Testosteron Enanthate vs Testosterone Cypionate

augusti 17, 2020 Av Av admin

När det gäller kommersiell användning finns det olika typer av samma som finns på marknaden:

 • Testosteron Cypionate
 • Testosteron Enanthate

Båda dessa steroider har märkbara effekter när de konsumeras, men när det gäller effekterna kan intensiteten hos effekterna variera. Ofta blir människor förvirrade över vilken man ska välja. Erfaren steroidanvändare vet att enantat och cypionat är utbytbara. Valet är ditt. Vissa håller sig vid en medan andra kan slå på och stänga mellan de två. För ett par år tillbaka hade FDA begränsat användningen av cypionat och tillät att den endast kunde användas för behandling av hypogonadism och andropause.

Om du talar i generiska termer används testosteron cypionatet och testosteron enanatet utbytbart, men det finns en minuts skillnad i fråga om effekterna av varje.

Nåväl, den vanligaste skillnaden som vi vet om skillnaden mellan testosteron enanthat och testosteron cypionat är att det sistnämnda håller längre. Testosteron cypionat användning är begränsad inom USA och endast på grund av detta; människor byter till testosteron enanthate.

Skillnader i den kemiska strukturen:

Förutom skillnaden i effekten av de två har testosteron-enanthat och cypionat också en skillnad i deras kemiska struktur. Testosteron-enanthatet har 7-kolatomer medan Testosteron-cypionat har 8-kolatomer.

Cypionate tar tid att bryta ner och uppskatta så att det ger längre livslängd vilket så småningom gör det mer effektivt än enanthate.

Sammanfattning av Testosteron Cypionate och Testosterone Enthate:

 • Testosteron-enantat har en 7-kol esterkedja medan cypionat har 8-kol esterkedja.
 • Testosteron om det konsumeras mer än den föreskrivna dosen kan leda till biverkningar som gynekomasti, minskad fettnedbrytning, vattenretention, mindre sexdrift, fettökning.
 • Okontrollerad dosering kan leda till ökat blodtryck.
 • Konsumtion av testosteron kan förbättra livskvaliteten, men samtidigt kommer dess okontrollerade användning att leda till vissa skadliga biverkningar.
 • Testosteron-enanthat håller inte länge, medan Testosteron cypionat.
 • Testosteron cypionat har en halveringstid på 12 dagar medan det är 10-11 dagar för testosteron enantat.
Testosteron Enanthate vs Testosterone Cypionate

Testosteron Enanthate vs Testosterone Cypionate

Testosteron Enanthate vs Testosterone Cypionate Referenser 

 1. https://books.google.com.tr/books?id=FVfzRvaucq8C&pg=PA1185&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
 2. https://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone_cypionate
 3. https://books.google.com.tr/books?id=_J2ti4EkYpkC&pg=PA3170&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false