Bromsar tillväxthormon åldringsprocessen?

augusti 10, 2020 Av Av admin

Tillväxthormon (somatropin) är ett läkemedel som har många olika funktioner. Det kan användas både av vanliga människor och professionella idrottare. Men tiden verkar gå snabbare när vi blir äldre. Därför börjar vi fundera över hur vi kan hålla oss ung mer och mer ofta. Även i detta fall kan tillväxthormoninjektioner hjälpa oss. Det är ingen hemlighet att den maximala nivån för tillväxthormon kan uppnås under puberteten. Tillväxthormonnivåerna minskar med 10% ungefär var tionde år. Det är, som forskare har funnit, att otillräcklig produktion av tillväxthormon är den främsta orsaken till tidig åldrande. Därför rekommenderas du att använda om du verkligen vill bromsa åldringsprocessen Tillväxthormoninjektioner . Så här kan du vinna 10, 15 och till och med 20 års liv.

Tillväxthormon fördelar

Tillväxthormon kallas ett verkligt mirakel av åldrande terapi. Det har blivit extremt populärt i föryngrande program. Tillväxthormonterapi blockerar de destruktiva processerna i vår kropp. Detta ämne hjälper till att förvandla våra feta avlagringar till muskelmassa. Dessutom stärker det vårt immunsystem och ben, förbättrar mentala förmågor, minskar kolesterol, ökar sexuell aktivitet etc.


Några tecken på åldrande hos män:

 • Problem med erektion, förlust av sexuell lust;
 • Överdriven ansamling av fett i kroppen;
 • Minskning av muskelmassa;
 • Minskad bentäthet;
 • Låg fysisk arbetsförmåga.

Några tecken på åldrande hos kvinnor:

 • Humörsvängningar;
 • Klåda, torrhet i huden, rynkor, celluliter;
 • Dysfunktion i urinvägarna;
 • Sömnproblem;
 • Trötthet;
 • Håravfall;
 • Osteoporos.

Det är möjligt att återställa skadade celler med tillväxthormoninjektioner. Tillväxthormon hjälper till att återställa vår sexuella aktivitet, stärker benen och reparerar skadade vävnader. Dessutom bidrar detta läkemedel till att återställa skadade hjärnceller och förhindra minnesförsämring.

Tillväxthormonterapi är av stor betydelse för kvinnor. Rynkor, förlust av vitalitet och energi, övervikt – dessa effekter kan undvikas när tillväxthormoninjektioner räddas. Terapin förhindrar för tidigt åldrande, minskar pigmenteringen, normaliserar sömnen, förbättrar minnet etc. Enligt vissa studier kommer tillväxthormon att hjälpa dig bli av med celluliter och förbättra libido, vilket är mycket viktigt i alla åldrar.
Regelbunden somatropininjektioner kan leda till otroliga resultat. Tillväxthormonterapi för vuxna har en verkligt magisk effekt: det kan bromsa åldringsprocessen och förbättra ditt liv.

Hur dina tillväxthormonnivåer förändras när du åldras

Somatropin är ett av de viktigaste hormonerna som reglerar vår tillväxt och föryngring. Detta hormon påverkar mest aktivt vårt ben och broskvävnad, främjar syntesen av muskelvävnad och hjälper till att bli av med fett. Ändå börjar vår cellförnyelse avta med åldern. Därför kan det vara användbart att lägga till alternativa källor till tillväxthormon.


När det gäller föryngring rekommenderas det att du påbörjar tillväxthormonterapi efter att du fyllt 30. Olika åldringsprocesser tenderar att vävstora stora vid den åldern. Och du behöver absolut inte använda tillväxthormon som professionella kroppsbyggare (det vill säga 15-20 IE per dag). Du kanske inte behöver så stort belopp om ditt mål är att förhindra åldersrelaterade förändringar. Därför får en man eller kvinna som väger 70-90 kg endast använda 2 IE tillväxthormon per dag. Den bästa tiden för injektion är omedelbart på morgnarna (efter uppvaknandet). Den lägsta nivån av tillväxthormon observeras vid denna tidpunkt. Kursen för föryngring bör pågå i minst 6 månader. Efter det rekommenderas det att ta en 2-3 månaders paus.
Så låt oss sammanfatta. Tillväxthormonterapi för föryngring är en mycket effektiv sak. Du kan förhindra åldersrelaterade förändringar och se 10-15 år yngre. Du kommer att få en plötslig spräng av energi. Dessutom förlorar du subkutant fett (särskilt i buken) och till och med förbättrar din syn.

Två sidor av tillväxthormonterapi

De flesta läkare som tar hand om ytterligare intäkter tycker inte om att prata om nackdelarna med denna teknik. Ändå finns det några nackdelar.
– Det är möjligt att använda somatropin endast i form av injektioner. Detta hormon är ett protein. Därför löses det helt enkelt i tarmen (som de allra flesta föreningar i denna klass).
– Somatropin är inte en elixir av evig ungdom. Det är effektivt hos ungefär 1/3 av patienterna: endast hos äldre såväl som hos dem med signifikant minskad tillväxthormonproduktion.
– Fram till idag är nästan den enda medicinska indikationen för tillväxthormonterapi tillväxthormonbrist hos barn. Det används olagligt som den mest kraftfulla och effektiva dopningen. Tillväxthormonterapi är inte en utbredd praxis inom medicin (hög risk för oönskade biverkningar). Många läkare är i allmänhet väldigt skeptiska: de tycker att tillväxthormon som en åldrande terapi är en kontroversiell sak.

Hur man förblir ung med tillväxthormon

Hur kan vi få vår kropp att producera somatropin så länge som möjligt? Låt oss lista de faktorer som kan hjälpa dig att öka nivån på tillväxthormon i alla åldrar.
Träning är den mest effektiva principen som kan hjälpa dig att uppnå viktminskning. Det antas att detta är närmast relaterat till bodypump och sprinting.
Ät mat som ost, kyckling, ägg, bönor, ärtor, pumpafrön, valnötter. Glöm inte lysin och arginin. Det största innehållet av arginin finns i pumpafrön, kött och mjölk.
Generellt sett är vår tillväxthormonsekretion högre under sömnen. Därför, hur mycket behöver du sova? Det visade sig att de som sover 6 till 8 timmar om dagen lever längre och ser yngre ut. Sömnets kvalitet är också viktig.


Därför måste du göra dessa saker för att förhindra minskningen av tillväxthormon med åldern:

 1. Regelbunden fysisk aktivitet under dagen. Intensiva träningar ökar nivån av endogent somatropin upp till tio gånger.
 2. Bli av med magfett (magfett undertrycker syntesen av somatropin). Välj mat som innehåller komplexa kolhydrater: havreflingor, pasta, brun ris, ärtor, bönor, färsk fruktjuice utan socker, mejeriprodukter.
 3. Minska antalet sötsaker som konsumeras. Ät dem inte åtminstone på kvällen (överskott av glukos i blodet undertrycker produktionen av somatropin). Överkonsumtion av mat och hyperglykemi minskar nivån av somatotropiskt hormon.
 4. Försök få minst sex timmars sömn (somatropin produceras under sömnen). En god natts sömn stimulerar också produktionen av endogent somatropin. Gå inte sova på full mage.
  Observera att tillväxthormoninjektioner aldrig används ensamma. För att använda detta läkemedel rekommenderas noggrann utvärdering av hormonstatusen (sköldkörtelhormoner, könshormoner, insulin). Endast i detta fall leder tillväxthormonbehandling inte till biverkningar. Schemat väljs individuellt (beroende på ålder och livsstil).

Referenser

 1. https://www.bloomberg.com/politics?pid=newsarchive&sid=awlswGxIiU5c&refer=home
 2. https://grg51.typepad.com/steroid_nation/2008/03/review-from-sta.html
 3. https://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/WarningLetters/ucm215918.htm
 4. https://academic.oup.com/mbe/article/19/7/1083/1068585
 5. https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00122.2002
 6. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/elps.200800221