Vilka är effekterna av tillväxthormon (HGH)?

augusti 10, 2020 Av Av admin

Vilka är effekterna av tillväxthormon (HGH) (och biverkningar)?
Tillväxthormon anses vara en av de mest populära tillsatserna för peptid som används i kroppsbyggande. Det låter dig få muskelmassa av hög kvalitet. Det är också känt för sin fettförbränningseffekt. Idag är tillväxthormon (HGH) för kvinnor lika populärt som för män.
Tillväxthormon (HGH) eller somatotropin är ett av de viktigaste anabola hormonerna i människokroppen. Det påverkar musklerna och även kroppens skelett. Trots detta påverkar tillväxthormon (HGH) inte direkt tillväxten av kroppen: det stimulerar bara processen. På grund av dess effekt frigörs en ökad mängd insulinliknande tillväxtfaktorer (IGF: er) i blodet.
Den största koncentrationen av tillväxthormon (HGH) finns i barndomen. Produktionstopparna uppstår medan vi sover, och det betyder att brist på sömn kan orsaka brist på tillväxthormon (HGH). Det är därför många experter rekommenderar att sova minst 8 timmar om dagen.

Tillväxthormon har många funktioner:

 • Det minskar mängden fettsyror, påskyndar lipolys och får vår kropp att förbränna fett;
 • Tillväxthormon (HGH) ökar produktionen av insulin och stimulerar proteinbiosyntes;
 • Detta hormon är en effektiv assistent vid osteoporos och vissa förändringar i kroppen orsakade av ålder. Det förbättrar kollagensyntesen och hjälper till att förebygga skador i leder och ben. Tillväxthormon (HGH) kan minska risken för sprickor och bibehålla bentäthet hos kvinnor med osteoporos efter klimakteriet.
 • Tillväxthormon (HGH) har kardiotonisk effekt.

Varför behöver vi tillväxthormon?


Tillväxthormon (HGH) är särskilt viktigt för vissa individer. Rynkor börjar dyka upp på grund av brist på somatropin i kroppen. Dessutom lider människor av förlust av vitalitet och energi, övervikt, ben tunnare. Alla dessa sorgliga konsekvenser kan undvikas genom att använda tillväxthormoninjektioner. Enligt modern forskning kan de som använder tillväxthormon (HGH) således öka sin immunitet, minska pigmenteringen och öka hudens elasticitet.
Tillväxthormon (HGH) används allmänt för fysisk ansträngning och styrkaövningar. Följande nyckelfaktorer kan identifieras när man talar om de positiva effekterna av tillväxthormon på kroppen:

 • Vår kropp behöver detta hormon för att upprätthålla en sund vikt.
 • Tillväxthormon (HGH) stärker din kropp, vävnader och organ (särskilt muskler).
 • Tillväxthormon hjälper till att bevara en mer ungdomlig kropp.
 • Det minskar fett (särskilt runt magen och knäna), stärker höfterna.
 • Tillväxthormon (HGH) ger energi hela dagen.
 • Det ger god vila med mindre långvarig sömn.

Tillväxthormoninjektioner används effektivt för viktminskning. Sådan terapi gör det möjligt att förbättra fettförbränningsprocessen. Dessutom får musklerna att bli mer uttrycksfulla. Men glöm inte att det också har många andra användbara fördelar. Du kan bromsa åldringsprocessen, förbättra din hälsa, normalisera sömnen etc.

Vissa idrottare måste förse sig med den nödvändiga mängden tillväxthormon för att upprätthålla en god fysisk form. Tillväxthormon (HGH) reglerar vår tillväxt, ton, styrka och volym av vävnader och organ. Det minskar avsevärt mängden fett runt buken, knänna, låren. Varje tillväxthormon (HGH) aminosyra hjälper oss att se yngre och friskare ut. Som ett resultat har vi mycket energi hela dagen.

Tillväxthormon (HGH) normaliserar vårt sömnstabell, vilket är viktigt för dem som känner sig ständigt oroliga. Faktum är att injektioner av tillväxthormon (HGH) kan vara användbara för båda könen (både män och kvinnor). Glöm inte att nivån på tillväxthormon som produceras i kroppen minskas med åldern. Detta innebär att kroppen lider av negativa konsekvenser – den så kallade åldringsprocessen. Det är omöjligt att stoppa denna process, men det kan bromsas om kroppen hela tiden får ytterligare källor till tillväxthormon (HGH).

Dessutom jämförs tillväxthormon ofta med steroider, vilket kan öka testosteronnivån (manligt könshormon). Som ett resultat kan kvinnor som tar steroider uppleva de negativa effekterna som ansiktshårtillväxt, djup röst, minskad bröststorlek, oregelbunden menstruationscykel och mycket mer. Dessa biverkningar är inte förknippade med tillväxthormon (HGH) för kvinnor. Som ett resultat av att vi tar somatotropin får vår kropp helt enkelt fler aminosyror, vilket har en positiv effekt på vårt fysiologiska och fysiska tillstånd.

Tillväxthormon (HGH) för idrottare

Doserna av tillväxthormon skiljer sig åt män och kvinnor (män behöver högre doser). Det finns många kurser med tillväxthormon (HGH) för idrottare, som främjades av ledande experter inom idrottsmedicin. Tillväxthormon (HGH) kombinationer och doseringar har testats av många idrottare från hela världen.

Tillväxthormon (HGH) -kurs kan användas av de som är äldre än 20 år. Det har följande mål: tillväxthormon (HGH) -injektioner hjälper till att förbättra din hudkvalitet, öka elasticiteten i muskler, föryngra kroppen, etc. Huvudfunktionen i tillväxthormon (HGH) är att det också hjälper din kropp att bli av med av gifter, eftersom detta hormon utlöser mekanismen för naturlig förbränning av fettceller. Med andra ord påskyndar tillväxthormon förbränningen av fett genom en serie enzymatiska reaktioner i cellen. Tillväxthormon (HGH) hjälper dig att förbränna kalorier snabbare – ett så smart metabolismtrick, eller hur?

Kursen varar i minst tre månader för att få bra resultat. Den maximala dosen är 10 IE per dag. Detta är den maximala nivån för alla individer, även om det är bäst att ta 4 IE per dag. Denna dosering gör att du kan uppnå maximal cellhypertrofi – en mindre dos ger inte den önskade effekten, medan högre doser leder till snabb anpassning till läkemedlet.

Vilka är biverkningarna av tillväxthormon (HGH)?

Du måste göra minst tre månaders paus efter kursen. Annars kan du ”vänja dig” på detta hormon, men också skada kroppen. Om tillväxthormon (HGH) kommer in i kroppen under lång tid, kommer din kropp att sluta producera sitt eget hormon över tid.

Nästan vilket läkemedel som helst kan orsaka biverkningar, och tillväxthormon (HGH) är inget undantag. Sammantaget beror allt på doseringarna. Så, ett överdrivet intresse för syntetiskt tillväxthormon kan leda till en betydande tillväxt av broskvävnad, vilket kan resultera i lång näsa, kindben och en ökning av fotstorleken. Dina inre organ (lever, njurar, mjälte) kan också växa vid långvarig användning av tillväxthormon (HGH) i höga doser. Ett annat problem är karpaltunnelsyndrom, vilket betyder dumma fingrar (vanligtvis långfingret). Detta syndrom kan uppstå med mycket blygsamma doser av tillväxthormon. Ett annat obehagligt symptom är vattenretention. Slutligen kan långvarig användning av syntetisk somatotropin leda till bildandet av HGH-antikroppar i ditt blod, även om du använder läkemedel av högsta kvalitet.

Några andra fördelar med tillväxthormon (HGH)

Det visar sig att vissa hormoner inte bara kan användas för behandling utan också för att förhindra att äldre processer blir. Så tillväxthormon är det ämne som vissa forskare föreslår att använda för föryngring. Somatropin kan minska mängden fettmassa i kroppen. Benvävnad blir dessutom fastare under påverkan av tillväxthormoninjektioner. Detta läkemedel har en gynnsam effekt på huden såväl som på naglar och hår. Enligt en del information hjälper läkemedel baserade på tillväxthormon (HGH) att minska den biologiska åldern med 5-10 år.

Och slutligen är tillväxthormon eller somatotropin ett effektivt botemedel som verkligen hjälper till att uppnå dina mål. Det påverkar positivt alla inre organ och din hälsa i allmänhet. Men det är värt att komma ihåg att det inte rekommenderas att överskrida de tillåtna doserna eller överskrida kursens längd. Dessutom vet du redan att tillväxthormon (HGH) är viktigt för dem som vill bevara sin ungdom och skönhet under många år. Du bör dock inte glömma att det finns många förfalskade läkemedel som inte uppfyller kvalitetsstandarder. Det betyder att de kan göra mer skada än nytta. Så var försiktig när du väljer tillväxthormoninjektioner. Annars riskerar du att förstöra alla dina framsteg.

Referenser

 1. https://web.archive.org/web/20080111163402/
 2. http://www.lib.mcg.edu/edu/eshuphysio/program/section5/5ch2/s5ch2_19.htm
 3. https://books.google.com.tr/books?id=jteRUMN5xaEC&pg=PA12&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904392/