Letrozol Biverkningar

Om du är nyfiken på de möjliga biverkningarna av Letrozole, tycker du att den här detaljerade guiden är användbar. Letrozol är en del av en klass läkemedel som kallas aromatashämmare. Dess biverkningar liknar de hos en annan populär AI (Aromatase Inhibitor) känd som Arimidex. Svaghet och trötthet är de två huvudsakliga biverkningarna som användare av Letrozol upplever oftast. Detta läkemedel används för att behandla infertilitet. Det är också ett populärt val för kroppsbyggare eller andra som använder anabola steroider för att få muskler.

Letrozole har kapacitet att minska vissa biverkningar som är kopplade till anabola steroider. Till exempel kan män som vill undvika biverkningar av feminisering (som gynekomasti) upptäcka att detta läkemedel är effektivt. Läkemedlet undertrycker produktionen av östrogen och detta hjälper till att hålla feminiseringsproblem hos steroidanvändare i fjärr.

Anabola steroidanvändare som också använder Letrozol tenderar att undvika Letrozol-biverkningar, förutsatt att undertrycket av östrogen inte går för långt. Det finns dock undantag. Till exempel kan en kroppsbyggare som gör en hård prep-Kur innan en tävling vara på en strikt diet och träna på ett intensivt sätt. Denna typ av kroppsbyggare kan vara mer benägna att biverkningar från Letrozole. Eftersom strikt diet och hård träning också tenderar att orsaka trötthet och svaghet är det ibland svårt för kroppsbyggare att veta om deras biverkningar orsakas av Letrozole eller deras nuvarande livsstil, eller båda.

Andra möjliga biverkningar som är förknippade med detta läkemedel inkluderar värmevallningar, huvudvärk, depression, ledvärk och huvudvärk.

Även detta läkemedel minskar ibland mineralinnehållet i benen. Detta kan öka risken för Letrozol-användare att utveckla osteoporos. Anabola steroidanvändare som också använder Letrozol tenderar dock att ha en lägre risk, eftersom många steroider ökar mineralinnehållet i benen. En anabola steroider som ökar mineralinnehållet i ben är Nandrolone.

Vissa människor reagerar negativt på Letrozole, medan andra inte. Alla är olika och alla reagerar på mediciner på ett individuellt sätt. Tänk på detta när du bestämmer dig för att använda Letrozole eller inte. Om du försöker läkemedlet och inte reagerar bra på det, bör du veta att andra mediciner som tjänar samma syfte finns där ute. En alternativ medicinering kan vara mer tolerabel för ditt system.

Den sista biverkningen som är associerad med Letrozol är kolesterolproblem. I synnerhet kan en minskning av HDL-kolesterolnivåerna utlösas genom användning av medicinen. När det används på egen hand verkar detta AI-läkemedel inte ha någon betydande statistisk effekt. Men när det används med anabola kan det orsaka kolesterolproblem. Många anabola steroider har kapacitet att påverka kolesterolnivån på ett negativt sätt. Vid användning tillsammans med anabola steroider kan risken för kolesterolproblem förvärras.

Statistik från kliniska studier visar liten negativ påverkan när terapeutiska doser av testosteron administreras. Men när testosteron och Letrozol används tillsammans har kombinationen av läkemedel kapaciteten att undertrycka HDL-kolesterolnivåer med upp till en fjärdedel. Detta är ett riktigt hopp undertryckande och det är något man ska vara upptagen med.

Om testosteron administreras på en nivå som är ”suprafysiologisk”, kan en nivå av undertryckande av HDL som är minimal förväntas. Om samma dos används tillsammans med en aromatashämmare, kan 20 procent nivå av HDL-undertryckning (eller ännu högre) ske.

Eftersom det finns risk för negativa biverkningar kopplade till kolesterol, särskilt om anabola steroider också används, är det viktigt för personer som tar Letrozole att leda livsstilar som främjar hälsosamma kolesterolnivåer. Till exempel är det fördelaktigt att välja en diet som minimerar mättat fett och enkla sockerarter. Att lägga till fler Omega-fettsyror till en daglig kost kommer också att vara till hjälp. Du kan få dessa Omega-3-fettsyror genom kosttillskott eller genom din diet. Ett tillägg kan vara ett mer bekvämt sätt att få det du behöver.

Vissa människor som använder Letrozol tar också antioxidanttillskott i kolesterol och tycker att det är fördelaktigt. Bygg också ut konditionsträning i din livsstil om du planerar att använda Letrozole (eller om du redan använder den).

Eftersom kolesterolfrågorna utgör en risk föredrar vissa användare av anabola steroider att prova SERM för att hålla östrogena biverkningar i fjärr. Även om SERM inte alltid löser allt, fungerar de bra för många människor. Om en aromatasinhibitor krävs, kan en daglig dosering av Nolvadex på cirka tio milligram taget vid sidan av en AI vara tillräckligt för att hålla kolesterolnivåerna optimala. SERM främjar normala kolesterolnivåer.