Mohammed Benaziza och Steroider

augusti 13, 2020 Av Av admin

Mohammed Benaziza ( Arabiska :Mohammed bin Azizah) (1959 år algeriet – 4 oktober 1992 i Nederländerna) var en professionell kroppsbyggare.

Personlig information
Född 1959
algeriet
död 4 oktober 1992
Dirksland
Pro-debut
  • 1987
Bästa vinst
  • 1990

Biografi

Benaziza var en fotbollsspelare i sin barndom i Frankrike , och började träna medan jag fortsatte att spela fotboll. Han valde slutligen bodybuilding och började tävla som amatör i Frankrike. Han vann sin första tävling i Spanien (under 75 kg-kategorin) och därefter fortsatte han att vinna små priser tills hans första deltagande i Night of Champions 1990 som han vann. Dorian Yates tog andraplatsen. Vid det tillfället fick Benaziza smeknamnet ”Killer of Giants” av Joe Weider.

Han deltog i det prestigefyllda Herr Olympia tävling tre gånger. Hans sista tävling var 1992 Herr Olympia , där han placerade femte. Han tog inte ledigt och deltog i en back-to-back-tävling i Nederländerna, några veckor senare. Han hittades död i sitt hotellrum klockan 18.00 den 4 oktober 1992, strax efter den tävlingen.

Det rapporterades att han tidigare hade klagat på sjukdom och andnöd, men vägrat upprepade gånger att åka till ett sjukhus. Det tros att orsaken till hans död var att han tog en injektion tillhandahållen av en oidentifierad man för att påskynda förberedelseprocessen strax före tävlingen. Hans död ledde till slutet av karriären för hans personliga vän Steve Brisbois. Benaziza var 33 år gammal och var stjärnspinnet för den nya generationen BodyBuilders.

Dorian Yates, 6 gånger vinnare av Mr. Olympia-tävlingen, och delvis ihågkommen för den exceptionella utvecklingen och tjockleken på ryggmusklerna, citerade Mohammed Benaziza som hans huvudinspiration för att arbeta på det området :

Det kanske låter konstigt nu, men när jag först tävlade, min första [internationella] tävling [Night of Champions 1990], förlorade jag mot en kille som heter Mohammed Benaziza, och ryggen var bara freaky tjock, det var som 3D kommer ut, som bara fastnade i mitt sinne. […] Jag satte en bild av honom på mitt kylskåp hemma, jag satte en bild i gymmet … Och, roligt nog, senare i min karriär blev jag känd [som] killen med den bästa ryggen.

 

referenser:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Benaziza