Samir Bannout och steroider

augusti 13, 2020 Av Av admin

Samir Bannout ( Arabiska :Samir Bennout) Är en pensionerad före detta IFBB professionell kroppsbyggare .

Personlig information
smeknamn Lejonet av Libanon
Född Beirut, Libanon
Höjd 173 cm
Vikt 230 kg (104 kg)
Professionell karriär
Pro-debut
  • Herr universum
  • 1974
Bästa vinst
  • IFBB Herr Olympia
  • 1983
Företrädare Chris Dickerson
Efterträdare Lee Haney
Aktiva Pensionerad 1996

 

Biografi

Samir Bannout, känd som ”Lion of Lion”, vann Herr Olympia 1983. Vid den tiden hade bara sex män haft den mest prestigefyllda titeln sedan tävlingen började 1965. Många av dem hade uppenbarligen titeln i flera år, Bannout vann den en gång, en distinktion delad med Chris Dickerson (1982), Dexter Jackson (2008), Shawn Rhoden (2018) och Brandon Curry (2019). Samir har dykt upp på omslagen till många publikationer om fitness och bodybuilding, inklusiveStyrka och hälsa,MuscleMag International,Muscle Digest,Böja,Muscle Training Illustrated,Muskel och fitness,Muskel upp,Iron ManochMuskulös utvecklingtidskrifter.

Samir Bannout flyttade först till Detroit, Michigan , i Förenta staterna . Han tävlade på amatörnivå och uppnådde IFBB pro status genom att vinna sin lätta tungvikt klass 1979 IFBB Världsmästerskap amatör. Vid denna tid hade Samir redan flyttat till Santa Monica, Kalifornien . Bannout tog 4: e plats vid Mr. Olympia-tävlingen 1982 och återvände året efter för att ta hem titeln 1983. Tävlingen hölls i München, Tyskland det året och trofén som tilldelats honom kallas en ”Sandow” för Eugen Sandow . Bannout vägde 196 kg. för sin vinst, den sista Mr. Olympia som väger under 200 kg. Hans vinst avslutade ”estetik” -epoken för Mr. Olympia-tävlingen som började med att Frank Zane vann 1977 och återvände till att betona ökad massa och storlek med början med att Lee Haney vann 1984.

Den extrema muskulära definitionen som Bannout uppnådde i sin nedre ryggregion hjälpte till att forma ”Lebanon Cedar” när han hänvisade till formen som synliggjordes under en backpose på tävlings scenen.

Efter att ha placerat 6: e på Olympia 1984, avbröt IFBB honom i tre år som straff för sitt deltagande i världsmästerskapstävlingen i en rivaliserande federation, WABBA.

Samir Bannout fick inte en topp sex som placerade en annan gång vid en Mr. Olympia-tävling trots att han tävlade på evenemanget många gånger. 1990 vann han sin andra IFBB pro show, IFBB Pittsburgh Pro Invitational. Hans yrkeskarriär varade i 17 år.

Samir Bannout har varit öppen om sin tidigare användning av anabola steroider: ”Jag måste vara ganska sanningsenlig med dig, jag har använt anabola, jag kommer inte att behöva förneka det, eftersom alla andra Mr Olympia utmanare, jag känner att de använder det, och jag använder det bara för att vända katabolisk effekt. ” Bannout kritiserar öppet IFBB under de åren han tävlade, i det att han ansåg att han hade ”blivit berövad” av att vinna i andra evenemang och att det fanns betydande politiska undertoner för valet av vinnare på Mr. Olympia.

Idag bor Samir Bannout i Los Angeles, California med sin fru Randa och hans tre barn Lea, Jesse, Sergio. Han infördes till IFBB Hall of Fame 2002. Han var tidigare gift med syster till IFBB-professional Lee Labrada, Lourdes; de hade två döttrar.

utmärkelser

  • Den enda libanesiska herr Olympia.
  • En av fem kroppsbyggare som vinner Mr. Olympia endast en gång (1983).
  • Den enda kroppsbyggaren som besegrade åtta gånger Mr. Olympia Lee Haney i en Mr. Olympia-tävling.
  • Den enda bodybuilder som har vunnit Mr. Olympia som sin första professionella bodybuilding-titel.
  • Den sista Mr. Olympia som väger under 200 kg.

referenser:

https://en.wikipedia.org/wiki/Samir_Bannout