Dave Bautista och Steroider

augusti 13, 2020 Av Av admin

”David Batista” omdirigerar här. För den brasilianska fotbollsspelaren, se David Batista (fotbollsspelare) .

Dave Bautista
 
Född David Michael Bautista Jr.
18 januari 1969(ålder 51)
Arlington, Virginia USA
Ockupation
  • Skådespelare
  • professionell brottare
  • blandad kampsportkonstnär
  • kroppsbyggare
Antal aktiva år 1999–2019 (brottning)
2006 – nu (agerar)
2012 (MMA)
Makar) Glenda Bautista ( m.1990;div.1998)
Angie Bautista ( m.1998;div.2006)
Sarah Jade ( m.2015;särsk. 2019)
Barn 3
Professionell brottningskarriär
Ringnamn Baptist
Dave Batista
Deacon Batista
Khan
Leviathan
Fakturerad höjd 198 cm
Fakturerad vikt 290 Ib (132 kg)
Faktureras från Washington, DC
Tränad av Halvvägs
Marrese Crump
Debut 30 oktober 1999
Pensionerad 8 april 2019
 
 
 

 

David Michael Bautista Jr. (född 18 januari 1969) är en amerikansk skådespelare, pensionerad professionell brottare, före detta blandad kampsportkonstnär och kroppsbyggare .

Bautista började sin brottningskarriär 1999 och undertecknade med World Wrestling Federation (WWF, nu WWE) 2000. Från 2002 till 2010 fick han berömmelse under ringnamn Baptist och blev sex gånger världsmästare genom att vinna World Heavyweight Championship fyra gånger och WWE Championship dubbelt. Han har rekordet för längsta regeringstid som World Heavyweight Champion på 282 dagar och har också vunnit World Tag Team Championship tre gånger (två gånger med Ric Flair och en gång med John Cena ) och den WWE Tag Team Championship en gång (med Rey Mysterio ). Han var vinnaren av 2005 Royal Rumble matchar och fortsatte med rubriken WrestleMania 21 , en av de fem bästa högsta vinsten pay per view händelser i professionell brottningshistoria. Bautista undertecknade med WWE 2013 och fortsatte med att vinna 2014 Royal Rumble match och rubrik WrestleMania XXX innan han återgår till juni. I oktober 2018 gjorde Bautista sin andra återkomst till WWE och mötte Trippel H på WrestleMania 35 i april 2019, innan han gick av med brottning.

Bautista började agera 2006 och har spelat i Mannen med järnnävar (2012), Riddick (2013), den James Bond filma Spektrum (2015) och Blade Runner 2049 (2017). I Marvel Cinematic Universe , han har spelat rollen som Drax the Destroyer i filmerna Galaxens väktare (2014), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), Avengers: Infinity War (2018) och Avengers: Endgame (2019). Han har också dykt upp i flera direkt till video filmer sedan 2009.

I augusti 2012 tecknade Bautista ett kontrakt med Classic Entertainment & Sports för att slåss i blandad kampsport (MMA). Han vann sin ensamma MMA-kamp den 6 oktober 2012 och besegrade Vince Lucero via TKO i första omgången.

Tidigt liv

David Michael Bautista Jr. föddes 18 januari 1969, i Washington, DC förort till Arlington, Virginia , son till Donna Raye (föddMullins) och frisör David Michael Bautista. Hans mor är av grekisk härkomst, medan hans far är son till filippinska invandrare.Hans farfar bestod i Filippinsk militär , arbetade som taxichaufför och barberare och hade andra jobb för att mata familjen. Bautista har sagt att han levde i fattigdom,och att han hade ett hårt liv – innan han fyllde nio år hade tre mord inträffat på hans gräsmatta.Så ung som 13-åring stjal han bilar.Vid 17 års ålder förträngdes Bautista från sina föräldrar och bodde på egen hand.Han medgav senare, ”Jag är stolt över mina föräldrar. De är bra, ärliga, hårt arbetande folk. De lärde mig värdena att arbeta hårt.”Han var en nattklubbvisare tills han arresterades efter en kamp som lämnade två beskyddare skadade, varav en blev medvetslös.Efter en rättegång dömdes han till ett år av villkorlig dom .Han arbetade också som en livräddareinnan jag bedriver en karriär inom bodybuilding,krediterar den senare med att rädda sitt liv.

Under sin brottningskarriär gick Bautista av moniker ”Batista” med en modifierad stavning. När han började agera återvände han till den ursprungliga stavningen av sitt efternamn, faktureras som Dave Bautista i alla filmkrediter.

Professionell brottningskarriär

Träning och tidig karriär (1999–2000)

Bautista testade på Världsmästerskap brottning (WCW) Kraftverk , men fick höra att han aldrig skulle göra det i brottningsbranschen av Sgt. Buddy Lee Parker .Han gick sedan till World Wrestling Federation (WWF), som rådde honom att träna med Halvvägs i Wild Samoan Training Center Wrestling School,där han gick för att träna och tävla i Anoa’i World Xtreme Wrestling (WXW) marknadsföring. Han hade sin debutmatch som Khan den 30 oktober 1999.Bautista tränade också med Marrese Crump i Muay Thai och Fäktning .Senast tränade han på Cesar Gracie Jiu-Jitsu under Cesar Gracie och har blivit ett lila bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu .

World Wrestling Federation / Entertainment / WWE

Wrestling i Ohio Valley (2000–2002)

Efter undertecknandet med WWF år 2000 skickades Bautista till Wrestling i Ohio Valley (OVW), en WWF utvecklingsområde . Han gjorde sin OVW-debut senare samma år under ringnamnet Leviathan, där han omedelbart gick samman med Synn. Som medlem i Disciples of Synn stabil , han blev obesegrad tills han blev slagen påJulkaosförbi Kane med hjälp av Stone Cold Steve Austin . Han vann senare OVW tungviktmästerskap från ”The Machine” Doug Basham innan du tappar bältet till Prototypen . Några månader senare lämnade Bautista OVW efter att han blev befordrad till WWE: s huvudlista.

Tidiga berättelser (2002–2003)

Medan han fortfarande var i OVW, började Bautista att dyka upp på WWE-evenemang som inte sändes på TV. Han började sin TV-karriär på TV den 9 maj 2002 på ett avsnitt av Slå ner! som Deacon Batista, a skurkaktig enforcer för Herr D-Von . Han gjorde sin WWE-ringdebut i en tagg team match lag med D-Von mot Faarooq och Randy Orton , nålning Orton. Under flera veckor försökte Orton slå D-Von och Batista med olika partners, men slutligen förlorade varje gång. Batista led sin första förlust i en match mot rikishi efter att D-Von av misstag stansade honom, vilket tillät Rikishi att dra fördel och fästa Batista. Batista och D-Von kranglade under de kommande veckorna, med Batista som så småningom aktiverade D-Von. På 14 november avsnitt avSlå ner!, Batista besegrade D-Von för att avsluta sin fejd.Efter att ha splittat med D’Von tilldelades han Rå varumärket och byttes namn till Batista. Han anpassade sig till Ric Flair och feuded med Kane , som han besegrade vid Armageddon .

Evolution (2003–2005)

Huvudartikel: Evolution

I januari 2003 gick Batista med Trippel H , Ric Flair och Randy Orton för att bilda den skurkiga stallen Evolution . Batista sattes dock i sidled under stora delar av 2003 efter att han slet sin höger tricepsmuskel vid en Live-event i en taglagmatch tillsammans med Randy Orton mot Dudley Boyz . När han tränade efter skadan slet Batista upp sina triceps och förlängde sin vistelse på sidelinjen. Batista återvände den 20 oktober avsnitt av, blandar sig i en match mellan Goldberg och Shawn Michaels och ”krossade” Goldbergs fotled med en stol. Efter störningarna kom Evolution ut och Triple H belönade Batista med 100 000 dollar. Den 10 november avsnitt av, Goldberg besegrade Batista genom inhabilitet när Triple H störde.

På Armageddon , Batista deltog i två matcher; förlorar till Shawn Michaels i en singelmatch, och vinna a tagg lagets oromatch tillsammans med Ric Flair för att bli hälften av World Tag Team Champions . I slutet av evenemanget höll alla fyra medlemmar i Evolution varje manliga mästerskap på Raw, med Triple H som vann World Heavyweight Championship och Randy Orton vann Interkontinentalt mästerskap . De innehade titeln tills 16 februari 2004 avsnitt av, när de besegrades av Booker T och Rob Van Dam .De fick senare titeln under en kort period.

På Överlevnads serier , Triple H, Batista, Gene Snitsky och Kant besegrades av Maven , Chris Jericho , Chris Benoit och Randy Orton i en match för elimineringstag för åtta man för kontroll av Raw under följande månad; medlemmarna i det vinnande laget skulle var och en vara de råa VD i en vecka. Under de kommande två månaderna började förhållandet mellan Batista och Triple H försämras. Efter en förlust till Chris Jericho förolämpade Triple H verbalt Batista. Batista retade att lämna Evolution den natten, men förklarade att han fortfarande var en del av Evolution och att de lurade alla. Trots denna knep började Batista bete sig mer som en fan favorit under de närmaste veckorna i jämförelse med Evolutions skurkaktik. Ett speciellt ögonblick såg Batista uttrycka avsky när Triple H och Ric Flair skröt av hur de hade skrämt och / eller slå upp Jim Ross , Danny Hodge , och Stacy Keibler . Hur som helst fortsatte han att visa sin lojalitet mot Triple H och Evolution genom att springa ner till ringen och hjälpa dem i matcher.

När 2005 började, insåg Triple H möjligheten att Batista skulle bli ett hot mot hans World Heavyweight Championship. Triple H föreslog att han inte skulle gå in i kunglig muller , hävdar att det skulle vara själviskt av honom att göra det och att helt enkelt fokusera på att Triple H behåller titeln. Batista gick ändå in och fortsatte med att vinna Rumble med rätt att delta i huvudevenemanget i WrestleMania 21 mot världsmästaren efter eget val.I ett försök att övertala Batista att utmana WWE Champion John ”Bradshaw” Layfield och utmanare John Cena i en tre-hot-match snarare än honom, samlade Triple H ett schema för att ha Batista köra över i en limousine som liknar den som används av Layfield. Inledningsvis ville Dave inte hjälp av Evolution och ville konfrontera JBL av sig själv. Triple H insisterade på att Evolution höll sig ihop och följde Dave ändå och rädde honom från det motgående fordonet.Batista blev medveten om komplottet medan han lurade avlyssna på andra Evolution-medlemmar och undertecknade ett kontrakt som garanterade honom en match med World Heavyweight Champion Triple H på WrestleMania 21, och därmed lämnade Evolution och blev officiellt en fanfavorit. Batista låtsades initialt att han skulle skriva med SmackDown !, och gav Triple H och Flair ”tummen upp”, men förvandlade det till ”tummen ner” innan han attackerade paret. Han betonade sin avgång av powerbombing Trippel H genom tabellen som används för att underteckna kontraktet.

Världsmästare i tungvikt (2005–2008)

Batista vann World Heavyweight Championship den 3 april i huvudevenemanget WrestleMania 21.WrestleMania 21 fick 1,09 miljoner köp per betalning per visning över hela världen – det då högsta antalet köper någonsin för alla icke- boxning pay per view. Batistas match med Triple H beskrivs av sportjournalist Dave Meltzer som ”toppen av en av [WWE: s] bästa historier i år”.Batista vann en rematch med Triple H för World Heavyweight Championship kl Glapp .Efter att Batista behöll sin titel mot Edge, förråddes han av Ric Flair, som hjälpte Triple H ondska att attackera mästaren när Triple H utmanade Batista till en Helvetet i en cell match kl Hämnd .Batista vann matchen på Vengeance och behöll sin titel ännu en gång. Med denna seger blev Batista den första brottaren som knäppte Triple H in a Hell in a Cell-matchen.

Den 30 juni utarbetades Batista till Slå ner! som det sista valet i 2005 WWE Draft Lottery , gör ett överraskande utseende att attackera JBL , som firade sin seger i en sexmanns elimineringskamp för att krona den första ”SmackDown! mästaren”. JBL besegrade Batista kl The Great American Bash genom diskvalificering efter att domaren såg Batista använda en stålstol. De hade en ommatch kl Summer i en No Holds Barred match där Batista fästade JBL. Feiden kulminerade med en Bull Rope match med Batista som behöll sitt mästerskap. Strax efter att ha behållit titeln i en fejd med Eddie guerrero , WWE.com rapporterade att Batista led ett muskelspår i ryggen vid bandningen för 11 november avsnitt avSlå ner!på grund av en dubbel chokeslam från Big Show och Kane . Det hade planerats för Batista att försvara titeln i en Triple Threat-match med Eddie Guerrero och Randy Orton den 18 november episoden, men matchen ägde inte rum på grund av Guerreros oväntade död den 13 november, dagen för tapningen. Batista hyllade Guerrero underSlå ner!ochhyllningshower tillägnad Guerreros minne.

Batista ledde Team SmackDown! mot Team Raw i ett inter-brand feud tidigare Överlevnads serier . Feiden såg Big Show och Kane chokeslamming Batista flera gånger under veckorna fram till Survivor Series i en förklaring på kameran för Batistas skada. Batista hjälpte till slut sitt lag att vinna matchen. Efter att Batista räddat Rey Mysterio från Big Show och Kane, Mysterio samarbetade med Batista för att möta Big Show och Kane kl Armageddon .

Den 16 december avsnitt avSlå ner!, Batista och Mysterio besegrade WWE Tag Team Champions MNM för att vinna titlarna i en match de ägnade Eddie Guerrero, och därmed blev Batista en dubbelmästare. Efter detta förvandlades konflikten med Big Show och Kane på Armageddon till ett Champions vs. Champions-möte. Batista och Mysterio förlorade mot Big Show och Kane på Armageddon. Två veckor senareSlå ner!, MNM besegrade Batista och Mysterio efter hjälp från de återvändande Mark Henry att återfå WWE Tag Team Championships. Under störningarna attackerade Henry Batista och utförde hans Världens starkaste slam . Lagen möttes igen i en stålbursmatch som Henry också engagerade sig i, och Batista och Mysterio besegrades igen. Batista slet sina högra triceps under en match med Mark Henry på en husutställning den 6 januari och tvingade honom att leda till världens tungviktmästerskap vidSlå ner!tapningar den 13 januari, två dagar efter att ha överträffat Triple H: s tidigare märke på 280 dagar för den längsta regerande mästaren. I sin bok,Batista Unleashed, Sade Batista att han trodde att Henry var ”slarvig” under deras match eftersom han aldrig gav Batista någon varning om att flytten skulle komma. Batista fortsatte med en framgångsrik operation på armen den 12 januari.

Batista gjorde ett uppträdande kl Ingen väg ut och berättade för folkmassan att när hans arm hade läkt skulle han återvända för att återta World Heavyweight Championship.På WrestleMania 22 , avbröt han en Randy Orton-intervju och satte SmackDown! på meddelandet att World Heavyweight Championship skulle återvända till honom senast WrestleMania 23 .

Batista gjorde sin officiella återkomst under 7 juli avsnitt avSlå ner!ropade omedelbart och ingår en fejd med Mark Henry . På Saturday Night’s Main Event XXXIII , Batista vann en sexmänniskamatch med lagkamraterna Rey Mysterio och Bobby Lashley , besegrade World Heavyweight Champion King Booker , Finlay och Mark Henry.Henry skadades legitimt och utesluts från den planerade matchen mellan de två kl The Great American Bash , vilket ytterligare försenar en potentiell fejd mellan de två efter att ha försenats av Batistas initiala skada.

Batista lade fram en öppen utmaning att ersätta den skadade Henry, som besvarades av Mr. Kennedy . Batista förlorade denna match via diskvalificering för att inte ha slutat kväva Mr. Kennedy in i svängen med sin bagageutrymme, men fortsatte att attackera Kennedy vilket resulterade i en snörning på pannan så svår att den utsatte hans kranium och krävde mer än 20 stygn för att stänga. Batista tappade ytterligare en match med Kennedy via räkningen i en ommatch påSlå ner!innan han slutligen besegrade Kennedy genom att falla den 4 augusti avsnitt avSlå ner!.

Batista mötte Big Show för ECW World Championship den 1 augusti avsnitt av ECW , vinna matchen genom diskvalificering men inte vinna mästerskapet eftersom titlar inte kan byta hand genom diskvalificering.Han satte sig sedan in på King Bookers World Heavyweight Championship, med de två som möttes i en match för titeln kl Summer den 20 augusti. Batista vann dock också denna match genom inhabilitet.Batista fortsatte sin strävan efter mästerskapet och misslyckades med att fånga det ännu en gång på ett dödligt fyra sätt kl Ingen nåd i oktober involverar också Finlay och Bobby Lashley,innan han slutligen besegrade Booker för att återfå World Heavyweight Championship kl Överlevnads serier den 26 november.Följande månad kl Armageddon , Batista samarbetade med John Cena för att besegra King Booker och Finlay för att få slut på rivaliteten.

Batista håller World Heavyweight Championship och en flagga Puerto Rico under 2006

Under 2007 inledde Batista en kort fejd med Mr. Kennedy över mästerskapet. Batista behöll mästerskapet över Kennedy på kunglig muller den 28 januari. Batistas nästa utmanare var The Undertaker , vinnaren av Royal Rumble-matchen. De två bildade en motvillig allians mot John Cena och Shawn Michaels för World Tag Team Championship på Ingen väg ut i februari, vilket de förlorade efter att Undertaker vände på Batista mitt i matchen. Vid WrestleMania 23 den 1 april förlorade Batista World Heavyweight Championship till The Undertaker. De fortsatte sin fejd med a Last Man Standing match på Glapp senare samma månad, som slutade oavgjort. De två brottade igen i en Steel Cage Match den 11 maj avsnitt avSlå ner!, som också slutade oavgjort. Efter matchen, Kant utnyttjade och vann titeln från The Undertaker genom att få in hans Pengar på banken kontrakt.Efteråt utmanade Batista Edge utan framgång för World Heavyweight Championship kl Domedag , Engångsligg (i en stålbursmatch) och Vengeance: Night of Champions (i en Sista chans match ).Förlusten vid Vengeance föreskrev att Batista inte längre kunde få en ny chans vid World Heavyweight Championship medan Edge förblev mästare.

Batista accepterade en öppen utmaning från Den stora Khali på The Great American Bash . Edge övergav titeln på grund av en skada veckan före betalning per vyn, och Khali blev den nya världens tunga mästare och vann en Battle Royal och eliminera Batista. Batista och Kane , Edges titelmotståndare, mötte Khali på The Great American Bash i en Triple Threat match där Khali behöll titeln.Batista fick en diskvalificeringsseger mot Khali kl Summer efter att Khali använde en stålstol och därmed behöll titeln igen.Batista hävdade slutligen sitt tredje World Heavyweight Championship efter åtta försök i rad, genom att besegra Khali i en match som inkluderade Rey Mysterio på oförlåten .Hans första utmaning var från The Great Khali i a Punjabi Prison Match på Ingen nåd där Batista behöll sin titel. Han vann matchen genom att hoppa från den inre bambusstrukturen till den yttre, förkorta sin flygrutt och slog Khali på golvet.

Efter återvändandet av The Undertaker kl oförlåten , duoen återgav sin fejd kl Cyber-söndag där fansen valde Stone Cold Steve Austin som den Special gästdomare . Batista fästade The Undertaker efter två Batista Bombs.Feiden fortsatte med en Hell in a Cell-match kl Överlevnads serier . Under matchen kom Edge tillbaka och störde genom att ge The Undertaker en con-stol-to . Han drog sedan en medvetslös Batista ovanpå The Undertaker för att han skulle kunna behålla World Heavyweight Championship.På Armageddon , Edge vann en Triple Threat match, tillsammans med The Undertaker för Batistas World Heavyweight Championship.

Batista dök upp i kunglig muller och gjorde de sista tre innan de eliminerades av Triple H. At Ingen väg ut , han var en del av SmackDown Avskaffande avdelning Matcha och elimineras Big Daddy V , men senast eliminerades av The Undertaker. På WrestleMania XXIV , besegrade han Morgon i en interpromotional match. Efter Shawn Michaels besegrade Ric Flair vid samma evenemang,Batista inledde en fejd med Michaels och kallade honom självisk och egotistisk. De två mötte kl Glapp med Chris Jericho som specialgästdomare. Michaels vann efter att ha förlorat en knäskada och presterat Sweet Chin Music .Batista besegrade sedan Michaels kl Engångsligg i en bårmatch och därmed avsluta deras fejd.

Den 23 juni utarbetades Batista från Slå ner till Rå varumärke under WWE-utkastet 2008 . Efter att inte ha vunnit World Heavyweight Championship från Edge kl Night of Champions , Attackerade Batista Edge följande natt på Raw, vilket tillät Cm punk att kontanter i hans Pengar i bankavtalet på kanten. Detta skapade en världstitelmatch mellan Batista och Punk kl The Great American Bash som slutade i en dubbel diskvalifikation efter att Kane störde och attackerade båda männen. Följande natt på Raw fick Batista och Punk en ny match, Batista vann med inhabilitet efter att han attackerades av JBL. När John Cena kom till ringen för att slåss mot JBL, stansade han oavsiktligt Batista när JBL ankade. Detta startade ett program mellan Cena och Batista fram till Summer , för vilken en match gjordes officiell av Raw general manager Mike Adamle . Detta var första gången en match mellan de två skulle inträffa eftersom de båda hade varit på separata varumärken sedan de båda debuterade 2002. På den 4 augusti avsnittet av Raw vann Batista och Cena World Tag Team Championship från Cody Rhodos och Ted DiBiase , vilket gör Batista till en tre-gången mästare för World Tag Team . Nästa vecka på Raw misslyckades de med att behålla titlarna mot Rhodes och DiBiase. Efter att ha förlorat titlarna måste de två separeras av flera tjänstemän. Batista besegrade Cena kl Summer , legitimera att skada Cena’s hals i processen. Batista tävlade sedan i World Heavyweight Championship Championship scramble match kl oförlåten och var åtta sekunder bort från att vara en fyra-tiden världsmästare, men Chris Jericho snickade in och fästade Kane på avtagande sekunder. Den 26 oktober kl Cyber-söndag , Batista besegrade Chris Jericho för sitt fjärde World Heavyweight Championship i en match där Stone Cold Steve Austin röstades in som den speciella gästdomaren. Batistas regeringstid varade dock bara åtta dagar när Jericho vann titeln tillbaka i en Steel Cage-match på en tre timmars speciella avsnitt av.

Batista gick sedan in i en fejd med den tidigare Evolution-partneren, Randy Orton; på Överlevnads serier , Batista ledde ett team av sig själv, Cm punk , Kofi Kingston , Matt Hardy , och R-Sanningen att möta laget av Randy Orton, Shelton Benjamin , William Regal , Cody Rhodes och Mark Henry. Ortons lag vann med Orton fäst Batista och vann matchen för sitt lag. Hans fusk med Orton fortsatte fram till Armageddon där Batista besegrade Orton. Den 15 december avsnitt av, Batista placerades i en handikappkamp mot Arvet med John Cena som sin partner. Under matchen slog Orton Batista med en spets mot huvudet. Batista slogs ut och sattes ur handling på obestämd tid på grund av en story huvudskada. WWE.com rapporterade senare att Batista valde att genomgå en operation för att reparera en knäsena riva. Hans hamstring skadades på SummerSlam, i samma match som John Cena tvingades ur åtgärd med en nackskada. Han förväntades vara ute av åtgärd i sex till åtta månader.

WWE Champion (2009–2010)

Batista återvände påefter WrestleMania XXV , att spara Trippel H , Shane McMahon , och Vince McMahon från Arvet ( Randy Orton , Cody Rhodos och Ted DiBiase Jr. ). Vince McMahon planerade sedan Batista att slå sig ihop med WWE-mästaren Triple H och Shane McMahon för att möta The Legacy på Glapp . Under matchen hade Batista tagit fram en stol, men Triple H försökte stoppa honom, så att de inte skulle diskvalificeras. Denna distraktion kostade dock Triple H sitt mästerskap, efter att han tappat det för Orton. Följande natt på, Batista vann en singelmatch mot Big Show på grund av en distraktion av John Cena, för att bli nummer en utmanare för WWE Championship på Domedag , som han vann genom inhabilitet. Batista fortsatte att besegra Orton i en ommatch kl Extrema regler i en Steel Cage-match för att fånga WWE Championship . Men den 8 juni avsnitt av, Batista skulle leda till titeln på grund av en iscensatt brutal attack av Orton och Legacy. Det avslöjades senare att Batista hade drabbats av en legitim sönderrivna vänstra biceps som liknade vad han led 2006. Legacy fick kredit på skärmen för hans skada.

Batista som WWE Champion i mars 2010

Batista återvände den 14 september avsnitt avmed armen fortfarande i en skruvstång. Randy Orton , förutsatt att Batista gick i pension, hävdade att han avslutade Batistas karriär. Batista tog bort sin armstång, som visade sig vara falsk, och attackerade Orton. Han uttalade sedan att han inte skulle gå i pension, utan flytta till Slå ner istället. Senare den kvällen besegrade han Orton i en spärrfri match som skulle vara hans sista match på.

Efter hans återkomst till SmackDown besegrade Batista Unified Tag Team Champions Jeri-Show (Chris Jericho och The Big Show) i singeltävling. Dessa två segrar kulminerade i en taglagmatchkamp mot Jeri-Show med sin partner Rey Mysterio den 4 oktober kl Helvetet i en cell , som Jeri-Show vann. Samma månad kl Skryta , Batista lyckades inte vinna World Heavyweight Championship i en Dödlig fyrvägsmatch inklusive CM Punk, Rey Mysterio, och mästare och evenemangsvinnare The Undertaker. Under matchen bröt Mysterio upp Batistas stift på Undertaker som eventuellt kostar honom matchen och titeln. Efter matchen verkade Batista och Mysterio plåga upp saker, men Batista sa att han var trött på att komma så nära bara för att bli knivhakad i ryggen och berättade för Mysterio att han skulle riva av huvudet. Batista fortsatte att attackera brutalt Mysterio och vred häl i processen. Batista mötte Mysterio den 22 november kl Överlevnads serier , där Batista vann via domare stopp efter att ha levererat treBatista Bombs till Mysterio. Batista besegrade Mysterio igen i en gatukamp på 11 december avsnitt avSlå ner.Några veckor senare tappade Batista mot Mysterio i en nummer en utmanare match för World Heavyweight Championship;Mysterios titel match mot The Undertaker slutade som en no-tävling efter störning från Batista.Den 13 december kl TLC: Bord, stegar och stolar , Batista mötte Undertaker för World Heavyweight Championship i en Stolar matchar . Batista vann ursprungligen matchen och titeln, men SmackDown General Manager Theodore Long vänt beslutet eftersom Batista hade slagit Undertaker med ett lågt slag bakom domarens rygg. Matchen startades om med att The Undertaker vann och behöll mästerskapet.

Vid kunglig muller i januari 2010 gick Batista in i titelmatchen på trettio, men lyckades inte vinna eftersom han eliminerades av John Cena. Batista engagerades sedan i WWE-ordföranden Vince McMahon och Bret Hart rivalitet genom att hjälpa McMahon att attackera Hart; John Cena försökte rädda Hart men attackerades av Batista. Den 21 februari kl Avskaffande avdelning , som betalning för Batista som attackerade Hart, tillät McMahon Batista att möta Cena för WWE-mästerskapet omedelbart efter att Cena vann titeln i en Avskaffande avdelning match. Batista vann matchen och därmed sitt andra WWE-mästerskap, vilket resulterade i att Batista flyttade tillbaka till Raw. Den 28 mars kl WrestleMania XXVI , Batista förlorade WWE-mästerskapet till John Cena i en ommatch och slutade hans regeringstid på 35 dagar. Batista fick sin ommatch för titeln i en Last Man Standing match den 25 april kl Extrema regler , men besegrades av Cena efter att Cena kanaliserade benen runt en ringstolpe, vilket hindrade honom från att stå upp. Batista och Cena möttes återigen för WWE-mästerskapet den 23 maj kl Över gränsen , men han misslyckades igen med att återfå titeln från Cena i en ”Jag slutar” matchar , slutade när Cena hotade att ge honom den Attitydförändring från taket på en bil. Cena gjorde det ändå och kastade Batista ur bilen och genom scenen nedan.

Följande natt på, Batista öppnade showen i rullstol och hävdade att han skulle bedriva rättsliga åtgärder mot Cena och WWE för sina skador (vilket han avslöjade 2014 för att vara ett legitimt kompressionsfraktur i hans L1-ryggrad).Hans promo avbröts av den nya Raw General Manager Bret Hart, som beordrade att han möter en skadad Randy Orton för att kvalificera sig för ett skott vid WWE Championship mot Cena igen vid det nya Dödlig 4-vägs pay per view. Batista vägrade och slutade företaget efter att Hart utnämnde Orton-vinnaren genom att förlora. Hans profil flyttades därefter till alumni-sidan på WWE: s webbplats.Senare sa han i en intervju att han lämnade WWE eftersom han ”inte gillade den riktning företaget gick i”.

Återgå till WWE (2013–2014)

När han återvände vann Batista 2014 Royal Rumble matchar och skulle gå in på main event WrestleMania XXX

Den 23 december 2013 avsnitt av, en vinjett annonserade återkomsten av Batista den 20 januari 2014 avsnitt av. Batista återvände som en ansikte att konfrontera WWE World Heavyweight Champion Randy Orton den 20 januari, och lovade att vinna 2014 Royal Rumble match och bli mästare kl WrestleMania XXX . Senare samma natt konfronterade Batista Alberto del rio , som hade sopat och pratat med honom i flera veckor och så småningom attackerat honom med enBatista Bomb. Sex dagar senare på Royal Rumble gick Batista in i Rumble-matchen på nummer 28 och senast eliminerades Romerska regerar för att vinna matchen, bli den femte brottaren som vinner flera Rumble-matcher, och den första, och hittills bara flerfaldiga Royal Rumble-vinnare som vinner från samma deltagarnummer (28). Den levande publiken reagerade negativt på Batistas vinst, som Daniel Bryan deltog inte i matchen. Trots en positiv reaktion ursprungligen började publiken boo Batista efter att Reigns eliminerades. Efter att showen gick i luften, hånade Batista Bryan och gester hans långfinger vid publiken. Enligt Batista tyckte han att återvända som ansikte var en dålig idé på grund av att fansen var så investerade i Daniel Bryans ”Yes Movement”. Den 3 februari, Batista konfronterades och attackerades i slutändan av Del Rio innan han jagade honom.Batista vedergick veckan därpå och styrkte Del Rio genom sändningsbordet.

Vid Avskaffande avdelning händelse och på följande, Batista blev starkt booed av fansen under matcher mot Del Rio. Batista vann matchen på Elimination Chamber, men fortsatte att drabbas av en torr fläktreaktion med ”Boo-tista” sång. Batista svarade på publiken i avsnittet 28 februariSlå neroch sade att han inte kom tillbaka för att bli gillad, hånade sedan de andra brottarna genom att säga att de inte var ”riktiga män” och lovade att bli nästa WWE World Heavyweight Champion, och därmed vända mycket .Efter att Orton behöll sin titel vid elimineringskammaren var det schemalagda WrestleMania XXX-huvudevenemanget Batista mot Orton, men Bryan lades till i matchen efter att ha besegrat Trippel H i showens öppningstävling. Batista förlorade slutligen trippel hot match på WrestleMania efter att Bryan tvingade honom att underkasta sig för att vinna WWE World Heavyweight Championship.

Nästa natt på, Batista och Orton samarbetade för att möta Användningarna för WWE Tag Team Championship , men matchen slutade i en dubbel räkning. Senare den kvällen, Batista och Orton, tillsammans med Kane , attackerade Bryan innan han skulle försvara sin titel mot Triple H. Innan Triple H kunde besegra Bryan, Skölden avbröts genom att spjäda Triple H och ta ut Batista, Orton och Kane, vilket fick Bryan att behålla sin titel genom inhabilitet. Den 14 april avsnitt av, Batista, Triple H och Randy Orton kom till ringen för att attackera The Shield efter deras 11-till-3 handikappkamp, med namnet och temat för Evolution . På båda Extrema regler och Hämnd , Evolution förlorade mot The Shield. Den 2 juni avsnitt av, Batista slutade WWE efter att Triple H förnekade honom ett skott vid WWE World Heavyweight Championship.Batista slutade legitimt WWE på grund av kreativa skillnader kort efter.

I april 2015 sa Batista att han skulle vara intresserad av att återvända till WWE, men bara kl icke-TV-evenemang .Han kontaktades för att dyka upp kl WrestleMania 32 2016, men avslog erbjudandet.När det gäller hans sista tjänstgöring inom professionell brottning sa han att hans största prestation var att ”sätta killar över” och ”återbetala fördelar”.

Andra återkomsten till WWE

Feud med Triple H och pensionering (2018–2019)

Den 16 oktober 2018 återförenades Batista med resten av Evolution för att se utSlå ner’ s 1000: e avsnitt , där Batista retade en match med Trippel H , eftersom Triple H aldrig slog Batista i singeltävling. Den 25 februari 2019 återvände Batista tilloch attackerade Ric Flair backstage när Flair var på väg att göra ett uppträdande för sin 70-årsjubileum och därefter kalla ut Triple H. På 11 mars avsnitt av, Batista och Triple H hade en ansikte-till-ansikte konfrontation, där Batista utmanade Triple H till en match på WrestleMania 35 för att avsluta sin karriär på sina egna villkor, samtidigt som han lovade att avsluta Triple H’s, där Triple H accepterade, och även att lägga till matchen skulle vara en No Holds Barred-match. Den 25 mars avsnitt av, Triple H satte sin karriär på linje mot Batista, enligt order från Batistas advokater.Vid evenemanget den 7 april förlorade Batista mot Triple H efter störning från Ric Flair.Den 8 april 2019 tillkännagav Batista sin avgång från professionell brottning.

WWE Hall of Fame (2019 – nu)

Den 9 december 2019 tillkännagav WWE officiellt att Batista kommer att införas i WWE Hall of Fame som en del av år 2020 .

Professionell brottningstil och personlighet

När han återvände till WWE 2014, blev Batista kraftigt booed av publiken efter att ha vunnit kunglig muller , trots att ha spelat en ansikte karaktär.I en intervju med WWE.com sa Batista angående publikreaktionen att ”det var konstigt. Det var inte som ett normalt svar. Det var nästan som en personlig attack. Det hade att göra med faktorer som inte var i min kontroll, faktorer och saker som hände i företaget med andra människor, saker som egentligen inte hade något att göra med mig. För mig var det lite frustrerande, lite förvirrande, och du vet, jag vill inte säga att jag helt tog det personligt, men jag gjorde något. ”Fanreaktionen fick Batista att vända för tidigt mycket .Han förklarades som den 50: e största brottningsskurken genom tiderna av en WWE-artikel 2012.WWE har också rankat honom som den näst bästa Världsmästare i tungvikt av all tid.

Blandad kampsportkarriär

Dave Bautista
Bautista efter sin ensamma kampsport för kampsport
Andra namn Mässingskropp
Höjd 193 cm
Vikt 265 pund (120 kg; 18 st 13 pund)
Division Tungvikt (265 pund) (MMA)
Team Gracie Fighter Tampa
Cesar Gracie Jiu-Jitsu
Rang Lila bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu under Cesar Gracie
Antal aktiva år 2012 ( MMA )
 
Mixed Martial Arts spela in
Total 1
vinster 1
Genom knockout 1
förluster 0
Annan information
Blandad kampsportrekord från Sherdog

Efter att ha lämnat WWE deltog Bautista Strikeforce: Los Angeles den 16 juni 2010, efter att ha tidigare registrerat ett intresse av att tävla i mixed Martial Arts . Den 21 juni 2010 uppgav Bautista att han skulle gå in på en MMA-karriär.Han blev också en lila bälte i Brasiliansk jiu-jitsu under handledning av Cesar Gracie .Bautista och Strikeforce kom överens om ett pris och förhandlade fram ett kontrakt. I april 2011 uppgav Batista dock att förhandlingarna om ett kontrakt med Strikeforce föll igenom när organisationen köptes av Zuffa .

Bautista förväntades göra sin MMA-debut mot Rashid Evans (inte Rashad Evans ) den 6 oktober 2012 på Classic Entertainment and Sports: Real Pain in Providence, Rhode Island.Den 1 oktober 2012 tvingades Evans emellertid ut ur anfallet efter att en överträdelse av testation landade honom tillbaka i fängelse. Med Bautistas MMA-debut fortfarande på för evenemanget ersattes Evans av svärd och 40-slåsveteranen Vince Lucero. Batista skulle fortsätta vinna kampen WHO klockan 04:05 i första omgången.

Skådespelarkarriär

Bautista har agerat och gäststjärnat i flera tv-program som både sig själv och karaktär som Batista. Han gästspelade i det åttonde avsnittet av säsong 6 av det amerikanska drama handling / TV-serier för äventyr Smallville ; han spelade en utomjordisk utomjording vid namn Aldar som flydde från Fantomzon , som suger benen ur människor för näring. I juni 2009 gjorde Bautista ett komo-uppträdande som sig själv i ett avsnitt av den australiska tvåloperan Grannar . 2010 gjorde han ett uppträdande på en avsnitt av kasta . Han har också gjort ett komo-uppträdande i Relative Strangers . Bautista arbetade tillsammans Rob Van Dam , Marrese Crump och Ja regel på actionfilmen 2010 Fel sida av staden .

Bautista verkade som den skurkiga mässingskroppen i Universal Studios filma Mannen med järnnävar . Han spelade Drax the Destroyer under 2014 Marvel Studios filma Galaxens väktare , vilket var en kritisk och kommersiell framgång. Han spelade Mr. Hinx i James Bond-filmen, Spektrum (2015) och spelade huvudrollen som skurken Tong Po i omstarten av kampsportfilmen 1989 Kickboxer mittemot Georges St-Pierre . Bautista gick med i rollen av Blade Runner 2049 som Sapper Morton, som släpptes 6 oktober 2017. Han återanvändde sin roll som Drax i Guardians of the Galaxy Vol. 2 , släppt i maj 2017, Avengers: Infinity War , släppt i april 2018 och Avengers: Endgame , släppt i april 2019. I januari 2019 kastades Bautista i det kommande Denis Villeneuve anpassning av Dyn .

År 2018 anslöt sig Bautista till sina kamrater till stöd förGalaxens väktaredirektör James Gunn efter hans skott för gamla tweets som skämtade om pedofili och våldtäkt. Bautista förklarade att om Disney (moderbolag till Marvel Studios ) använde inte Gunns manus förGuardians of the Galaxy Vol. 3, då skulle han be om att omarbetas och kallade Gunns skjutning ”illamående”.I slutändan återupptogs Gunn som regissör för filmen i mars 2019.

Andra medier

Bautista dök upp på omslagen i april 2005 Böja , och Muskel & Fitness för september 2008. Tillsammans med John Cena och Ashley Massaro , Bautista verkade representera WWE i ett avsnitt av Extreme Makeover: Home Edition i januari 2007, gav barnen i familjen vars hus renoverades WWE-varor och åtta biljetter till WrestleMania 23 . Under veckan den 5 november 2007 dök han upp Familjefejd med flera andra WWE-brottare. Den 7 september 2008 dök han upp på ett avsnitt av Iron Chef America som en av domarna, med sniglar som temingrediens. Bautista, tillsammans med Candice Michelle , Shelton Benjamin , och Josh Mathews , representerade WWE vid Demokratiska nationella konventionen 2008 i ett försök att övertyga fansen att registrera sig för att rösta i 2008 presidentvalet . Batista har också dykt upp MTV Cribs visar sitt hus och sina bilar.[citation behövs]Bautista hade sin första biografiska DVD släppt genom WWE Productions med titelnBatista: Jag går ensam. Den släpptes 20 oktober 2009. En andra biografisk DVD släpptes som fortsatte hans livshistoria från att gå bort från WWE tillbaka 2010 och sedan göra sin resa tillbaka till WWE 2014 släpptes med titelnWWE Batista: The Animal Unleashed, som släpptes i juni 2014.

kontroverser

Incident med Booker T

Under en kommersiell shoot för 2006 SummerSlam betala per-view, Batista fick en legitim fistfight med Booker T . Händelsen rapporterades på WWE.com, där båda män berättade för sina sidor om historien. Booker T trodde att Batista ansåg sig vara bättre än resten av vaktlistan på grund av hans huvudhändelsestatus och relativt snabb stigning för att uppnå det. Brottare backstage berömde Booker för att han talade med Batista om hans attityd.

Steroidanklagelser

I augusti 2007 ESPN inkluderade felaktigt Batista på en lista med namn som de hävdade var kunder till Signature Pharmacy of Orlando, Florida , ett av många apotek som undersöks för olagligt tillhandahållande anabola steroider .Batista släppte ett uttalande som förnekade ESPN: s anklagelser och var rasande över rapporten. Han förnekade någonsin att vara en kund hos Signature och uttalade att han ”testats regelbundet av WWE, och jag följer fullständigt WWE Wellness Program ”.WWE avbröt tio brottare som nämnts i uttalandet; Batista var inte en av dem.

Privatliv

Bautista gifte sig med sin första fru, Glenda, 1990. De har två döttrar tillsammans, Keilani (född 1990) och Athena (född 1992), innan hon skilde sig 1998. Bautista gifte sig med sin andra fru, Angie, den 13 oktober 1998. De har en son tillsammans, Oliver, efter skilsmässa 2006. Före 40 års ålder hade Bautista redan två barnbarn genom Keilani. Under sitt äktenskap med Angie blev han en ivrig samlare av vintage metal lunchlådor . Hans favorit är 1967 Green Hornet matlåda som den har Bruce Lee på det. Denna samling startade när han köpte Angie anOCHmatlådan och hon ville inte bryta den, så han köpte en andra.I oktober 2015 gifte han sig med konkurrerande poledansare Sarah Jade.Paret separerade i början av 2019.

Den 16 oktober 2007, Bautistas självbiografi,Batista Unleashed, släpptes.I en intervju om boken hävdade han, ”Jag ville inte berätta min historia om den inte var ärlig … du måste gå igenom tre uppsättningar advokater: Simon & Schuster advokater, WWE advokater, mina advokater. Allt nu som det är så kan du stämmas för det enklaste. ”En källa till kontroverser var bokens omnämnande av Chris Benoit , en brottare som berömt dödade sin fru och kväverade sin son i ett mord-självmord, som nästan helt togs bort från boken. Bautista svarade: ”Jag älskade killen. Jag föraktar vad han gjorde , men det raderar inte honom från mitt liv. Jag kämpade för att hålla honom där inne och glad att de gjorde det. ”På frågan om sin ex-fru, Angie, säger han, ”[Vi] har verkligen blivit nära igen, vilket vi verkligen inte har varit i flera år. Jag lärde mig verkligen mycket om henne, och hon lärde mig mycket om att läsa boken. Hon såg faktiskt saker från ett annat perspektiv än att läsa boken. Så det var definitivt terapeutiskt. ”

Han har många tatueringar, inklusive en stor drake på ryggen, röd Kanji bokstäver på hans övre vänstra biceps som säger ”ängel” i hyllning till Angie, en signatur design på hans övre högra biceps och en liten sol på hans buk som omger hans magknapp.Han har också en tatuering på armen av flaggorna från Grekland och den filippinerna . Samtidigt som han tog ledigt på grund av skada 2009 hade han båda överarmarna täckta i stora tribal-tatueringar, inklusive uttrycket ”DC-soldat” på höger biceps.

Bautista stöds Bernie Sanders i 2020 Demokratiska partiets presidentpremiärer .

 

referenser:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Bautista