Är tillväxthormon en steroid? Tillväxthormon och steroider kur

augusti 10, 2020 Av Av admin

De viktigaste systemen i människokroppen studeras inte särskilt noggrant. Ändå är det uppenbart för alla att vi behöver en tillräcklig mängd tillväxthormon för ett normalt liv. Dessa värden är mycket högre när vi är unga. Med åldern börjar våra tillväxthormonnivåer minska långsamt (med 10% var tionde år i genomsnitt).

Vad är tillväxthormon? Detta hormon, som produceras i hypofysen, är förknippat med ett stort antal olika funktioner. Det påverkar absolut varje cell i vår kropp, samt ökar hastigheten på proteinsyntes och förbränner subkutant fett. Tillväxthormon har en stark anabolisk effekt, vilket uttrycks i muskelhyperplasi och muskelhypertrofi (förresten, steroider ger inte muskelhyperplasi). Detta är förmodligen orsaken till att tillväxthormon kallas det starkaste anabola hormonet. Dessutom förvandlar tillväxthormon fett till energi, vilket hjälper idrottaren att konsumera fler kalorier. Och en sak till: Tillväxthormon stärker våra ben, brosk och senor, vilket förmodligen är en av de främsta orsakerna till den mirakulösa ökningen i styrka som observeras i vissa professionella idrottare.

Tillväxthormon och steroider: vad är skillnaden?

Många tycker fortfarande att tillväxthormon och steroider är liknande, men det är inte sant. Ändå används steroider endast i professionella sporter, medan tillväxthormon också kan användas för föryngringsändamål.

När det gäller tillväxthormon används det ofta för muskelökning. Det hjälper till att förbättra våra ben naturligt. Tillväxthormon används också hos patienter med allvarliga sjukdomar, såsom AIDS. Det är ansvarigt för åldringsprocesserna i vår kropp.

Steroider fungerar på ett annat sätt. De ansvarar för testosteronsekretion. Till skillnad från tillväxthormon är steroider konstgjorda ämnen som hjälper dig att öka muskelmassan snabbare. Faktum är att de inte är naturliga element, så de kan ha olika negativa biverkningar.

Anabola steroider är överlägset de mest populära läkemedlen bland kroppsbyggare. De är prisvärda, billiga och extremt effektiva för att stimulera muskeltillväxt, även om de kan ha allvarliga biverkningar.

För att uppnå önskat resultat använder kroppsbyggare ett mycket stort antal olika typer av anabola steroider, liksom 2 till 4 olika anabola steroider tillsammans.

Tillväxthormon och steroider Kur

Frågan om rätt Tillväxthormondosering och administrationens varaktighet är mycket svårt att besvara. Tyvärr har ingen vetenskaplig forskning gjorts om hur man tar tillväxthormon optimalt. Toppidrottare tar 4-8 IE dagligen. I regel föredras i detta fall veckas subkutana injektioner. Det är inte förvånande att många idrottare delar upp sin dagliga dos och väljer 2 till 3 små subkutana injektioner av 2 IE. Lägsta mängd läkemedel bör startas från 1-5 IE per dag för att bestämma din kroppstolerans. Du kan gradvis öka den för att bestämma den individuella doseringen (högst 15-20 IE per dag).

Hur som helst verkar vanliga små doser vara mer effektiva. Som vi vet stimulerar tillväxthormon vår lever att producera somatomediner och insulinliknande faktorer, vilket leder till önskade effekter i kroppen. Vår lever kan producera en begränsad mängd somatomediner och insulinliknande faktorer. Därför svarar vår lever troligen bättre på små dagliga doser.

Tillväxthormon

Tillväxthormon

Den genomsnittliga varaktigheten på TillväxthormonKur är cirka 3-6 månader. Det används vanligtvis inte mer än 6 månader i samband med ökade biverkningar.

Tillväxthormon och steroider används tillsammans för att öka muskelmassan. Dessutom hjälper en sådan kombination till att förbättra hudens hälsa, öka muskelelasticiteten och föryngra vår kropp.

Anabola steroider bör läggas till tillväxthormonKur. Tillväxthormon injiceras vanligtvis med följande steroider: Testosteron eller Equipoise (en dos på 250-300 mg per vecka). Man bör testa anabola steroider inom 7 veckor. Innan du börjar använda tillväxthormon och steroider rekommenderas det att undersökas i förväg och rådfråga en specialist för att utesluta kontraindikationer: överkänslighet, godartade och maligna formationer, graviditet och amning.

Steroider hjälper till att öka kroppsvikten lätt. Dessa ämnen främjar muskelväxtfettförbränningsprocesser. Många professionella idrottare anser att denna kurs är ganska säker för hälsan. Det är dock möjligt endast när du använder Tillväxthormon och steroider i måttliga doser. Således kommer du att hålla din hormonmetabolism under kontroll.

Om du är rädd för steroidassocierade biverkningar, bör du inte glömma PCT (efter Kurterapi). Från och med den andra veckan bör man använda Tamoxifen (Nolvadex) i en dos på 10 mg dagligen. Under denna tid är det nödvändigt att inkludera mer protein i din diet för att ge kroppen nödvändigt material för produktion av nya muskelfibrer.

Tillväxthormon  Referenser

  1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/elps.200800221
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904392/
  3. https://quackwatch.org/related/hgh/
  4. https://www.nytimes.com/1998/04/12/style/anti-aging-potion-or-poison.html
  5. https://www.law.cornell.edu/uscode/text/21/333