Trenbolone

Was für ein Steroid ist Trenbolone ?  

  • Trenbolone (AKA Finaject)
  • Kemiskt namn: 17PHydroxyestra4,9,11trien3on
  • Halveringstid: 3 dagar (Acetat), 14 dagar (Hexahydrobenzylkarbonat), 10 dagar (Enanthate)
  • Upptäckningstid: 4 5 månader
  • Anaboliskt betyg: 500
  • Androgent betyg: 500

Trenbolone Historia och översikt

Trenbolone är ett derivat av Nandrolone (Deca Durabolin) och är tillsammans med Nandrolone i familjen av anabola steroider kända som 19norföreningar. Denna kategori av 19nor steroider namnges som sådan på grund av det faktum att dessa föreningar innehåller en specifik förändring vid 19thkol på den anabola steroidens molekylstruktur.

Denna förändring, som är borttagningen av 19thkol, ses inte i några andra anabola steroidklasser. Den innehåller också andra förändringar inom detta område som ger den förbättrade androgenstyrkan (dess förmåga att binda vid en mycket större styrka till androgenreceptorn), liksom en hög grad av motstånd mot metabolisk nedbrytning i kroppen.

Trenbolone uttrycker som ett resultat fem gånger testosteronens androgena och anabola styrka, med en rating på 500 för varje. Det uttrycker också egenskaper som ger det förmågan att främja viktökning när nästan allt är muskelmassa och ingen vattenhållning. Trenbolone har också visat sig stimulera endogen produktion av det mycket anabola hormonet IGF1 (insulinliknande tillväxtfaktor 1) i muskelvävnad, vilket ökar dess anabola förmåga. I slutändan beror Trenbolones oförmåga att få användaren att hålla fast i vatten och bli uppblåst på grund av det faktum att dess kemiska modifieringar gör att den inte kan aromatisera till östrogen i någon dos vad som helst.

I dag förblir Tren officiellt utnyttjat som ett veterinärmedicinskt läkemedel, mest för att främja massa i nötkreatur som används för att tillhandahålla mat. Det är fortfarande en speciell blandning av intresse för den medicinska anläggningen, men eftersom vetenskapliga studier fortsätter att fortsätta med Trenbolone, med forskare som upptäcker nya applikationer för mänskligt bruk och rekommenderar att det återinförs som ett medicinskt humankvalitet. Hittills godkänns Trenbolone fortfarande inte för mänskligt bruk av FDA och alla nuvarande Trenbolone produkter är i allmänhet underjordiska laboratorieprodukter (UGL).

Kemiska egenskaper hos Trenbolone

Trenbolone är i huvudsak ett derivat av Nandrolone med några mycket betydande skillnader i dess kemiska egenskaper och styrka. Trenbolone och dess moderhormon Nandrolone tillhör båda en klass / kategori av anabola steroider kända som 19nor föreningar, eller 19nors (kort för 19nortestosteron). 19anabola steroider märks som sådana eftersom de saknar de 19thkol på deras struktur detta kol finns på Testosteron och alla andra anabola steroider, med undantag av 19norföreningar, såsom Nandrolone och Trenbolone.

Detta förändras avsevärt kring egenskaperna hos en anabol steroid och gör den till en Progestin, som kommer att diskuteras ytterligare inom kort. I Trenbolone, denna saknade kolatom vid 19thposition (som i verkligheten är en hel metylgrupp) ersätts av dubbelbindningar mellan de två kolatomerna som de 19thkol var ursprungligen bundet med (detta skiljer sig från Nandrolone där den saknade 19thkol ersätts helt enkelt med en väteatom istället för dubbelbindningar i Trenbolones fall). Denna brist på 19thkol är det som gör 19nor föreningar mycket resistenta mot aromataszymet och därför mycket resistenta mot östrogenomvandling men detta är inte hela historien för Trenbolone när det gäller aromatisering.

Trenbolone innehåller också modifieringar vid kol 19 och 11, där en väteatom avlägsnades från varje kol så att kol 19 och 11 blir dubbelbundna med sina närliggande kolatomer i deras respektive cykloalkanringar. Det är dessa ytterligare modifieringar av dubbelbindningar vid kol 19 och 11 som ger Trenbolone att inte bara vara resistent mot aromatisering, utan att bli helt immun mot det och inte kunna interagera vad som helst med aromataszymet. Dessa modifieringar är också ansvariga för Trenbolones extremt förbättrade androgniska styrka (dess förmåga att binda vid mycket större styrka till androgenreceptorn) [i] och dess förmåga att förbli mycket motståndskraftig mot metabolisk nedbrytning i kroppen.

Trenbolone

Trenbolone

Egenskaper hos Trenbolone

De kemiska modifieringarna som beskrivs ovan resulterar i att Trenbolone blir dramatiskt mer potent av ett androgen och ett anabola än dess föregångshormon Nandrolone, eller till och med Testosteron. Testosteron används som basreferens genom vilken alla andra anabola steroider mäts mot och jämförs med (ungefär som hur Celsius temperaturskala utnyttjar kokning och fryspunkt för vatten som basreferens för temperaturmätning). Som sådan kan vi sätta Trenbolones anabola och androgena styrka i perspektiv genom att jämföra det med Testosteron.

Testosteron har en anabol och androgen klassificering på 100 vardera. Trenbolone har en anabol och androgen klassificering av båda 500 vardera. Den modifiering som ansvarar för att göra Trenbolone fem gånger starkare än Testosteron är dess två dubbelbindningar vid kol 19 och 11. Dessutom måste alla potentiella Trenboloneanvändare för att förstå en bättre förståelse och perspektiv inse att för att uppnå motsvarande styrka på 200 mg Trenbolone, skulle behöva administrera 1 000 mg testosteron. För att en individ ska uppnå styrkan av 500 mg Trenbolone skulle motsvarigheten till 2500 mg Testosteron krävas.

Detta skapar en oerhört viktig och intressant punkt för alla användare att komma ihåg: Trenbolone är en extremt stark anabole steroid (den starkaste konventionellt tillgängliga) och det framgår mycket av de presenterade siffrorna att för att uppnå imponerande prestanda och fysikförändringar, stora doser av Trenbolone är inte nödvändigt och små mängder kan bära vinster långt. Därför måste det sägas att när det gäller Trenbolone går lite långt.

När det gäller dess metabolism har det tidigare nämnts att Trenbolone är helt resistent mot aromatasenzym (vilket är enzymet som ansvarar för omvandlingen av aromatiserbara androgener till östrogen). Därför har Trenbolone ingen östrogen aktivitet eftersom den inte kan omvandlas till östrogen i någon mängd. Trenbolone är också helt resistent mot 5 alfa reduktas enzym, som är det enzym som ansvarar för reduktion av testosteron till det mycket starkare androgen Dihydrotestosteron (DHT). Trenbolon här är också immun från interaktion med 5 alfa reduktas enzym och kan inte omvandlas till DHT. Det måste emellertid förstås att Trenbolone i sig själv är ett mycket androgent hormon (kom ihåg att Trenbolone har en androgen klassificering på 100 kontra Testosterons androgena betyg på 100).

Den extrema styrkan hos den anabola naturen hos Trenbolone tillsammans med det faktum att den inte kan omvandlas till östrogen är alla faktorer som gör det möjligt för Trenbolone att vara en så mångsidig och flexibel anabole steroid det kan ge massiv styrka och mager massavinst i stort, och kan också också användas för att klippa och fettförlustfaser.

Dessa funktioner krossar verkligen det åldriga rykten om att Trenbolone endast är användbart för fettförlust eller skärning och / eller för en före tävlingsfas. Dessa rykten har cirkulerat från individer inom den anabola steroiden med hjälp av community som är outbildade på Trenbolone och dess funktioner. Detta stöder också mycket det faktum att det inte finns någon anledning att använda Trenbolone i extremt höga och onödiga doser. Detta gäller särskilt om en person är en nybörjare för användning av Trenbolone.

Trenbolone biverkningar

Trenbolone utropas ofta som en anabola steroider som har ”hårda” biverkningar och tenderar att skrämma många individer som överväger att använda denna förening. Först och främst bör det konstateras att eftersom Tren inte aromatiserar till östrogen vid någon dosering, finns det ingen risk för att möta östrogena biverkningar. Trenbolone biverkningarna av särskilt oro är dess androgena biverkningar och andra biverkningar som vanligtvis inte ses med andra anabola steroider (såsom sömnlöshet, överdriven svettning etc.).

Trenbolone är en extremt kraftfull androgen och binder mycket starkt till androgenreceptorn. Detta ger både goda nyheter och dåliga nyheter till sammansättningen, eftersom en mycket stark androgen också vanligtvis betyder en mycket stark anabola (särskilt i Trenbolones fall). Men en mycket stark androgen skulle vara mycket mer benägna att ge starkare androgena biverkningar.

Dessa androgena biverkningar inkluderar ökad fet hud och akne, ökad kroppshår och ansiktshårtillväxt, ökad risk för håravfall hos män (MPB) och en ökad risk för godartad prostatahyperplasi (BPH). Utöver dessa biverkningar är också den ökade benägenheten för starka androgener att öka aggressivt beteende, vilket enligt anekdot kan bli ett problem för användare av Trenbolone. Hur dessa mentalförändringseffekter hanteras kommer att avgöra om det blir en positiv eller negativ fråga.

Dessa androgena biverkningar från Trenbolone kan inte mildras eller kontrolleras med 5 alfa reduktashämmare såsom Proscar, Finasteride, Dutasteride eller Propecia, eftersom dessa tjänar till att hämma reduktionen av Testosteron till den starkare androgenen Dihydrotestosteron (DHT). Trenbolone interagerar inte alls med 5 alfa reduktas enzym och är redan en mycket kraftfull androgen på egen hand.

Trenbolone har en tendens att bära med sig vissa biverkningar som i allmänhet är osynliga med andra föreningar. Dessa tenderar att vara ökad svett (svettning) särskilt när du sover på natten och sömnlöshet (vanligtvis smeknamnet ”trensomnia”). Orsakerna och grunden för dessa märkliga biverkningar är ännu okända, och olika hypoteser finns för närvarande för att försöka förklara dem.

Eftersom Tren är i sig själv ett progestin som har cirka 60% av den faktiska styrkan hos progesteron, har den också med sig progesteronrelaterade biverkningar. Eftersom det är känt att Trenbolones metabolit (17beta Trenbolone) är känt att binda ännu starkare till Progesteronreceptorn, kan detta bli ett problem. Trenbolon kan också öka Prolactinnivåerna i kroppen.

Alla dessa Progesteron och Prolactinrelaterade problem kan manifestera sig som biverkningar som liknar östrogen puffiga bröstvårtor, gynecomastia, uppblåsthet, etc. Antiöstrogener och aromatas hämmare är kända för att bekämpa dessa biverkningar effektivt även om de dämpas genom Progesteronreceptorn. För Prolactinproblem har emellertid användningen av vitamin B6 för att kontrollera Prolactinnivåer visats i studier som använder 600 mg dagligen. Antiprolaktinläkemedel som Cabergoline och Bromocriptine är också mycket effektiva för att minska förhöjda Prolactinnivåer effektivt och är ofta den första behandlingslinjen i Prolactinfrågor.

Som en anabola steroider i allmänhet inkluderar Trenbolone biverkningar sådana som är typiska för ALLA anabola steroider: HPTA (Hypothalamic Pituitary Testicular Axis) störning och avstängning, samt negativa kardiovaskulära effekter. Speciellt Trenbolon, som är ett mycket starkt androgen och progestin, kommer att leda till avstängning av endogen testosteron produktion ganska snabbt även vid mycket låga doser.

Trenbolone Kur och användning

Trenbolone Kur är mycket effektiva som antingen fettförlust eller muskelbyggande mass kur. Som en effektiv muskel och massbyggare har Trenbolone visat sig binda till receptorerna för kataboliska hormoner och effektivt blockera dessa hormoner från att delta i katabolisk signalering till muskelceller. Detta är särskilt viktigt när det gäller det kataboliska hormonet Cortisol, som Trenbolone effektivt skulle kunna hämma. Således kan vi här se hur Trenbolone, till och med bara genom de antikataboliska effekterna på cellnivå, bör vara en utmärkt förening för att klippa Kur under bantnings eller förkonkurrensfaser där katabolism är ett problem.

Dessutom är Trenbolones effektivitet som ett fettförlustmedel väl dokumenterat genom dess otroliga näringsdelningseffekter. Vi vet också att androgenreceptorer verkligen finns i fettceller och spelar en roll i fettförlust när de aktiveras, särskilt den starkare en androgen binder till denna receptor. På arenaen för massa och bulking har Trenbolone visat en betydande förmåga att öka kväveretentionen i muskelvävnad.

För skärKur staplas till exempel Tren Ace normalt med testosteron propionat under en 8 10 veckors kur. Ytterligare föreningar med liknande effekter som hjälper liknande mål (såsom fettförlust) kan också användas, såsom Anavar (Oxandrolone). För bulking ändamål staplas Trenbolone normalt längs en solid bas av någon form av testosteron (för bulking, vanligtvis Testosterone Enanthate), och en liknande typ av oral förening kan användas tillsammans med dessa, såsom Dianabol (Methandrostenolone). Ytterligare en injicerbar, såsom Boldenone (Equipoise) kan också användas under bulking.

TRENABOL British Dragon Pharma 100 mg flaska

Trenbolone doseringar och administration

Trenbolone är en speciell förening där massiva eller stora doser inte är nödvändiga på något sätt. Som en förening som är fem gånger så stor som testosteronets styrka finns det inget behov av att använda ens ”måttliga” doser för att uppnå önskade effekter och mål. Lite går långt när det gäller Trenbolone.

De flesta nybörjare skulle klara sig med 50 mg varannan dag av Trenbolone Acetate (för totalt 200 mg varje vecka) och är mer än tillräckligt för att avverka muskelförlust under ett snitt. Intermediära doser av Trenbolone drar sig in i 75 100 mg varannan dag (totalt 300 400 mg per vecka) och genererar generellt fantastiska förändringar i fysiken.

Det finns sällan ett krav även för avancerade användare att gå utöver detta dosintervall, eftersom Trenbolone är en mycket kraftfull förening som medför ökat obehag i form av biverkningar i förhållande till den dos som används. Med det sagt, kommer de flesta avancerade avancerade användare inte gå längre än 400 600 mg per vecka, och endast extrema professionella och konkurrenskraftiga kroppsbyggare har varit kända för att gå högre än detta.

Hur man köper Trenbolone

På den anabola steroidmarknaden finns Trenbolone endast tillgängligt som en underjordisk produkt. Inga officiella läkemedelsprodukter tillverkade av FDAgodkända läkemedelsföretag finns. För sin styrka och kapacitet är Trenbolone ganska billigt på marknaden.

Personer som shoppar runt för att köpa Trenbolone kommer vanligtvis att gå in på källor på webbplatsen som vanligtvis kommer att sälja Trenbolone Acetate produkter i prisintervallet $ 60 $ 100 per 10 ml injektionsflaska. De flesta källor är i genomsnitt runt $ 75 $ 80 för ett enda 10 ml injektionsflaska. Trenbolonacetat tillverkas normalt i koncentrationer av 75 mg / ml eller 100 mg / ml. Trenbolone Enanthate ligger vanligtvis i intervallet $ 90 $ 130 per 10 ml injektionsflaska och koncentreras normalt till 200 mg / ml eller 250 mg / ml.

Trenbolone Referenser: