Tillväxthormonbrist

De flesta kroppsbyggare och läkemedelsföretag uppger att humant tillväxthormon (HGH) kommer att ge dina starkare muskler. (Tillväxthormonbrist )

Men hur fungerar det? Eller finns det några risker?

Mänskligt tillväxthormon kan hjälpa dig att undvika vissa hälsoproblem som en medelålders person kan ha. Till exempel kan det hjälpa dig att få större muskler, bränna fett, öka libido och i allmänhet se yngre ut. De flesta av dessa saker är verkligen sanna.

Det är värt att säga att HGH ursprungligen utvecklades som ett medicinskt preparat. Det användes för att behandla brist på tillväxthormon hos barn. I dag används detta läkemedel fortfarande inom medicin för att läka sår och förbättra din återhämtning efter skador, sprickor, brännskador etc. Det används också för allmän föryngring, under njurtransplantation, samt för behandling av vissa metaboliska sjukdomar, njursvikt och till och med AIDS.

Tillväxthormon är en peptid som produceras av hypofysen. När vi är unga är det ansvaret för att hjälpa oss växa. Men HGH hjälper också till att upprätthålla balansen mellan alla andra hormoner i hela kroppen för att få oss att känna oss i god form.

Normala nivåer av tillväxthormon gör att du känner dig väl och känslomässigt lugn. HGH hjälper din kropp att hantera fysisk och emotionell stress, hålla ditt hjärta och muskler friska, minska kolesterolnivån etc.

Det finns några HGH-effekter som har vunnit speciell popularitet bland kroppsbyggare: det är dess förmåga att syntetisera aminosyror, upprätthålla muskelmassa och ta bort överflödigt fett. Tillväxthormon stimulerar frisättningen av IGF-1, vilket hjälper till att bygga fler muskler och bränna mer fett.

Varför behöver jag HGH?

Åldersrelaterad HGH-nedgång är en naturlig process, även om den inte påverkar vår kropp på ett positivt sätt. Naturligt tillväxthormon stimulerar inte bara tillväxten av muskelmassa. Dessutom kan det bromsa utvecklingen av vissa degenerativa patologier som uppstår i vår kropp med åldern. Dessutom: det ansvarar för god mental aktivitet och fysisk hälsa.

HGH-brist är förknippad med låg muskelmassa, viktökning, förlust av energi och styrka. Således, om du vill undvika många kroniska sjukdomar, bör du använda vissa HGH.

HGH brist symptom

De främsta orsakerna till HGH-störningar hos barn är vissa medfödda eller förvärvade tillstånd (hypoxi, huvudtrauma, tumörer i nervsystemet, etc.). HGH-brist hos vuxna förekommer emellertid med hypofyseadenom (i de flesta fall).

Om HGH naturliga produktion är korrekt, kommer du inte att ha allvarliga hälsoproblem. Å andra sidan leder HGH-brist till långsam muskeltillväxt, låg benmassa, minskad muskelstyrka etc. Som ett resultat kan din livskvalitet vara mycket låg. HGH-brist orsakar sällan en patients död. Trots det kan otillräcklig behandling leda till negativa konsekvenser för människors hälsa.

De flesta av dessa obehagliga symtom på HGH-brist är reversibla, särskilt om du använder hormonbehandling. HRT hos vuxna med HGH-brist hjälper till att förbättra fett- och proteinmetabolismen, få massa och muskelstyrka.

Har jag HGH-brist?

Enligt många studier diagnostiseras verkliga fall av HGH-brist mycket sällan och till stor del hos patienter som har haft hypofys- eller hjärnskada.

Ändå kommer man att känna en naturlig HGH-reduktion vid cirka 30 år. Det är förknippat med en ökning av fettvävnad och minskning av muskelmassa. Vid en ålder av över 40 är det ganska svårt att hitta någon med en hög nivå av naturligt tillväxthormon.

Finns det tillräckligt med HGH i min kropp?

Det är ganska lätt att bestämma symptomen på låg HGH. Först och främst kommer du att förlora muskelmassa. Dessutom kommer du att känna smärta i benen och lederna, medan ditt hår kommer att vara torrt och sprött. Du kommer att känna dig mer irriterad, orolig och mindre motiverad.

Förutom dessa symtom är vissa problem i samband med hjärtsjukdomar eller högt kolesterol verkliga tecken på HGH-brist. När allt kommer omkring är tillväxthormonbrist hos vuxna förknippade med hjärt-kärlsjukdomar, neuromuskulära, metabola och skelettsjukdomar.

Tillväxthormonbrist

Tillväxthormonbrist

Vilka märken ska jag ta i fall av HGH-brist?

Det enda lagliga sättet att tanka din kropp med syntetiskt tillväxthormon är att besöka din läkare. Men kostnaden blir mycket hög. Han kommer att förskriva vissa mediciner för dig om din HGH-nivå är låg. Naturligtvis finns det många receptfria läkemedel som ökar nivån av HGH. Det är dock inte klart om det är säkert för din kropp. Men sant HGH finns bara i injicerbart form som du kan köpa från vår butik.

HGH är en peptid, som är tillgänglig i form av injektioner. Man bör injicera den i buken. Syntetisk HGH är identisk med tillväxthormonet som vår kropp producerar. Det vill säga, det fungerar på samma sätt. I allmänhet ser människor med HGH-brist många fördelar och positiva effekter av att ta HGH. Det hänvisas till både fysiska förbättringar (ökad muskelmassa, fettförlust runt buken, stark benvävnad) och psykologiska effekter (ingen irritabilitet eller depression).

Många tror att det är ytterligare HGH-terapi kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Men detta är långt ifrån verkligheten. HGH-injektioner är helt säkra om de används i rimliga doser.

Om du drömmer om en vacker kropp kan du naturligtvis öka produktionen av HGH i kroppen. Var bara uppmärksam på måttlig fysisk träning och korrekt näring.

Enligt de flesta experter är djup sömn en av de viktigaste förutsättningarna för HGH-stimulering, eftersom detta hormon utsöndras på natten. Samtidigt har många studier visat att det är viktigt att gå till sängs före midnatt och sova i 8-9 timmar. Därför bör du träna dig själv att gå i säng mellan klockan 10 och 11 på kvällen. Tvärtom, om du sover mindre kan processen med HGH-sekretion bli långsammare. Dessutom rekommenderar experter att ta en kall dusch varje morgon: det har en mycket positiv effekt på HGH-syntesen.

Vissa studier visar att träning med måttlig intensitet kommer att främja HGH-sekretion. Därför bör man välja minst 2 träning med måttlig intensitet per vecka.

Vissa aminosyror kan hjälpa dig att öka produktionen av somatotropin vid HGH-brist i kroppen. Se till att inkludera glutamin, ornitin, arginin och lysin i din kost. Dessa ämnen kommer säkert att stimulera HGH-sekretion. Dessutom bör du konsumera mer protein. Vissa produkter hjälper också till att öka HGH-nivåerna i kroppen. Det är nödvändigt att äta mer kyckling, nötkött, fisk, ägg, mejeriprodukter (mjölk, yoghurt, ost, etc.). Det är bättre att minska mängden mat och öka antalet måltider till 5-6 gånger. Försök att inte överbelasta magen med mat före sänggåendet. Se till att dricka vanligt vatten regelbundet (upp till 2 la dag).

Regelbunden fysisk aktivitet, djup sömn och korrekt näring är de viktigaste faktorerna för att förhindra HGH-brist och upprätthålla ett friskt sinne i en frisk kropp. Dessa regler hjälper dig att förbli ung och frisk under en lång tid.

Tillväxthormonbrist Referenser

  1. https://www.vanityfair.com/style/2012/03/human-grown-hormone-hollywood-201203
  2. https://www.bloomberg.com/politics?pid=newsarchive&sid=awlswGxIiU5c&refer=home
  3. https://grg51.typepad.com/steroid_nation/2008/03/review-from-sta.html
  4. https://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/WarningLetters/ucm215918.htm