bytte kroppar så att Rimmer kunde få Listers kropp att passa. Istället missbrukade han förtroendet.
 • Robot kyckling har en skiss där en svaga får sand som sparkas i ansiktet av en mobbing. Han får sedan ett skott av ”Barry McGwires Super Happy Fun Time Anger Go Go Juice” som förvandlar honom till en enorm muscleman och han sliter mobbaren i två.
 • I stängningssegmentet av Läskig show efter att ha lagt märke till att voodoo docka-annonsen från den kasserade serietecknen redan har klippts ut, börjar en av skräpsamlarna läsa nästa annons högt: ”Trött på att få sand sparkad i ansiktet …”
 • Triangeln, en säsong två avsnitt av Waltons som först sändes 1973, innehåller Jim Bob i hemlighet att köpa och senare läsa och öva övningarna i en Charles Atlas träningshandbok för att vinna hjärtat i en kvinnlig klasskamerat som gynnar en större och starkare pojke.
 • I filmen Dead Poets Society , Professor Keating (spelad av Robin Williams ) beskriver sin mindre än intellektuella ungdom genom att säga ”Jag var det intellektuella ekvivalentet med en svängning på 98 pund. Jag skulle åka till stranden och folk skulle sparka kopior av Byron i mitt ansikte ”.
 • I filmen ”Motherless Brooklyn” sitter Ed Norton-karaktären och Ethan Suplee i framsätet på en bil och läser en brottningstidning. En Charles Altas-annons visas på baksidan.

musik

 • Låten ”Sand in My Face” av 10cc , på deras debutalbum, är en detaljerad beskrivning av Atlas legendariska annonser.
 • Bandet AFI har en låt som heter ”Charles Atlas” på deras albumMycket stolt över Ya.
 • Bonzo Dog Doo-Dah Band låten ”Mr Apollo” är en parodi som innehåller linjerna ”För fem år sedan var jag en ursäkt med fyra stenar … Idag är jag två separata gorillaer!”
 • Darling Pet Munkee-låten ”Charles Atlas (Hey Skinny … Yer Ribs Are Show!)” Handlar specifikt om Atlas-annonserna.
 • De Bob Dylan den outgivna låten ”She’s Your Lover Now” från 1965 innehåller lyriken: ”Varför måste jag falla i denna sorg? / Ser jag ut som Charles Atlas? / Tror du att jag fortfarande har det du fortfarande har, baby?”
 • De Faces låten ”On the Beach” innehåller raden ”även om jag kanske inte är någon Charlie Atlas, / kommer jag ändå av min skjorta.”
 • Det australiska bandet Fauverna hade en mindre lokal hit med sin låt ”The Charles Atlas Way.”
 • De Josef K låten ”Sorry For Laughing” (populär i USA av Propaganda ) innehåller raden ”när vi gick vidare till staden / Charles Atlas slutade att rynka / orsaka att han inte har gjort mig och du”
 • ”Vi är mästarna” av Drottning innehåller raden ”Jag har fått min andel sand sparkad i ansiktet …”
 • WHO låten ”I Can’t Reach You” på albumet Den som säljer ut ,föregås av en ”reklamfilm” för Charles Atlas Course. (”Charles Atlas-kursen med” dynamisk spänning ”kan förvandla dig till ett djur av en människa.”) John Entwistle poserar på omslaget som en panter hudklädda Charles Atlas alumnus, som den mer muskulösa Roger Daltrey annars ockuperades i ett badkar fylld med bakade bönor. (Efter denna fotosession fick Daltrey lunginflammation genom att bönorna var iskalla i slutet av fotograferingen.)
 • Roger Waters ”låt” Sunset Strip ”från hans album KAOS radio , innehåller raden ”Jag gillar att rida i min farbrors bil / Ner till stranden där alla vackra flickor parade / Och filmstjärnor och paparazzi spelar Charles Atlas sparkande-sand-i-ansiktet-spelet.”
 • I låten ”I Will Not Fall” av Wiretrain / Wire visas dessa texter: ”Och Charles Atlas står på stranden, på hans huvud och säger … Jag kommer inte att falla.”
 • De Statler Brothers låten ”Kommer du ihåg dessa” innehåller raden ”Charles Atlas-kurs, Roy Rogers häst och” bara skuggan vet ”…”
 • Rocky Horror Picture Show låten ”I Can Make You a Man” refererar till både ”Charles Atlas” och ”dynamisk spänning.”
 • Bombningsområde CD med titeln ”Tales From The Grave in Space” har en broschyr där flera grafik med sångtexter designades för att likna Charles Atlas’ads ’… ”

Konst

 • Konstnären David Hockney , inkluderade ett tryck med titeln ”The Seven Stone Weakling” i hans serie 1961-3, The Rake’s Progress.

Tidning och tidningar

 • EN Canberra Times tecknad film har den atletiska Tony Abbott att ha sitt stöd mot politisk tungvikt Kevin Rudd .
 • En fråga om Nickelodeon Magazine har en falsk reklam som parodierar Atlas kroppsannonser; skillnaden är att produkten lovar att göra en person extremt smart. I denna parodi väljer en genial man en oerhört stark men ändå långsam man för sin brist på intelligens. Mannen får hämnd genom att vetenskapligt bevisa att den geniala mobilen inte existerar, vilket får honom att försvinna.
 • En artikel i Löken biprodukt Vårt dumma århundrade skildrar en fejd mellan Adlai Stevenson och general William Westmoreland utförs på samma sätt som illustreras i Charles Atlas-reklamen.
 • 1993 Underhållning varje vecka videorecension av filmerna Hårt mål och Last Action Hero avbildas Jean-Claude Van Damme som mobbaren på stranden och Arnold Schwarzenegger som försvagningen. På bilden trakasserar Van Damme en skrapad Schwarzenegger och hävdar attHårt måltill skillnad från Schwarzeneggers film, blev väl mottagen av både publik och kritiker. I stället för att beställa Atlas program ringer Schwarzenegger sin agent och beställerLast Action Heroatt släppas direkt på video. Schwarzenegger, nu med en film som fungerar bra som en videohyra (trots dess teaterfel), återvänder till stranden och slår Van Damme ut.

Serier

 • I ett nummer av DC Comics titel Mystery in Space ,[volym & fråga behövs]huvudpersonen, Comet, som hänvisar till en armé av superdrivna kloner, säger, ”Fysiskt kan dessa kloner få mig att se ut som en 98 kilos svag, men psykiskt är jag Charles Atlas på denna strand.”
 • Januari 1974-numret av den satiriska tidningen National Lampoon ägnades åt djur: husdjur, cirkus, vilda djur, evolution, lag etc. En falsk reklam i artikeln ’ Populär Evolution ’ , en parodi på tidningen Populär mekanik , presenterar på trestegs serietid en reklam från Charles Atlas-stil. En liten mager mus lider av förödmjukelsen att bli sparkad på stranden av en mobbing, någon sorts eller medelstor köttätare. Lilla mus, går hem, sparkar en stol, fyller formuläret och skickar till Herr Charles Darwin , Galapagosöarna .”Efter några miljoner år av evolutionär övning”lilla mus har utvecklat tänder och fula läskiga ansikten, vingar, bland andra attribut; går tillbaka till stranden, biter bully rovdjuret i nacken, Greve Dracula stil och förklaras som ”livets hjälte” av de beundrande kvinnorna. Tyvärr är problemet i tryck och kan inte ses online någonstans.
 • Bilden ”sparkande sand i ansiktet” har använts många gånger i Archie-serier .
 • 2000AD featuredFörolämpningen som gjorde en robot av ’Walt’, med Droid Atlas och Walter the Wobot
 • Marvel Comics humorserie Vad i–?! använde Atlas-parodier regelbundet, som i ”Förolämpningen som gjorde Mac till en blodsugande freak!” (Vad i–?!# 23, november 1992).
 • Minicomics pionjär Matt Feazell använder den sandkickande mobbaren för att representera etruskisk attack på Rom iEj tillgängliga serier# 25, 1993.
 • ”The Hold-Up som gjorde en hjälte ur Mac”, från Radioaktiv man # 1 ( Bongo Comics , 1993), blandar Mac: s historia med Läderlappen ursprung.
 • Cartoonist Chris Ware anslöt Mac: s ”stol-sparkar beslut” i en Jimmy Corrigan-berättelse från Acme Novelty Library # 1 (Fantagraphics, Winter 1993).
 • Cartoonist Josh Neufeld använde annonsen för att förfalska affärsförfattare David A. Vise i ett stycke gjort för Fortune Small Business tidningen 2002.
 • I den 4 juni 2007, utgåvan av ” Denna moderna värld ,” Tom imorgon använder annonsen för att göra en punkt om hur president George W. Bush skjuter runt kongressdemokraterna.
 • New Orleans karikaturtecknaren Caesar Meadows förfalskade annonsen – ersätter zine -produktion för bodybuilding – medan du annonserar 2008 Alternative Media Expo.
 • The Strange Talent of Luther Strode förbi Justin Jordan och Tradd Moore har en mörk parodi av Atlas Dynamic Tension-regimen, en som ger övermänsklig styrka, hållbarhet och reflexer, men till bekostnad av att få en aggressiv natur och se människor som deras muskulatur.
 • Ett kapitel av manga Ranma ½ har den lilla antagonisten Hikaru Gosunkugi att köpa en dräkt med eldrad rustning från en parodi på ”Beach Bully” -annonserna. Medan det gör honom starkare, kommer det med ett par nackdelar: det gör honom orörlig om han inte är kedjad till en person som han hatar, och det självförstör om han inte kan slå ut personen han är kedjad till.

Videospel

 • I tidiga versioner av spelet, The Secret of Monkey Island , det fanns en staty i en voodoo-butik som när den inspekterades skulle få karaktären att säga ”Ser ut som en utmattad Charles Atlas.” Hänvisningen har sedan tagits bort på grund av Lucasfilm Games få ett upphörande och avstå brev.
 • Videospelutvecklare Ventil släppte en uppdatering till deras populära spel, Team Fortress 2 som gav klippskyttsklassen en burk med urin som heter ”Jarate”. Serieteckningen som Valve använde för att annonsera uppdateringen är en parodi på remsan ”The Insult that Made a Man out of Mac”.En senare uppdatering som introducerade spelarnas förmåga att ge och ta emot höga femmor blev befordrad med liknande serier, den här gången förfalskade remsan ”Hej mager! Yer Ribs Visar!”
 • Den fysiskt oimponerande ” Lilla Mac ”karaktär i Mike Tysons Punch-Out !! och den Punch-Out !! franchise namnges i hyllning till ”Mac” av Atlas mest kända serietidningsannons.
 • Spelet Kingdom of Loathing innehåller en hänvisning till sandkickkampanjen.

Referens:

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Atlas