Hur kan man öka utsöndringen av tillväxthormon naturligt?

augusti 10, 2020 Av Av admin

Tillväxthormon (känd som somatropin) är en av de viktigaste stimulatorerna för tillväxt av muskelmassa. Det normaliserar metaboliska processer på ett sådant sätt att det hjälper till att bygga muskler och minska mängden fett som lagras i kroppen. Hälsan hos din hud, ben och ligament beror också på detta hormon.

Högsta tillväxthormonproduktionen är i åldern 16-18 år. Dess utsöndring minskar med tiden med cirka 15%. Många upplever brist på tillväxthormon vid 40 års ålder. Det påverkar både muskeltillväxt och muskelton. Ändå finns det många naturliga sätt att öka produktionen av tillväxthormon.

Träning i gymmet är det första som kommer att tänka på. Men det kan leda till direkt motsatt effekt utan hjälp av specialister. Kroppen börjar producera kortisol, vilket minskar produktionen av tillväxthormon. Fysisk aktivitet stimulerar produktionen av tillväxthormon. I själva verket påverkar motorisk aktivitet (från promenader till viktlyftning) positivt tillväxthormonsekretion. Och slutligen är det bästa alternativet att träna 3-4 gånger i veckan i minst 45 minuter.

Alla vet om fördelarna med sund sömn. Det är sant – upp till 85% av tillväxthormonet produceras medan du sover. Observera att rastlös eller kort sömn påverkar produktionen av tillväxthormon negativt. En hel natts sömn ska hålla i minst 8 timmar. Processen med naturlig tillväxthormonproduktion börjar 1,5-2 timmar efter att du somnat (under djup sömn). Om det inte finns någon möjlighet att sova på natten, bör personen ta en tupplur under dagen. Ju mer du sover under 24-timmarsperioden, desto mer tillväxthormon produceras.

En annan viktig del är snabb näring. Ohälsosamma dieter, intervall mellan måltider och känslan av hunger minskar också utsöndringen av tillväxthormon. Ett annat sätt att öka produktionen av somatropin efter 30 års ålder är att sjunga olika kosttillskott som innehåller L-arginin. Detta är en av de mest effektiva tillväxthormonstimulanterna.

Denna aminosyra finns i nötter, havregryn, russin, majs och ett antal andra produkter. L-arginin hjälper till att öka ditt immunsystem (som används vid behandling av cancer) och stimulera regenerering av skadad vävnad (hud, ben och senor, samt leverceller). Rätt balanserad näring kommer att vara ett utmärkt komplement till fysisk aktivitet.

Träning, sömn och näring är de viktigaste faktorerna för att producera tillväxthormon och att hålla sinnet och kroppen så friska som möjligt.

tillväxthormon-4

Referenser

  1. https://medicalxpress.com/news/2007-01-proof-growth-hormone-therapy-longer.html
  2. https://quackwatch.org/related/hgh/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1463553/