Peyton Manning Growth Hormone-undersökning

augusti 10, 2020 Av Av admin

Denna berättelse började i slutet av 2015 när Al Jazeera America sa att många amerikanska idrottare (inklusive NFL-quarterback Peyton Manning) tar förberedelser av somatropin (tillväxthormon) för att återhämta sig från skador. Filmen avslöjar vissa amerikanska farmaceuter och läkare som sålde stimulantia till idrottare. Al Jazeera diskrediterar prestationerna hos några berömda professionella fotbollsspelare och basebollspelare. Ett antal amerikanska idrottare kommer att väcka talan mot Al Jazeera, som anklagade dem för att ha använt tillväxthormon. Payton Manning lyckades motbevisa denna information och kallade den fullständig nonsens.

National Football League meddelade nyligen att Peyton Manning inte använde tillväxthormon eller andra förbjudna stimulanter. Ett särskilt uttalande publicerades där NFL: s utredning inte hittade tillräckliga bevis för att Mansings fru fick leveranser av tillväxthormon. Representanter för NFL talade med Peyton Manning och hans fru Ashley innan det slutliga uttalandet publicerades. NFL fick också tillgång till all nödvändig medicinsk dokumentation. Ändå drog utredningarna i allmänhet slutsatsen att Peyton Manning inte var skyldig. Enligt resultaten av utredningen skulle Peyton Manning aldrig göra något som kan skada spelarna eller begränsa deras rättigheter.

I december 2015 har kabelnyttkanalen Al Jazeera America filmat en dokumentär om doping i USA, där flera kända amerikanska idrottare anklagades för att ha använt förbjudna ämnen. Liam Collins är en tidigare idrottsman som ledde utredningen. Enligt författarna är idrottslandskapet i det amerikanska samhället ett riktigt dopingbad.

Enligt legenden avslutade Collins sin karriär 2013 efter en Achilles-skada. Ändå försökte han gå tillbaka in i rankorna som bobsledare. Med föremålet i åtanke besöker han olika amerikanska medicinska centra som kan hjälpa honom med förbjudna droger.

Han åker till Bahamas och pratar med en läkare som berättar för honom att doping alltid har varit en del av det amerikanska olympiska laget. Informanten namnger dock inte någon känd figur. Efter det skriver Collins en intervju med en farmaceut i norra Kanada. Men den viktigaste siffran är Charlie Sly – anställd vid Guyer Institute of Molecular Medicine i Indianapolis.

Charlie Sly hävdar att 2011, efter att Manning hade operation på halsen, försåg han honom tillväxthormon. Läkemedlet skickades emellertid med posten till Mansings fru, så att Payton inte kunde involveras på något sätt. Enligt tillförlitlig källa skickades tillväxthormoninjektioner upprepade gånger. Dessutom nämndes några andra namn i filmen: Mike Tyson, Ryan Howard och Ryan Zimmerman, samt James Harrison och Julius Peppers. Apotekaren berättar att förbjudna läkemedel (inklusive tillväxthormon) användes av kända amerikanska idrottare för att vinna segrar.

Både Mansings agent och Manning själv förnekar alla anklagelser. När det gäller Mansings hustru kan det inte tillräckligt betonas att all användning av läkemedel är en privat fråga för Ashley Manning och hennes läkare. Läkarcentret i Indianapolis har inte kommenterat situationen.

Huvudvittnet i filmen ”The Dark Side” är farmaceuten Charlie Sly. Han arbetar vid Guyer Institute of Molecular Medicine i Indianapolis. Sly hävdar att han sålde förbjudna ämnen till idrottare. Vid den tiden var Peyton Manning på väg till återhämtning efter att ha lidit en nackskada. Eftersom det händer så är tillväxthormon förbjudet av de stora professionella sportliga ligorna. Det föreskrivs endast för vissa sjukdomar och i undantagsfall. Denver Broncos quarterback blev ilskad av rapporten från Al Jazeera som anklagade Manning för att ha använt stimulerande droger. Manning kommenterade anklagelserna i en speciell intervju för ESPN. Han har kategoriskt förnekat att han någonsin använt tillväxthormon.

Charlie Sly återgick snart till sitt ord. Han sa att han aldrig arbetat på Guyer Institute. Icke desto mindre, enligt ESPN, var han listad som praktikant vid Guyer Institute från 2010 till 2013. Enligt Sly varnade ingen honom för att konversationen spelades in utan hans vetskap. Och för det andra nämnde Charlie alla dessa namn bara för att ta reda på vad Liam Collins vill ha av honom exakt. Dessutom sade han generellt kort efter att han syftade till att imponera på sin potentiella affärspartner. Vad gäller Peyton Manning, sade han att rapporten var helt tillverkad. Manning sa också att han aldrig hade letat efter enkla sätt att återvända till spel efter skada.

Nu när Peyton Manning är helt rensad för all misstänksamhet kan ligan inte säga detsamma om de andra spelarna. Representanter från NFL planerar att intervjua Julius Peppers och Clay Matthews, Mike Neal och James Harrison – de som nämnts av Al Jazeera America. Tidigare gav alla dessa spelare uttalanden och skickade rapporter till NFL: s huvudkontor. Nu planerar tjänstemännen i ligan att träffa alla dessa spelare för en intervju. Roger Goodell, NFL-kommissionären, lovade att få rättvisa för Manning omedelbart efter att filmen var klar.

Packers huvudtränare Mike McCarthy sa att han inte har något mer att lägga till i denna diskussion. Han är också övertygad om att alla misstankar bör avlägsnas i slutändan.

I sin tur uttalade World Anti-Doping Agency (WADA) representerat av David Howman att filmen kommer att undersökas noggrant av de berörda myndigheterna. WADA arbetar sida vid sida med NFL och Major League Baseball (MLB) om antidopingfrågor. Al Jazeeras bedömningar är tveksamma, särskilt är det oklart hur de är relaterade till testprogrammet för NFL- och MLB-idrottare. Även om fallet ligger utanför WADA: s kompetensområde är byrån redo att samarbeta med myndigheterna.

Peyton Manning: snabbinfo

Peyton Manning är en amerikansk spelare i National Football League (NFL). Manning är en av de mest populära idrottare i Amerika, den mest kända spelaren i NFL och en av de största quarterbackarna som spelade i en av de bästa NFL-säsongarna någonsin.

Peyton är den enda spelaren som har tjänat fem MVP-priser och den enda quarterbacken som hade 200 segrar. Han är rekordhållare för quarterback-segrar.

Manning blev vinnaren av två Super Bowls (2007 och 2016).

Referenser

  1. https://web.archive.org/web/20080111163402/
  2. http://www.lib.mcg.edu/edu/eshuphysio/program/section5/5ch2/s5ch2_19.htm
  3. https://www.bloomberg.com/politics?pid=newsarchive&sid=awlswGxIiU5c&refer=home
  4. https://grg51.typepad.com/steroid_nation/2008/03/review-from-sta.html
  5. https://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/WarningLetters/ucm215918.htm
  6. https://web.archive.org/web/20110903125813/