Tillväxthormon före och efter resultat

Tillväxthormon (även känd som somatropin ) är en insulinantagonist. Eftersom det är ett peptidhormon, produceras det i den främre delen av hypofysen. Det används inom medicin vid tillväxtfördröjning, i kraftsport och i kosmetologi (det hjälper till att påskynda återhämtningsprocesser och föryngra kroppen).

Tillväxthormon gör att du kan uppnå vissa resultat inom många områden. Detta ämne produceras under olika namn ( Jintropin , Somatotropin, Genotropin , Ansomone , Hygetropin , etc.)

Tillväxthormonterapi är ett bra sätt att lösa ett antal problem – det hjälper till att minska mängden fett, öka uthållighet och styrka, etc. En av huvuduppgifterna för en professionell kroppsbyggare är att välja ett läkemedel som kan ge den förväntade effekten utan risk för hela kroppen.

Positiva resultat av tillväxthormon under en cykel

Låt oss prata om Tillväxthormoneffekter innan du börjar använda tillväxthormon. Tillväxthormonkoncentrationer ger följande effekter:

 • Stark benvävnad och tillväxtaktivering.
 • Effekt av fettförlust. Tillväxthormon-kurs rekommenderas för dig som vill få snabb viktminskning och behålla muskelmassa. Naturligtvis är det bra för viktminskning, såväl som effektivare än för viktökning. Tänk bara på att tillväxthormon bara fungerar som ett tillägg till steroidkursen. Det vill säga tillväxthormon är absolut värdelös som monoterapi. Men det kommer definitivt att hjälpa till att stärka ditt muskuloskeletalsystem. Dessutom är det effektivt för hud- och hårföryngring. Det bör också komma ihåg att din skönhet och hälsa är mer benägna att bero på balanserade dieter, regelbunden fysisk aktivitet, hälsosam sömn etc.
 • Anabol effekt. Tillräckliga nivåer av somatropin utesluter risken för kataboliska processer och förhindrar förstörelse av muskelceller.
 • Tillväxthormon är ett av de enklaste sätten att öka ditt immunsystem.
 • Ökad insulinproduktion. Insulin och tillväxthormon är antagonister. Därför aktiveras insulinproduktionen automatiskt under cykeln. Glöm inte att en sådan effekt kan vara farlig för diabetiker.
 • Återställning efter träning. Tillväxthormon hjälper till att återställa musklerna efter träning och läka vissa sår.
 • Anti-aging-effekt. Många idrottare tar somatropin för att förbättra sin atletiska prestanda. Dessutom används den ofta av kvinnliga idrottare för kosmetiska ändamål (hudföryngring).
 • Adjuvansbehandling för tillväxt av olika organ. Våra inre kroppsorgan kan ändra storlek med ålder (atrofi). Tillväxthormoninjektioner hjälpa till att undvika vävnadsskador och främja vävnadsåtervinning.
 • Effekt av fettförlust. Tillväxthormoninjektioner hjälper vår kropp att få muskelmassa och förbränna mer fett.
 • Volymen av muskelceller växer. Till skillnad från vanliga anabola med kortvarig effekt ger tillväxthormonkurs en effekt som kvarstår under lång tid. När det gäller tillväxthormonresultat finns det inget behov av efterbehandlingsterapi.

Tillväxthormon oönskade resultat och biverkningar

Det är nödvändigt att ta hänsyn till både positiva och negativa effekter av tillväxthormonkursen. Detta händer ofta i fall där kroppsbyggare använder stora doser.

De vanligaste biverkningarna inkluderar: akromegali, vätskeretention, smärta i lederna, högt blodtryck (hypertensiva patienter bör inte använda tillväxthormon under några omständigheter), hypertrofisk kardiomyopati, hög sockernivå i blodet (på grund av en överdos eller långvarig) tillträde). I allmänhet, Tillväxthormon biverkningar är sällsynta, särskilt om du inte överskrider doseringen.

Tillväxthormoninjektioner bör undvikas när celler aktivt delar sig, vilket innebär att det kan stimulera bildandet av cancerväxt. Enligt många experter kan höga tillväxthormonnivåer orsaka bröstcancer eller lymfom. Dessutom kan de leda till diabetes: höga tillväxthormondoser undertrycker bildningen av insulin och ökar blodsockret. Enligt vissa studier kan somatotropin leda till stroke i senil ålder och akromegali. Det är dock möjligt endast vid långvarig användning och höga doser.

Enligt läkarna provoserar somatotropin också osteopeni, högt blodtryck, nattapné, diabetes (särskilt hos personer som är disponerade), vilket också leder till en ökning av kroppsvikt. Tillväxthormon kan provocera tillväxten av tumörer i sköldkörteln eller i tjocktarmen (inklusive maligna tumörer). Följaktligen kan det i de flesta fall endast förskrivas för personer som lider av tillväxthormonbrist.

Hur ska du injicera?

Som regel injiceras tillväxthormon under huden. Först och främst bör du tvätta händerna med tvål eller använda alkoholbaserade handrubs. Ta sedan en insulinspruta och dra upp tillväxthormon från injektionsflaskan.

Välj ett litet område på buken. Du kan använda alkohol för att torka injektionsstället. När ämnet injiceras är jobbet gjort. Försök att inte injicera tillväxthormon på samma plats.

Först måste alla idrottare veta hur man väljer dosen korrekt. Det finns vissa rekommendationer:

 • Du bör börja med 5 IE för dagliga injektioner. 2 eller 3 injektioner per dag ger inget resultat.
 • Om det inte upptäcks några biverkningar under den andra eller tredje veckan, kan du öka tillträdesfrekvensen till två gånger om dagen (10 IE). Det är bäst att injicera tillväxthormon på tom mage (en timme före matintag). Använd en injektion omedelbart efter sömn, och den andra – efter ett träningspass.

Varaktigheten för hela perioden bör inte vara längre än sex månader. Hur som helst, om det är kortare får du inga märkbara resultat. Om du använder tillväxthormon under en längre period är effekten vanligtvis noll. Dessutom måste du möta massor av negativa konsekvenser. Överskrid inte dessa doser om du vill undvika oönskade biverkningar.

Kursen ska fortsätta i 4-6 månader, varefter du ska göra en paus. Under denna tid bör du ta peptider som stimulerar tillväxthormonproduktionen. Förresten, peptider är de stimulantia som ökar koncentrationen av tillväxthormon i blodet upp till 15 gånger. Ändå bör tillväxthormon inte användas tillsammans med peptider: en sådan kombination minskar effekten av vart och ett av läkemedlen.

Vad stimulerar tillväxthormonutsöndring?

Varje idrottsman bör känna till vissa villkor som bidrar till stimulans och undertryckande av tillväxthormon. Först av allt bör vi nämna somatoliberin. Detta ämne är en somastatinantagonist. De lägre somatoliberinnivåerna, desto högre somatropinnivåerna.

För det andra bör du få tillräckligt djup sömn (minst 7 timmar). Glöm inte fysisk aktivitet (minst tre gånger i veckan).

Behandla din kropp med protein: ju mer protein som får musklerna, desto bättre.

Observera att det finns några faktorer som påverkar tillväxthormonnivåerna negativt. Dessa inkluderar östrogener, insulin, överdriven konsumtion av feta livsmedel, etc. I alla fall bör du först rådgöra med en läkare som hjälper dig att undvika obehagliga biverkningar och uppnå bättre resultat.

Tillväxthormon före och efter resultat

Tillväxthormon före och efter resultat

Tillväxthormon före och efter resultat Referenser

 1. https://www.vanityfair.com/style/2012/03/human-grown-hormone-hollywood-201203
 2. https://www.bloomberg.com/politics?pid=newsarchive&sid=awlswGxIiU5c&refer=home
 3. https://grg51.typepad.com/steroid_nation/2008/03/review-from-sta.html
 4. https://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/WarningLetters/ucm215918.htm