Turinabol

Översikt och historia om Turinabol

Information om Turinabol publicerades först 1962 och Chlorodehydromethyltestosterone tillverkades och släpptes sedan av Jenapharm i Östra Tyskland som Turinabol och Oral Turinabol. Liksom andra föreningar som Anavar (Oxandrolone), var Turinabol vördade av medicinsk personal och läkare för sin förmåga att ge en ganska distinkt separering av dess anabola och androgena effekter, vilket gynnar anabola effekter naturligtvis. Detta är en av orsakerna till att det ofta jämförs med föreningar som Anavar eller Promobolan.

Som ett resultat, liksom Anavar eller Primobolan, såg Oral Turinabol omfattande medicinsk användning hos inte bara vuxna män utan även hos kvinnor och barn. Vid den tiden erbjöds Turinabol i två olika koncentrationer per tablett: 1 mg tabletter och 5 mg tabletter. 1 mg tabletterna skulle vanligtvis användas för individer som traditionellt är mer känsliga för anabola steroider, såsom kvinnor och barn. Under dess medicinska användning vid den tiden föreskrevs det för många olika sjukdomar, men användes ofta för att främja fettfri massa vid avfallsstörningar samt främja benstyrka och massa.

Senare på 1990talet upptäcktes att Turinabol var en av de viktigaste anabola steroiderna som användes av Östtyskland i deras ökända statligt sponsrade dopningsprogram, känt som State Plan Research Theme 14.25. Denna plan utvecklades av den östtyske regeringen i slutet av 1960talet och genomfördes mellan 1974 1989 för det uttryckliga syftet att administrera anabola steroider till alla sina idrottare (oavsett om de inte känner till dem eller inte) för att dominera vid OS och andra internationella sportevenemang. Kärnmålet med detta program var att helt enkelt fuska det anabola steroidtestsystemet i OS genom att administrera vad som vid den tiden skulle kunna upptäckas (på grund av att det inte är relativt välkänt) anabola steroider till ovetande idrottare, både manliga och kvinnliga, som fick bara höra av sina tränare och tränare att de fick små blå vitaminer. Det blev senare känt att majoriteten av dessa ”vitaminer” i själva verket var Oral Turinabol. Det upptäcktes att cirka 10 000 idrottare under loppet av drygt två decennier administrerades anabola steroider (varav de flesta var Turinabol), oavsett om de hade känt till det eller inte.

Idag finns det inga kända farmaceutiska produktioner av denna förening, och dess produktion är begränsad till underjordiska laboratorietillverkare (UGL).

Kemiska egenskaper hos Turinabol

Som tidigare nämnts är Tbol i själva verket en modifierad form av Dianabol (Methandrostenolone), varigenom det faktiskt är en kombination av de kemiska strukturerna till Dianabol och Clostebol (4klorotestosteron). Det har samma allmänna kemiska struktur som Dianabol tillsammans med 4klorsubstitution som Clostebol har. Resultatet är att Tbol blir ett mycket mildare hormon än dess moderhormon Dianabol. Förändringarna i dess kemiska struktur avlägsnar förmågan att kunna aromatiseras till östrogen och uppvisar en mycket svagare androgen styrka. Turinabol har därför ett anaboliskt betyg på 54 och en mycket låg androgen klassificering på 6, vilket gör dess separering mellan anabola och androgena effekter mycket distinkt och gynnsam. Även om den anabola styrkan är avsevärt mindre än Dianabols betyg 90 210, är det distinkta avståndet mellan Turinabols anabola och androgena effekter en tendens att vara mycket gynnsammare för individen.

Turinabols kemiska modifieringar ger det också en 16 timmars halveringstid och förmågan att binda till SHBG (Sex Hormone Binding Globulin).

Turinabol är C17alfaalkylerat för att möjliggöra oral biotillgänglighet och som ett resultat uppvisar ett mått på levertoxicitet. Det har också en dubbelbindning mellan kol 1 och kol 2 (även känd som 1enkolet), och det är denna dubbelbindning som är ansvarig för minskningen av androgen styrka. Slutligen, som tidigare nämnts, har en klorgrupp lagts till vid 4thkol, ansvarig för att den inte kan aromatisera och att minska androgenstyrkan ytterligare.

Egenskaper hos Turinabol

På grund av dess distinkta separering av dess androgena till anabola effekter är den en svagare anabole steroid än dess moderhormon Dianabol. Försäkringen med Tbol är dock att den med alla uppenbara muskelbyggande förmågor kommer att ge mycket mindre i vägen för androgena effekter och absolut inga östrogena effekter (på grund av dess oförmåga att aromatisera till östrogen). På grund av dess ganska svagare styrka än Dianabol anses de doser som krävs för att framkalla effekter från Tbol vara ganska höga (detta kommer att förklaras inom kort i Tbol doser av denna profil).

I allmänhet kan idrottare och kroppsbyggare förvänta sig en stabil och kvalitetsmassa massavinst utan risk för uppblåsthet, Gynekomasti eller andra östrogena effekter. Mass och styrkvinster är inte kända för att vara dramatiska på grund av dess brist på anabolstyrka, men stabila och kvalitetsmässiga vinster som växer konsekvent över tid kan förväntas. Det används också som ett idealiskt skärmedel under perioder med fettförlust eller förberedelse före tävlingen på grund av dess oförmåga att konvertera till östrogen. Turinabols kapacitet lyser verkligen som en tillsats till andra anabola steroider när den körs (staplas) med andra anabola steroider på grund av dess förmåga att binda till SHBG. Bindning till SHBG gör att fler av de andra anabola steroiderna som den är staplade med är tillgängliga för att göra sitt jobb, utan att hämmas av SHBG, vilket är en annan fördel som den uppvisar.

Turinabol Biverkningar

Oral Turinabol är känd som en av de ”milda” orala anabola steroiderna, ofta i samma kategori som Anavar (Oxandrolone) och Primobolan. Turinabol saknar också någon östrogen komponent och orsakar inte östrogennivåerna. Detta betyder att Tbol är en relativt säker förening för kvinnor och de som vill ha en mild steroid som en introduktion till världen av anabola.

Androgena biverkningar

Turinabols kemiska förändring att hålla en dubbelbindning mellan kol 1 och 2, såväl som 4klor modifiering, ger den med en betydligt reducerad androgen styrka. Detta undviker dock inte androgeniciteten hos Turinabol på användare. I högre doser kan Tbol orsaka androgena symtom som aggression, raseri och akne. Turinabol metaboliseras också av 5 alfa reduktas enzym till en starkare androgen metabolit, men hastigheten för 5ARreduktion som Turinabol utsätts för är känd för att vara mycket liten. Användningen av 5ARhämmare såsom Proscar, Dutasteride och Finastride skulle troligtvis vara ineffektiv.

Turinabol

Turinabol

Östrogena biverkningar

Turinabol är en modifierad form av Methandrostenolone (Dianabol, Danabol), och medan Dianabol har en måttlig affinitet för aromatisering till östrogen, gör Turinabol inte alls. Turinabols kemiska smink gör interaktion med östrogenreceptorn (ER) omöjlig. Detta är resultatet av dess 4klorsubstitution (klorgruppen som har fästs på det fjärde kolet på steroidstrukturen). Turinabol kan därför inte aromatas i någon dos. Biverkningar som gynecomastia kommer inte att vara det som omsläpps av Turinabol användning.

  • testosteron suppression

Nästan alla anabola steroider kommer att variera produktionen av endogent testosteron hos män och kvinnor i varierande grad. Även om Oral Turinabol anses vara mild, kommer det fortfarande att orsaka testosteronhämning. Även om Turninabol inte kommer att interagera med östrogenreceptorn (ER) i hypothalamus eller progesteronreceptorn (PgR) och orsaka undertryckande kommer den att interagera med androgenreceptorn (AR) och minska produktionen av gonadotropiner. Detta innebär att en postkurterapi (PCT) rekommenderas när Tbol har använts ensam. Antiestrogener såsom Nolvadex och Clomid kan användas för att öka den endogena testosteron produktionen efter Tbols användning i staplar.

Hepatoxiska och kolesterolrelaterade biverkningar

På grund av att Turninabol är en C17alfaalkylerad oral anabol steroid, kommer levervärden inklusive AST och ALTnivåer att öka med dess användning. Som det framgår av medicinska studier som gjordes på östtyske idrottare redan 1990, ändrade doserna 1535 mg per dag inte AST och ALTnivåerna väsentligt. Men man måste komma ihåg att Tboldoserna numera är mer än 1535 mg per dag, ofta överstiger 60 mg. Därför förväntas mer av en negativ inverkan på lever, njure och kolesterol. Precis som många orala steroider kan användarnas kolesterolprofil förändras dramatiskt. HDL kan falla och LDL kan stiga och orsaka en dålig miljö för andra kardiovaskulära relaterade biverkningar och öka riskfaktorer.

Kardiovaskulära biverkningar

Som tidigare noterats kan kolesterolnivåerna förändras när orala steroider används, även under korta perioder. Ny forskning har pekat fingret på kolesterol som en av de viktigaste steroidrelaterade biverkningarna kroppsbyggare vill undvika. Förtjockning av blodet (rött blodantal RBC), artärplack, högt blodtryck, högt LDL och lågt HDL kan och leder till koronar hjärtsjukdom (CHD) om adekvata försiktighetsåtgärder inte vidtas. Det rekommenderas alltså; alla orala steroider tas för Kur på 68 veckor och inte längre. Stödtillskott rekommenderas också, dessa inkluderar: Curcumin, Citrus Bergamot, vitamin K2, Omega3.

Turinabol doser och administration

Turinabol har en låg androgen klassificering på 6 och en anabol styrka på 53, vilket gör det nära perfekt när det gäller att jämföra biverkningar och vinster. På grund av såväl låg androgen klassificering, är akne, aggression, rasande ras och styrkaökningar sällsynta men inte obefintliga. Jämfört med sitt moderhormon Dianabol, är det en svagare anabola och kroppsbyggare ser inte Oral Tbol som ett massavinstande medel.

Turinabol har ungefär hälften av den anabola graden av testosteron, så doser i intervallet 4060 mg per dag rekommenderas som en introduktion. Doserna av Turinabol kan överstiga 80100 mg per dag, men kroppsbyggare rapporterar att biverkningar börjar öka medan vinsterna förblir konstant.

Medicinska doser av Turinabol är cirka 510 mg per dag och ges till personer med muskelavfallssjukdomar. Kvinnliga medicinska doser börjar med 1 mg per dag och kan överstiga 2,5 mg dagligen (QC).

Historiskt sett visar atletiska och kroppsbyggande relaterade doser enligt litteratur oss att Turinabol användes av det östtyske tyngdlyftningsteamet till 10 g per år (27 mg per dag), och denna dokumentation noterar också att den ledande östtyske sprinteren administrerades högst 730 mg per år (2 mg per dag).

Nybörjare Turnaboldoser föreslås 3040 mg per dag, medan medelanvändare kan använda 5080 mg dagligen. Avancerade och professionella kroppsbyggare kan använda 80100 mg plus per dag, där vissa forum rapporterar doser på 150 mg som används. Dessa mer extrema doser kan emellertid orsaka biverkningar och andra androgener kan användas med bättre vinster.

Kvinnliga Turinaboldoser är mellan 510 mg per dag. Steroidmissbruk hos kvinnor, med extrema doser kan orsaka permanenta viriliseringssymptom, akne, aggression och maskuliniserande effekter.

Turinabol har en halveringstid på 16 timmar. Detta anses vara långt jämfört med andra orala androgener. Dianabol, som är nära strukturellt relaterat till Tbol, har till exempel en halveringstid på 4,56 timmar. Som ett resultat av denna långa halveringstid krävs det inte att dela upp Tboldoser i två gånger per dag, men steroidanvändaren kan äta den fulla dagliga dosen en gång per dag.

Turinabol Kur och användningsområden

Tbol staplas ofta i kombination med andra anabola steroider, detta beror på att det är en mild förening och sänker naturliga testosteronnivåer hos användare. Turinabol är inte den mest anabola eller androgena av steroider, därför är massvinstmedel gynnade framför Tbol. Denna relativt milda anabola används under klippfaser, fettförlustperioder och bodybuilding före tävlingen.

TurinabolKur kan bestå av att köra den orala ensam mellan 4060 mg per dag under 68 veckor. Detta ger ett trevligt uppsving i styrka, mager muskel och gör att steroidanvändaren kan bibehålla muskelmassa när han är i kaloriunderskott. Att förhindra proteinnedbrytning är ett välbehövligt vapen när man kommer till under 10% kroppsfett är målet.

Mer avancerade staplar med Oral Turinabol kan betyda andra föreningar såsom; Testosteron kan användas för synergistiska effekter. Korta och långa estererade testosteron preparat kan användas. testosteron propionat vid 100 mg injicerat varannan dag med Turinabol 60 mg per dag som varar i 8 veckor är en utmärkt bunt för mager muskelmassa och bantning för sommaren.

Under längre testosteronKur, till exempel med användning av Testosterone Enanthate i 12 veckor, introduceras en oral för de första 46 veckorna medan testosteronet ”startar”. Detta är en term som används för när stabila blodplasmanivåer är som högsta och vinster i muskelmassa och proteinsyntes är som högst

Turinabol laglighet

Turinabol (4klorodehydrometyltestosteron) klassificeras som ett schema IIIläkemedel i lagen om kontrollerade ämnen (CSA), som ursprungligen lagstiftades genom Anabolic Steroid Control Act från 1990 och 1991 planerades enligt CSA som ett schema IIIläkemedel där innehav och användning av anabola steroider betraktas som ett brott.

Innehav av anabola steroider medför påföljder med minst ett års fängelse och en $ 1 000 böter för en individs första brott enligt federal lag. Fördelning enligt federala lagar har en fängelse på 5 år och en böter på 250 000 dollar. Andra brott fördubblar ovanstående påföljder. Förutom federala lagar har enskilda stater också infört ytterligare varierande statliga lagar när det gäller olaglig användning och / eller distribution av kontrollerat ämne (anabola steroider).

4klorodehydrometyltestosteron (AKA Turinabol, Oral Turinabol, Tbol)
Half Life:
16 timmar
Upptäckningstid:
11 12 månader
Anaboliskt betyg:
54
Androgenbetyg:
6

Turinabol Referenser:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26658226
  2. https://www.youtube.com/watch?v=IyskvLuJngo&t=7s