Tillväxthormon vs steroider: Vad ska man välja?

augusti 10, 2020 Av Av admin

Först och främst bör du veta det Tillväxthormon och steroider är olika. Det vill säga, begreppen tillväxthormon och anabola steroider är inte synonyma. Problemet är att det fortfarande finns många missuppfattningar om detta ämne. Till skillnad från specialister förstår vanliga konsumenter vanligtvis inte skillnaden mellan hormoner och steroider. De vet inte hur de ska skilja dessa agenter, så de flesta tror helt enkelt att de tillhör en kategori.

De allra flesta människor har hört talas om tillväxthormon och steroider. Ändå betyder detta inte att de vet skillnaden mellan tillväxthormon och steroider säkert. Anledningen är att båda dessa ämnen används aktivt i kroppsbyggande. Tillväxthormon är dock inte en steroid.

Tillväxthormon och steroider: definition

Tillväxthormon är ett av de hormoner som syntetiseras i hypofysen. Det är baserat på peptider av 191 aminosyror, producerade av den främre hypofysen. Tillväxthormon i människokroppen ansvarar för tillväxten av celler, såväl som din höjd, bentäthet, hud, fysiskt utseende. Dessutom: studier har visat att detta hormon kan förändra den genetiska potentialen för muskeltillväxt och öka livslängden avsevärt.

Anabola steroider är vissa läkemedel som imiterar effekten av testosteron och dihydrotestosteron. De ökar storleken på våra muskler och stärker benstrukturen. Steroider kan användas antingen som tabletter eller som injektioner. Man kommer att känna en kraftig ökning av nivån av testosteron efter att de kommer in i kroppen. Resultatet är en kraftig ökning av proteinsyntes, vilket ger ett snabbt resultat – en ökning av styrka och muskelmassa. I de flesta länder kan man endast använda steroider med recept från läkare, samt vid sjukdomar i samband med låga testosteronnivåer i kroppen. Det är olagligt att använda steroider av någon annan anledning.

Dessutom ska det sägas att tillväxthormon och steroider har anabola effekter. Det vill säga de båda kan främja muskeltillväxt i kroppen. Båda substanserna har också liknande biverkningar. Om du letar efter ett säkrare alternativ att få naturliga fördelar, bör du veta att tillväxthormon är lite mildare än steroider.

När det gäller USA är tillväxthormon och steroider lagligt tillgängliga läkemedel för behandling av ett antal sjukdomar i samband med brist på hormoner. Vissa läkare försöker Tillväxthormonterapi för behandling av tillväxthormonbrist, både hos barn och vuxna. Det vill säga tillväxthormon kan främja din tillväxt.

Tillväxthormon är också godkänd för behandling av patienter som lider av kakexi – extrem utmattning och förlust av kroppsmassa förknippad med AIDS.

Steroider används i princip för att behandla testosteronbrist hos patienter. Sådana läkemedel får endast användas på recept av en läkare.

Båda dessa komponenter är syntetiska ämnen. Dessa två farmaceutiska preparat kan injiceras och båda är endast tillgängliga på recept. De kan öka muskelvolym och prestanda, även om steroider är mer aggressiva än tillväxthormon.

Med både tillväxthormon och steroider

Nästan alla läkemedel baserade på somatotropin är väl kombinerade med testosteron anabola steroider. I detta fall uppnås en god synergistisk effekt. Kombination av tillväxthormon och steroider används för att öka muskelmassan. Dessutom är det en förbättring av muskelelasticitet och hudhälsa.

Som för Tillväxthormon bör man injicera 10 IE varannan dag (för 2-4 månader) eller 5 IE dagligen. Anabola steroider bör också läggas till. Den optimala kombinationen är tillväxthormon med testosteron (i en dos av 250-500 mg per vecka) eller Equipoise (600 mg per vecka). Hela kursen inklusive anabola steroider bör inte överstiga 7 veckor.

Steroidläkemedel hjälper till att öka kroppsvikten på grund av uttalad muskeltillväxt och fettförbränningsprocesser. Många idrottare tycker att den här banan är den mest kraftfulla. Samtidigt är en sådan kombination ganska säker för hälsan, eftersom dessa läkemedel har olika verkningsmekanismer. Det vill säga man kan använda dem i måttliga doser och utan att störa hormonmetabolismen. Du bör köra en effektiv PCT för att undvika negativa biverkningar.

Om din kroppsform är av primär betydelse kan du använda Anavar (dagligen för 30 mg) eller Winstrol (25-50 mg) istället för de steroider som anges tidigare. Dessa läkemedel har mindre effekter av stimulerande muskeltillväxt, men de används ofta som stora fettförbrännare.

Du kan också kombinera insulin och tillväxthormon – det ger en ökning av muskelmassan upp till 7 till 8 kg på bara 5 till 6 veckor. Ändå blir det svårare att bränna fett. I detta fall ser du resultatet endast om du injicerar somatotropin efter avslutad insulinverkan.

I allmänhet kan alla tillväxthormonbaserade läkemedel kombineras med olika anabola steroider för att få fettförbränningseffekter. Rätt kombination av läkemedel hjälper dig att bli av med subkutant fett utan strikt diet.

Tillväxthormon vs steroider: vad ska man välja?

Tyvärr kommer tillväxthormon inte att ge önskad effekt snabbare än steroider. Tillväxthormon påverkar våra muskelceller genom receptorerna. Tvärtom, steroider tränger in i själva cellen och stimulerar inre transformationer. Därför kan tillväxthormon tyvärr inte jämföras med steroider när det gäller styrka.

Steroider är kända för sin förmåga att återställa muskler efter utmattande träning (på kortast möjliga tid). Tack vare detta kan du träna varje dag utan att vara trött. Tillväxthormon kan också påskynda återhämtningen av vår kropp, men i mycket mindre grad.

Fördelar med tillväxthormon – frånvaro av biverkningar, stabila resultat. Fördelar med steroider – snabbare muskelvinster, bästa restaureringseffekter. I jämförelse med steroider tar det mer tid att uppnå resultatet när du använder tillväxthormon. Vad gäller steroider är de flesta av dem olagliga. Dessutom har de många biverkningar. Använd därför steroider endast om du är en professionell kroppsbyggare eller om utseendet är oerhört viktigt för dig. Om du är nybörjare är tillväxthormoninjektioner åt dig. De hjälper dig perfekt att få mer muskelmassa.

Referenser

  1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/elps.200800221
  2. https://www.karger.com/Article/Abstract/184676
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3079864/
  4. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2265.2006.02676.x