Tillväxthormon för viktminsknings kur- före och efter

augusti 11, 2020 Av Av admin

Tillväxthormon (somatotropin, HGH) är vanligtvis förknippat med muskeltillväxtprocessen. Och så är det – tillväxthormon har en uttalad anabol effekt. Det stimulerar muskeltillväxt, förbättrar vårt immunsystem och hjälper oss till och med att se yngre ut. Tillväxthormon är dessutom underbar på alla sätt – det hjälper dig att gå ner i vikt.

För närvarande tror många forskare att tillväxthormon har föryngrande egenskaper: det främjar fettförbränningsprocesser och andra. Vi kommer i detalj att beskriva tillväxthormonets roll i alla processer i samband med fettförbränning.

Naturligt tillväxthormon är en av de viktigaste ingredienserna i en ung organisme. Det produceras i hypofysen. Somatotropin får våra ben och muskler att växa, främjar proteinsyntes, påskyndar vår ämnesomsättning, föryngrar vår kropp, deltar i sårläkning, förbättrar bentätheten etc.

Tillväxthormon för viktminskning

Somatotropin bromsar fettproduktionen och bryter ner fettcellerna. Samtidigt aktiverar den syntesen av proteiner. Det vill säga din dröm uppfylls: du kommer att gå upp i viktminskning tillsammans med en förbättring av muskelstyrkan.

Hur går det Tillväxthormon främja viktminskning? Det ansvarar för processen för assimilering av fettsyror. En tillräcklig mängd tillväxthormon hjälper till att förstöra våra fettceller. Ju mer tillväxthormon produceras, desto mer fett används av cellerna. Det är därför folk börjar gå upp i vikt beroende på åldersrelaterad nedgång i tillväxthormonsyntesen.

Tillväxthormon och fettförbränningsprocesser

Tillväxthormonens roll är verkligen viktig. Somatotropin är en insulinantagonist. Tillväxthormon sänker insulin och ökar mängden glukos i blodet. Det vill säga den mobiliserar energiresurser när din kropp behöver dem: under en liten känsla av hunger eller under träning. Tillväxthormon ökar blodsockret, vilket är viktigt för vår hjärna och CNS. Dessutom orsakar tillväxthormon insulinresistens: det förhindrar våra muskler från att konsumera glukos för kontraktil aktivitet. Istället tvingas våra muskler att arbeta med fettsyror. Således kan vi dra slutsatsen: ju lägre insulinnivån, desto högre tillväxthormon. Dessa förhållanden är idealiska för fettförbränning. Somatotropin förbättrar lipasaktiviteten – generellt sett är detta hur tillväxthormon deltar i fettförbränningen.

Så för att sammanfatta: det måste sägas att tillväxthormon inte spelar någon viktig roll i fettförbränningen. Men dess roll är ganska betydande. Somatotropin hämmar insulinnivåer: detta är ett gynnsamt villkor för att gå ner i vikt, särskilt under träningspass. Tillväxthormon är dessutom inte bara en ”fettförbränare” – det har också en positiv effekt på vår ämnesomsättning.

Tillväxthormon

Tillväxthormon

Hur kan man öka tillväxthormonproduktionen?

Du kan stimulera hypofysen på ett sådant sätt:

1. Korrekt näring. Först och främst försöka kontrollera intaget av kolhydrater. Det är nödvändigt att äta mindre godis, raffinerat socker, skräpmat osv. Försök att konsumera mer protein (kött, fisk, ägg, keso, valnötter, jordnötter, havre, ärter, frön). Det visar sig att proteinmat ökar flödet av tillväxthormon till blodet.

Det vill säga, ju fler proteiner i kosten, desto högre produktion av tillväxthormon. I detta fall ökar utsöndringen av tillväxthormon när du konsumerar vissa proteinprodukter, såsom mager fisk, kärnost med låg fetthalt, kokt äggvita, mjölk och andra mejeriprodukter.

2. Minska antalet enkla kolhydrater i din diet. Enkla kolhydrater ökar vår vikt av flera skäl: de innehåller mycket kalorier, ökar glukosnivån, stimulerar ökad aptit och leder till överätande. Ta dessutom hänsyn till det faktum att enkla kolhydrater minskar produktionen av somatotropin.

Ät inte enkla kolhydrater innan träningen bara för att det är svårt för en full mage att träna. Alla produkter ökar våra nivåer av glukos i blodet. Som ett resultat börjar våra muskler konsumera energi från glukos. Det vill säga, ingen fettförbränning händer.

I det här fallet kommer det inte att finnas någon effekt från tillväxthormon under träning. Om du vill gå ner i vikt måste du ge en brist på glukos i blodet. Försök därför att äta senast 2 timmar före träningen. När det gäller resten av tiden, hålla blodsockernivåerna på grund av korrekt och regelbunden näring.

3. Minska antalet mättade fetter. Dessa ämnen ökar halten dåligt kolesterol och minskar produktionen av tillväxthormon. Dessutom undertrycker fet mat frisläppandet av lipas, vilket hjälper till att gå ner i vikt.

4. Sport och vila. Träna bara mer om du vill få fler chanser att producera tillväxthormon för viktminskning. Att gå, springa eller åka skidor är perfekt för den här uppgiften. Om du inte är professionell kan du bara spendera en timme per dag för fysisk aktivitet.

Försök sova minst 8 timmar. Somatotropin syntetiseras mest aktivt på natten, 1-2 timmar efter att du somnat. 70% av den totala mängden tillväxthormon produceras under sömnen. Därför bör större fokus placeras på din sömn. Annars börjar du gå ner i vikt långsammare. Dessutom rekommenderas att ta en liten tupplur på eftermiddagen.

5. Positiv stress för kroppen. Tillväxthormon utsöndras intensivt om du upplever positiv stress. Just nu börjar din kropp arbeta flera gånger mer aktivt. Du kan öva bastu, pool eller kontrastdusch. Försök att skydda dig mot negativ stress: irritabilitet, depression. Dessutom är det nödvändigt att blanda korrekt näring och träna korrekt.

6. Minska eller avstå helt från att dricka alkohol. Alkohol påverkar dina blodkärl, lever, hjärta, hjärna och andra organ negativt. Dessutom hämmar det också signifikant produktionen av tillväxthormon. Även små doser av alkohol minskar produktionen av tillväxthormon med 75%, det vill säga de kommer faktiskt att stoppa processen att gå ner i vikt.

Konsumera inte alkohol innan du sover. Alkoholhaltiga drycker innehåller ofta glukos, vilket förhindrar att fettavlagringar förstörs. Vår kropp börjar använda glukos som en energikälla.

Dessutom uppnås toppens utsöndring av somatotropin inom 1-2 timmar efter sömn. Således, när du dricker innan du lägger dig, blockerar du helt enkelt den viktigaste och produktiva perioden för tillväxthormonproduktion.

Tillväxthormon ViktminskningsKur

Det finns flera sätt att ta Tillväxthormon för viktminskning . På något sätt är det bäst att rådfråga en läkare innan du startar någon av dem. Se åtminstone till att du inte har problem med sköldkörtel- och könshormoner.

TillväxthormonKur för viktminskning bör påbörjas med subkutana injektioner på 5 IE dagligen. Om det inte finns några biverkningar kan du öka den dagliga dosen under den andra veckan. Ibland rekommenderas det till och med att injicera insulin. Detta är viktigt om du använder somatotropin i höga doser (mer än 10 IE dagligen).

Det är nödvändigt att injicera tillväxthormon när de bästa förhållandena skapas i kroppen: det är perioderna före måltid (på tom mage på morgonen) och under eller efter intensiv träning. Det rekommenderas att injicera tillväxthormon subkutant (vanligtvis i magen).

Hela kursen bör inte överstiga 6 månader. Enligt experter kommer du att gå ner i vikt under denna tid utan kost och fysisk ansträngning. Men det viktigaste är att tillväxthormonens övergripande resultat som syftar till att bli av med övervikt är mycket mer imponerande än experterna uppskattar.

Det är säkert att säga att användning av tillväxthormon för viktminskning inte utgör någon fara för kroppen. Ändå bör du definitivt rådgöra med specialister innan du väljer tillväxthormon för att bränna överskottsfett.

Referenser

  1. https://www.karger.com/Article/Abstract/184676
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3079864/
  3. https://web.archive.org/web/20080111163402/
  4. http://www.lib.mcg.edu/edu/eshuphysio/program/section5/5ch2/s5ch2_19.htm
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/2689
  6. https://academic.oup.com/mbe/article/19/7/1083/1068585