Vad är HGH (mänsklig tillväxthormon)?

Mänskligt tillväxthormon (HGH till salu) är ett av hormonerna i hypothalamus, som produceras av den främre hypofysen. Detta hormon kallas ofta somatotropin . HGH ellersomatotropinorsakar en uttalad acceleration av linjär tillväxt främst på grund av tillväxten av långa rörformade ben (extremiteterna). Den vanliga koncentrationen av tillväxthormon är 1-5 ng / ml. När det gäller topparna kan den nå nivån 10-20 ng / ml och till och med 45 ng / ml.

HGH studerades noggrant 1956. Det visades att tillväxthormonet utsöndrades i hypofysen som svar på signalerna från hypotalamus. HGH har inte könsskillnader . Det vill säga nivån påsomatotropin är nästan samma för män och kvinnor.

HGH spelar en viktig roll i ämnesomsättningen: det hjälper till att öka kroppsmassaindexet och minska mängden fett i kroppen. Mänskligt tillväxthormon stimulerar leverceller att producera polypeptidmolekyler som kallas somatomediner. Dessa medel påverkar alla kroppssystem. Några av deras funktioner listas nedan:

 • Muskulär utveckling;
 • Stimulering av linjär tillväxt;
 • Förbättring av skelettstrukturen;
 • Reglering av olika funktioner relaterade till ämnesomsättning;
 • Stimulering av normal hjärnfunktion;
 • Förbättring av hjärtfunktionen.

De utsöndring av humant tillväxthormon minskar med åldern . Det är fastställt att produktionen av HGH av hypofysenminskar med 50% vart sjätte år (hos personer från 25 år och över). Detta kan leda till ett antal oönskade symtom, som vanligtvis är förknippade med åldringsprocesser: fettansamling, förlust av muskelmassa, störningar associerade med kognitiva funktioner (minne, tal), styrka förlust, brist på uthållighet, benbräcklighet, etc.

HGH-effekter:

 • Anabolisk effekt – HGH orsakar muskeltillväxt.
 • HGH minskar fettansamlingen.
 • Människans tillväxthormon har en föryngrande effekt.
 • Detta medel stimulerar tillväxten av inre organ (vid åldersrelaterad atrofi).
 • Det orsakar bentillväxt, stärker benen och ökar tillväxten hos ungdomar upp till 26 år.
 • HGH ökar blodsockernivån.
 • Det hjälper till att stärka immuniteten.

Vissa effekter av HGH är associerade med den insulinliknande tillväxtfaktorn ( IGF-1, tidigare kallad somatomedin C ), som produceras i levern. IGF-1 stimulerar tillväxten av inre organ. Praktiskt taget alla effekter av tillväxthormon är associerade med effekterna av IGF-1.

Hormontillväxtutsöndring: funktioner

Precis som med många andra hormoner har somatotropinsekretion flera toppar under dagen (som regel sker sekretionstoppen var tredje timme). Det finns flera toppar, under vilka koncentrationen av HGH ökar avsevärt. Den högsta toppen observeras på natten (ungefär en timme efter att ha somnat).
Dessutom minskar utsöndringen av humant tillväxthormon stadigt på grund av åldersrelaterade förändringar. Den normala nivån av somatotropin är maximal i tidig barndom. De maximala utsöndringsgraden är högre hos ungdomar (under intensiv linjär tillväxt och pubertet). När du är 25 minskar gradvis syntesgraden av somatotropin.


Låg syntes av somatotropin med ålder är en normal fysiologisk process. Den främsta orsaken till oro är när koncentrationen av tillväxthormon går över gränserna för åldersnormer – detta är ett patologiskt tillstånd.
Som regel inkluderar de huvudsakliga orsakerna till låg syntes av somatotropin hos barn olika medfödda tillstånd. När det gäller förvärvade störningar inkluderar dessa hypoxi, huvudtrauma, tumörer i nervsystemet, etc. Huvudproblemen med tillväxthormon hos vuxna uppstår i fall av hypofyseadenom, liksom på grund av strålningsexponering och hjärnkirurgi.
Hyperproduktion av somatotropin leder till gigantism hos barn och akromegali hos vuxna. Otillräckliga nivåer av tillväxthormon hos barn kan orsaka dvärgbildning (med varierande svårighetsgrad).

Somatotropinbrist hos vuxna har följande symtom:

 • Fetma (fettansamling främst i buken);
 • Tidig åderförkalkning;
 • Låg fysisk aktivitet;
 • Störningar i sexuell funktion;
 • Osteoporos.

Dessutom har det visat sig att låga nivåer av somatotropin ökar risken för dödsfall av hjärt-kärlsjukdomar.

Reglering av utsöndring av humant tillväxthormon

De huvudsakliga medlen som reglerar produktionen av HGH är peptidiska substanser som produceras av hypothalamus (GHRH och GHIH). Balansen mellan dessa ämnen påverkas till stor del av olika fysiologiska faktorer.
Faktorer som stimulerar produktionen av tillväxthormon (ökar syntesen av GHRH med hypotalamus):

 • Sova;
 • Fysiska övningar;
 • Ökad östrogenkoncentration;
 • Låga blodsockernivåer;
 • hypertyreoidism;
 • Vissa aminosyror (lysin, arginin, ornitin, glutamin);
 • Ghrelin-sekretion (”hungerhormon”).

Faktorer som undertrycker utsöndring av tillväxthormon (det vill säga stimulerar utsöndring av GHIH):

 • Höga blodsockernivåer;
 • hyperlipidemi;
 • Höga nivåer av tillväxthormon i kroppen (till exempel för mycket konstgjort hormon).
HGH

HGH

Hur fungerar HGH?

Somatotropin (hgh till salu) är ett protein som innehåller 191 aminosyror. Hgh-produktion är en livslång process. Den vanliga nivån av somatotropin når sitt högsta under tidig barndom och ungdom. Därefter reduceras sekretionen något.

Somatotropin reglerar metabolism av benvävnad. Detta ämne reglerar produktionen av kollagen i vävnader och organ, stimulerar återhämtningsprocesserna och minskar destruktiva processer. Dessutom hjälper det att upprätthålla starka ben, stärka immunförsvaret, sänka kolesterolet och öka sexuell aktivitet.

Utsöndring med låg hgh leder till för tidigt åldrande. En av de viktigaste effekterna av tillväxthormon är den största förmågan att föryngra kroppen och minska processerna och synliga tecken på åldrande. Vad gäller kvinnor inkluderar några av de typiska och obehagliga yttre tecknen på hgh-brist:

 • Rynkor i ansiktet och sjunkande, sjunkna kinder;
 • Minskad muskelton;
 • Överskott viktökning.

Lyckligtvis kan dessa brister korrigeras med hjälp av HGH Injektioner . Detta kommer att leda till allmän föryngring av din kropp. Somatropin hjälper till att förbättra din immunitet och öka vitaliteten. Effekterna är lika hos både män och kvinnor.

Vem kan använda HGH-injektioner?

Du måste veta hur du korrekt förbereder och använder tillväxthormon för att uppnå en positiv effekt.

Injektioner av tillväxthormon förskrivs både män och kvinnor äldre än 20 år. Det är inte önskvärt att använda detta läkemedel hos yngre patienter, eftersom det finns en risk för asymmetrisk benväxt och andra negativa konsekvenser. Den syntetiska versionen av hgh används i kroppsbyggande för att öka muskeltillväxten och minska fettlagertjockleken.

Patienter på HGH-terapi måste justera mängden insulin och övervaka deras blodsockernivåer dagligen. I de flesta fall blir det nödvändigt att öka insulindosen något.

Hgh-injektion bör också användas med försiktighet hos personer med högt blodtryck (på grund av risken för högt blodtryck). I vilket fall som helst är en läkarkonsultation önskvärd för att utesluta den negativa inverkan på människokroppen.

HGH-injektion: bruksanvisning

Experter rekommenderar att du använder en insulinspruta för injektioner. För att göra detta måste du göra följande:

 • Späd ut läkemedlet med sterilt eller bakteriostatiskt vatten.
 • Det är strängt förbjudet att skaka in vialen före användning (för att blanda vätska och torra komponenter). Detta kommer att minska läkemedlets effektivitet avsevärt. Det rekommenderas att försiktigt rotera injektionsflaskan för att blanda huvudingredienserna för en injektion.

Hur använder man hgh-injektion för att uppnå maximal effektivitet? Det rekommenderas att välja bukregionen som ett optimalt område för injektioner. Det bästa alternativet är att göra en injektion i området mellan huden och musklerna. Experter indikerar att varje ny injektion bör göras i ett annat område (för att undvika lipodystrofi – förstörelse av fettlagret).

Injicera läkemedlet långsamt i vävnaderna. Hgh-injektion ska endast göras med rena händer.

Kursens längd är flera månader. Den maximala effektiviteten observeras om du börjar använda den här produkten med minimala doser. Det rekommenderas också att minska mängden läkemedel som används i slutet av kursen.

Dosen hgh i medicin varierar beroende på sjukdomen. När det gäller behandling av tillväxthormonbrist hos vuxna är den initiala dosen cirka 0,5-1 IE. När det gäller långvarig behandling är den rekommenderade dosen högst 3-4 IE. Den genomsnittliga dosen av tillväxthormon som används för att behandla vuxna är 2 IE. Hgh är ett receptbelagt läkemedel som endast kan förskrivas av läkare som är specialiserade på endokrinologi, pediatrisk endokrinologi eller barnnefrologi.

Hgh-injektion för idrottare: i det första steget är den optimala dosen för en injektion 4 IE. Mängden kan höjas efter en månad till 4,5-5 IE. Du måste minska dosen av detta läkemedel något i närvaro av biverkningar (ledvärk, uppblåsthet). Missa inte doserna. Minsta intervall mellan injektioner är 4 timmar. Det är nödvändigt att undvika livsmedel som innehåller lättmält kolhydrater.

Hgh fungerar när du sover. Därför bör injektionen göras på morgonen. Således är det möjligt att förlänga processen artificiellt. Det rekommenderas att göra injektioner på tom mage.

När det gäller idrottare bör hgh-injektioner till försäljning göras enligt vissa regler. Kursen och doseringen beror på typen av fysisk aktivitet. Till exempel är doseringen för idrottare 8 IE per dag, vilket inte räcker för viktlyftare. Kroppsbyggare kan ta minst 12-16 IE i minst tre månader. Dessa injektioner bör göras i stora doser av ett enkelt skäl: receptorerna anpassar sig till läkemedlet mycket snabbt.

Rekommendationer från specialister: somatotropin för injektion kan förvaras endast i kylskåpet vid en temperatur på +2 + 8 ° C. Undvik direkt solljus, värm inte och frys inte injektionsflaskan. Hgh-pulver kan förvaras i högst 2 år.

Köpa tillväxthormon: vad du behöver veta

Det är inte ett problem att köpa tillväxthormon idag. Ändå finns det några dolda faror. Vad behöver du veta för att köpa somatropin av hög kvalitet? Tja, först och främst finns det många förfalskningar på hormonmarknaden, eftersom det är väldigt lönsamt att producera och sälja HGH varumärken till ett lägre pris. Oregistrerade produkter är populära på grund av deras pris. Billiga hormoner produceras mycket snabbt. Dessutom är transporten också billig eftersom det inte finns någon skyldighet att hålla hög kvalitet utan certifikat. Sammantaget förlorar ämnet alla effekter. Detta är en lönsam affär för många orättvisa spelare. När allt kommer omkring, på grund av dålig kvalitet, kan du sänka priset och sälja fler varor. Och sedan tjäna mer pengar. Se upp för förfalskningar! De mest populära hormonerna på marknaden är Ansomone, Jintropin och Hygetropin.

Här är den viktigaste rekommendationen: KÖP ALDRIG ett sådant läkemedel som HGH till försäljning från en privat säljare! Lita inte på någon utanför ett apotek eller ett seriöst företag. Sådana läkemedel genomgår strikta kontroller för certifiering. Risken för att köpa förfalskade produkter i ett apotek är nästan noll. I alla fall, om du har några tvivel om detta läkemedel, kan du enkelt begära ett certifikat på apoteket.

Uppenbarligen är de mest pålitliga produkterna de som har ett certifikat. För närvarande har följande HGH-produkter certifikat: Ansomone (Kina, Anhui Anke Biotechnology (Group) Co., Ltd.), Jintropin (Kina, GeneScience Pharmaceuticals Ltd.). Generellt sett skapar seriösa tillverkare ständigt nya sätt att skydda sina produkter. Till exempel har de flesta ett skyddande klistermärke med ett unikt nummer (förfalskningskod). Därför kan du enkelt ta reda på om detta läkemedel har producerats i ett ansedd företag.

HGH: hur man känner igen falska produkter

Du kan hitta många läkemedel som innehåller syntet somatotropin som ett aktivt ämne som produceras i Europa, Iran, Kina, Korea, Israel och vissa andra länder. De mest populära är kinesiska droger, eftersom de säljs till mycket mer humana priser. Ändå kan du enkelt köpa ett förfalskat läkemedel.

Vad gäller de kinesiska produkterna är det bara två som är originella märken som produceras i enlighet med alla normer och standarder: Jintropin och Ansomone. Jintropin såldes inte officiellt från 2006 – förrän i slutet av 2011. Detta läkemedel har ett skyddande klistermärke med ett unikt nummer. När det gäller Ansomone finns det ett klistermärke med ett unikt nummer också. Alla andra droger från Kina är imitationer. Varför? För det första producerar alla själv respekterande företag tillväxthormonflaskor med originalt injektionslösningsmedel. För det andra finns det ursprungliga läkemedlet tillgängligt i minst två doser – 4 IE och 10 IE. Underjordiska produkter finns endast tillgängliga i 10 IE eller 12 IE (ett sådant injektionsflaska innehåller faktiskt 2-4 IE i bästa fall). För det tredje ska etiketten limmas på alla flaskor. Och slutligen bör aluminiumdelen på skyddsglasets skyddsskydd vara platt.

Tja, hur identifierar jag tecknen på ett tillväxthormon av hög kvalitet till salu? Låt oss försöka:

 • Injektionsflaskan går vanligtvis tillsammans med det ursprungliga flytande lösningsmedlet;
 • Vattentåligt papper bör användas för förpackningsmaterial;
 • Etiketten ska limmas på alla injektionsflaskor;
 • Tillverkarna måste anges på produkten.

Var och hur köper man HGH?

HGH för försäljningsprodukter är olagligt i de flesta länder. Det enda sättet att köpa detta läkemedel lagligt är att få ett recept i fall av brist på tillväxthormon. Trots att produktionen av tillväxthormon regleras i de flesta länder försöker många att köpa den online. Naturligtvis är HGH-behandling extremt populär bland de som vill öka fettförbränningsprocesserna (särskilt bland idrottare).

Tja, om du inte har ett recept att köpa syntetisk somatropin, finns det ett annat sätt – köp det från vår webbutik. Vi köper produkterna direkt från tillverkare. Det finns flera olagliga laboratorier som säljer tillväxthormonprodukter främst via Internet. Men du bör alltid vara försiktig när köper HGH online . När allt kommer omkring kan det vara helt fungerande.

En annan sak du bör vara uppmärksam på när du köper HGH är att det verkliga läkemedlet endast finns i form av frystorkat pulver. Det betyder att det måste administreras subkutant (i fettvävnad under huden). När det gäller Internet hittar du flera olika typer av HGH, från tabletter och slutar med HGH orala sprayer. Tänk på ditt öga! Alla dessa produkter är falska.

Vad är skillnaden mellan en bra produkt och förfalskningar av dålig kvalitet? Kvaliteten på HGH är mycket viktig. Det bästa läkemedlet är en renad HGH-produkt, vilket innebär att nivån av antikroppar som produceras kommer att vara lägre. En sådan produkt kommer att vara effektiv under lång tid. Ju billigare HGH du köper, desto värre kommer det att fungera, eftersom antikroppar kommer att produceras.

Mängden vatten i lyofilisatet är också viktigt. Ju mindre vatten som används, desto längre kan läkemedlet lagras. Procentandelen vatten i lyofilisatet förlänger livslängden för HGH-produkter. Således, när du köper ett licensierat läkemedel, är det mer troligt att du får en HGH av hög kvalitet, även under dåliga lagringsförhållanden.

Så här undviker du att köpa en falsk:

 • Köp HGH för försäljning av produkter från någon legitim källa (apotek eller från en auktoriserad distributör);
 • Tillverkare bör ha sin adress och webbplats på förpackningen (köpa HGH online från lagliga tillverkare);
 • Om denna information inte är tillgänglig betyder det att det här företaget kan vara en falsk;
 • Det viktigaste tecknet på förfalskning av produkter är priset. HGH-produktionen är mycket komplex och därför dyr, så om du ser en billig produkt, finns det en chans att bli förfalskad.

HGH Biverkningar

För att vara helt ärlig finns det behov av HGH-injektioner för vissa befolkningsgrupper. Således kan HGH användas för att behandla barn och vuxna som har en betydande tillväxthormonbrist. Men endokrinologer från hela världen rekommenderar starkt att man inte använder injektioner utan extremt brådskande.
En av de huvudsakliga farorna med injektioner av humant tillväxthormon är en okontrollerad effekt på IGF-1 (insulinliknande tillväxtfaktor 1) -nivåer. Detta kan leda till allvarliga hälsoproblem:

 • Diabetes;
 • Hand- eller benödem;
 • Karpaltunnelsyndrom och symtom på artrit;
 • Huvudvärk och ledvärk i musklerna;
 • Onormal tillväxt av ben och inre organ;
 • Högt blodtryck;
 • uppblåsthet;
 • Hårdning av artärerna.

Av dessa skäl bör HGH-injektioner utföras med försiktighet och med hjälp av en kvalificerad läkare.

Hur man reglerar nivåerna av HGH
Du kan öka HGH-nivåerna på flera sätt:

 • Börja använda läkemedel baserade på somatotropin (dessa läkemedel används främst för terapeutiska ändamål vid kliniska tecken på tillväxthormonbrist).
 • Peptidstimulering (skapa topphormonkoncentrationer, öka baskoncentrationen av HGH, etc.).
 • Fysiologiska mekanismer som kan reglera produktionen av tillväxthormon (hälsosam kost, regelbunden fysisk aktivitet, hälsosamma sömnvanor).

Varje fysisk aktivitet är en god stimulans av tillväxthormonproduktion. Vissa typer av fysisk aktivitet är emellertid helt enkelt bäst för syntesen av somatotropin: aerob träning, löpning, skidåkning osv. Det vill säga att det räcker att springa eller gå dagligen för att hålla kroppen i tonus.
De som vill öka nivåerna av tillväxthormon bör välja livsmedel med högt protein (dessa produkter innehåller aminosyror som stimulerar tillväxthormonproduktionen). Det är bättre att utesluta socker (en kraftig ökning av koncentrationen av glukos undertrycker syntesen av tillväxthormon). Fullkornsbröd, grönsaker, frukt, spannmål kommer att vara perfekt.
Minst 8 timmars sömn varje natt hjälper till att öka nivån på tillväxthormon. Därför bör du lägga dig tidigt (din sömn ska vara minst 8 timmar).

Slutsats

HGH orsakar sällan biverkningar om de används i måttliga doser. Nästan alla biverkningar är reversibla. Samtidigt bevisades det tydligt att HGH hjälper till att förbättra fysisk styrka, minska nivån på skadligt kolesterol, förbättra hudegenskaperna, stärka ben och ligament och föryngra kroppen.
En tillräcklig nivå av HGH är viktig för tillväxt och god hälsa. Frågan är vad man ska välja: höja nivån på hormonet naturligt eller använda syntetiska läkemedel. Observera att människokroppen svarar bäst på den naturliga stimuleringen av fysiologiska processer. Alla artificiella vägar (injektioner av tillväxthormon, peptider osv.) Kan ha många komplikationer och biverkningar. Därför bör allt som görs för att förbättra hälsan vara så naturligt som möjligt.

Referenser

 1. https://medicalxpress.com/news/2007-01-proof-growth-hormone-therapy-longer.html
 2. https://quackwatch.org/related/hgh/
 3. https://www.nytimes.com/1998/04/12/style/anti-aging-potion-or-poison.html
 4. https://www.medscape.org/viewarticle/515665
 5. https://web.archive.org/web/20060328121242/