Är tillväxthormon lagligt? Var man kan köpa tillväxthormon lagligt

augusti 10, 2020 Av Av admin

Tillväxthormon (tillväxthormon) har blivit allmänt känd inom bodybuilding i slutet av 80-talet. Många idrottare kunde öka sin totala muskelmassa med detta läkemedel. Tillväxthormon är en naturlig substans som produceras i vår kropp för att stimulera fysisk tillväxt.

Tillväxthormon används ofta hos patienter med skador eftersom det hjälper till att förbättra vår benstruktur och bindväv. Vad gäller olika idrottsgrenar har ett antal studier visat att tillväxthormon främjar uthållighet och produktivitet. Därför kan den användas i kroppsbyggande.

De kroppsbyggare som använder tillväxthormon försöker förbättra sin fysiska hälsa. Tillväxthormoninjektioner har ett antal fördelar: låg procentsats av biverkningar, inga förändringar i reproduktionsorgan, ingen behandling efter cykeln. De vanligaste nackdelarna inkluderar högt pris och risken för att köpa falska produkter.

Tillväxthormon används i nästan alla områden. Många kända människor köper det för att se yngre ut. Det hjälper till att föryngra, även om priset är ganska högt.

Många kanske tror att det är bättre att köpa en annan typ av läkemedel eller generisk, vilket är billigare än naturligt tillväxthormon. Ändå bekräftar många fakta att tillväxthormon är mer effektiv och inte farligt. Detta läkemedel uppfyller perfekt utmaningen.

Är tillväxthormon lagligt?

Tillväxthormon används främst inom farmakologi. Det ingår i listan över produkter som är föremål för obligatorisk certifiering. Det vill säga tillväxthormon är ganska lagligt. Alla vet att modern kroppsbyggnad inte kan göra utan tillväxthormon och andra ämnen. När det gäller tillväxthormon är det helt lagligt endast när det föreskrivs av läkare.

Låg kostnad för tillväxthormoninjektioner bör få din uppmärksamhet. Den globala marknaden för sportnäring är full av förfalskningar, så att de kan skada din hälsa. Om du ser ovanligt små priser, är det bättre att fråga din läkare och undersöka noggrant paketet och typen av läkemedel.

Tillväxthormon är förresten lagligt i USA och de flesta europeiska länder. Det säljs även utan recept. Detta läkemedel har visat sig vara en mycket kraftfull stimulator av anabola processer i kroppen. Detta är strikt taget den viktigaste faktorn för tillväxthormon popularitet i världen av professionell sport. Till en början extraherades tillväxthormon från olika djur. Det åtföljdes av hög risk för allvarliga infektionssjukdomar med ett dödligt resultat på några veckor. Därför kallades det olagligt enligt klassificeringen av World Anti-Doping Agency (WADA). Idag syntetiseras tillväxthormon konstgjort. Det vill säga bara syntetiserad form av tillväxthormon är laglig inom idrottsmedicin.

Till exempel i USA bestäms begreppet lagligt / olagligt av koncentrationen av ett visst ämne. Därför upplöses tillväxthormon helt enkelt till en ”laglig” koncentration.

Ja, det är helt sant. Detta läkemedel hör inte till listan över förbjudna mediciner. Det är helt lagligt. Förresten, detta är ett stort plus i jämförelse med anabola steroider när det gäller säkerhet vid användning.

Positiva effekter av laglig tillväxthormon

Tillväxthormon är extremt populär inom kroppsbyggande: detta läkemedel används för att bränna fettavlagringar och öka den totala muskelmassan. Dessutom har den milda och tillfälliga eller nästan inga biverkningar alls. Tillväxthormon har en uttalad anabolisk och antikatabolisk effekt. Det hjälper till att bli av med oönskade subkutana fettavlagringar och öka muskelmassan. Sammantaget är tillväxthormoninjektioner helt enkelt oumbärliga för de idrottare som vill ha en perfekt kropp, liksom för dem som förbereder sig för tävlingar. Juridiska tillväxthormoninjektioner inkluderar ett antal fördelaktiga funktioner:

 • Tillväxthormon får mängden blodsocker att växa;
 • Det stimulerar tillväxten av muskelfibrer;
 • Det främjar fettförlust;
 • Det hjälper dig att se yngre ut;
 • Det hjälper till att stärka benstrukturen hos idrottare;
 • Det stärker immunsystemet;
 • Det främjar sårläkning;
 • Det förhindrar vissa åldersrelaterade förändringar.

Laglig tillväxthormon vid kroppsbyggnad

Tillväxthormon används ofta i kroppsbyggande tillsammans med olika anabola steroider som ger god muskeltillväxt och minskar mängden fettavlagringar.

somatotropin eller tillväxthormon extraherades först från mänskliga kroppar. Growth Hormone syntetisk analog kom in på marknaden 1985. Den producerades för att förhindra vissa hälsoproblem och bota barn med allvarliga patologier. År 1990 var tillväxthormonadministrationen strikt begränsad. Trots många begränsningar använder moderna kroppsbyggare det för att bränna fett och öka muskelmassan.

Tillväxthormon och dess analoger (generika) ingår inte i listan över giftiga ämnen. Ändå är tillväxthormon ett läkemedel. Det vill säga att du kan injicera tillväxthormon enligt läkarens recept.

Slutsats

Vad kan man äntligen säga om tillväxthormon? Detta är den mest lönsamma produkten som används i bodybuilding. Man kan ofta möta erbjudanden till köp tillväxthormon online . Tyvärr är de flesta av dessa förslag falska och olagliga. En stor del av kemiska pulver som krävs för produktion av förbjudna ämnen över hela världen kommer från Asien. Mexiko, Indien, Pakistan, Kina, Thailand producerar tillväxthormon till olika priser. Kina, Indien och Thailand – dessa länder har en stark läkemedelsindustri på grund av billig arbetsmarknad.

Dessutom är det mycket lättare att kringgå lagen i Indien eller Kina än i USA. Därför är det olagligt att köpa tillväxthormoninjektion utan recept i de flesta länder. Dessutom kan du möta negativa biverkningar som är förknippade med falska tillväxthormon. Dessa biverkningar kan inkludera: diabetes, hjärtsvikt, högt blodtryck, vattentätning etc.

Idag är tillväxthormon ett syntetiskt hormon som har spridits i stor omfattning inom idrottsprestationer på grund av dess enastående egenskaper förknippade med fettförlust, muskeltillväxt och förnyelse, snabb återhämtning efter träning osv. Således är syntetisk tillväxthormon ett utmärkt botemedel för att uppnå höga mål bland kroppsbyggare.

Det ska sägas än en gång att tillväxthormon (och tillväxthormongeneriker) inte ingår i listan över giftiga ämnen. Samtidigt kan lågkvalitets, förfalskade och oregistrerade tillväxthormoninjektioner fortfarande hittas på marknaden. Således kommer ingen att straffas om du köper certifierade produkter (till exempel tillväxthormon eller generiska föreskrivna av din läkare). Tillväxthormon är inte särskilt effektiv för att bygga muskelmassa (om den används utan testosteron). Ändå är det effektivt och helt säkert för din hälsa (om det används under medicinsk övervakning).

Referenser

 1. https://www.deadiversion.usdoj.gov/drug_chem_info/hgh.pdf
 2. https://medicalxpress.com/news/2007-01-proof-growth-hormone-therapy-longer.html
 3. https://journals.physiology.org/doi/abs/10.1152/ajplegacy.1975.229.2.409
 4. https://grg51.typepad.com/steroid_nation/2008/03/review-from-sta.html