Vilket är bättre tillväxthormon eller IGF-1 LR3?

augusti 10, 2020 Av Av admin

Tillväxthormon spelar en viktig roll under puberteten. Tillväxthormon ansvarar för naturlig muskeltillväxt under puberteten, liksom för ett antal andra funktioner, som proteinsyntes, RNA-syntes, transport av aminosyror och glukos, etc. Det finns dock olika former av tillväxthormon, t.ex. IGF-1 och IGF-1 LR3, som har olika funktioner och fördelar.

IGF-1 (insulinliknande tillväxtfaktor

1) är ett protein med en insulinliknande struktur. Huvudfunktionen för IGF-1 är att stimulera tillväxten av kroppen genom att reglera celltillväxt och celldöd. Syntetisk IGF-1 kan användas som ett alternativ till tillväxthormon som produceras av hypofysen. Tillväxthormonsekretion minskar med åldern, men det kan stimuleras av insulinliknande tillväxtfaktor 1, eftersom IGF-1 har samma effekt som tillväxthormon.

Vad gäller IGF-1 Long R3 eller IGF-1 LR3, är detta en annan form av human insulinliknande tillväxtfaktor med vissa förändringar i aminosyrakompositioner. Den består av 83 aminosyror, där glutamin ersätts av arginin i den tredje positionen.

Enligt nyligen genomförda studier är IGF-1 LR3 en mer potent analog än IGF-1 (den biologiska aktiviteten är högre). I allmänhet har IGF-1 LR3 en annan funktionell aktivitet i olika vävnader. Till exempel gör det musklerna mer känsliga för insulin och leder samtidigt till en minskning av fettansamlingen i muskelvävnad. Det vill säga när du använder IGF-1 Long R3 får du ren muskelvävnad.

Båda typerna av ämnen hjälper dig att få muskelmassa. Kroppsbyggare eller människor som vill göra sin kropp starkare använder både tillväxthormon och IGF-1 LR3 för att bygga kvalitetsmassa.

Vad ska jag veta om IGF-1 LR3?

IGF-1 LR3 är en analog av IGF-1 som främst påverkar kolhydratmetabolismen. Den aktiva substansen blockerar flödet av glukos in i cellerna och hjälper vår kropp att bränna fettvävnad för att få mer energi. Således finns det en märkbar minskning av fettlagret efter några veckor. En annan intressant effekt är hyperplasi (antalet muskelceller ökar). IGF-1 LR3 stimulerar absorptionen av aminosyror och syntesen av proteiner i muskler och andra vävnader.

Vem kan använda IGF-1 LR3?

IGF-1 LR3 är idealisk för dig som vill bygga mager muskelmassa snabbare. Denna peptid fungerar otroligt snabbt, så du kommer att se resultatet omedelbart.

IGF-1 LR3 har ett högt anabola index. Huvudeffekten uttrycks i muskelhyperplasi. Som studier har visat fungerar detta läkemedel perfekt även hos veteranidrottare.

IGF-1 Long R3 blockerar glukos i kroppen och främjar fettförbränningseffekten under träningen. Effekten liknar effekten av tillväxthormon, även om du kommer att få snabbare och bättre resultat med IGF-1 LR3.

Vad är den största skillnaden mellan tillväxthormon och IGF-1 LR3?

För närvarande används tillväxthormon och dess modifierade versioner både inom medicinsk praxis och i kraftsport (till exempel för att öka styrka och uthållighet i kroppsbyggande). Tillväxthormon påverkar proteinsyntesen och stimulerar tillväxten av muskelfibrer (liksom brosk och benvävnad) med hjälp av IGF-1, som är syntetiserad i levern. Samtidigt har IGF-1 LR3 en större läkande effekt. Muskelvinstgraden i samband med IGF-1 LR3 är dramatiskt olika – från helt obetydlig till utestående. När det gäller tillväxthormon används det ofta tillsammans med andra hormoner för effektivt arbete. Å andra sidan är tillväxthastigheterna för muskelvinst i samband med kombinationen av androgener och tillväxthormon mycket mer stabila. Och en sak till: din kropp kanske inte svarar på IGF-1 LR3. Det är därför många idrottare bara kan använda tillväxthormon.

Dessutom uppmärksamma tillväxthormon som en del av anti-aging terapi. Om tillväxthormoninjektioner passar dig, använd det här läkemedlet för att uppnå en synlig föryngringseffekt.

Både tillväxthormon och IGF-1 LR3 är effektiva för kroppsbyggare som vill få muskelmassa och bli av med subkutant fett. Det är emellertid särskilt fördelaktigt att använda IGF-1 Long R3 under intensiv fysisk aktivitet och före tävlingen. IGF-1 LR3 används i idrott när samtidigt fettförbränning och muskelbyggnadseffekter är länge väntat. Detta läkemedel är populärt bland dem som är i desperat behov av att minska fettavlagringar. Därför, trots att priset för IGF-1 LR3 är högt, förstår många idrottare att detta läkemedel också är mycket viktigt. Förlust av resultat på månader eller till och med års träning är en allvarlig anledning att tänka på olika sporttillskott, inklusive IGF-1 LR3. Dessa injektioner kan öka styrkan och uthålligheten avsevärt. Dessutom stärker behandlingen benen och minskar risken för skador.

IGF-1LR3-terapi är helt säker. På grund av dess naturliga ursprung orsakar detta läkemedel inga biverkningar och kan fungera som ett naturligt prestationsförbättrande ämne för människokroppen. Utan överdrift är detta ett av de mest lovande läkemedlen på denna lista. Tillsammans med långvarig effekt har den en högre effekt på idrottarens kropp. I praktiken såväl som under de kliniska studierna och laboratoriestudierna konstaterades att IGF-1LR3 är minst två gånger kraftigare än den ursprungliga versionen. Det är också anmärkningsvärt att den omedelbara fördelen är mer konkret. Således kan injektioner av IGF-1 LR3 leda till betydande muskeltillväxt under en kort kurs på högst 4-6 veckor.

Snabb muskeltillväxt är en omöjlig affär för dem som försöker enkel träning eller bara använder Tillväxthormoninjektioner . Naturligtvis kommer tillväxthormon definitivt hjälpa dig att öka storleken på muskelceller, men i en lugn takt. Det bör dock noteras att inte alla tillväxthormonanaloger kan visa jämförbara effekter.
Enligt kunderna är det också anmärkningsvärt att vissa biverkningar endast kan uppstå när doserna av misstag eller avsiktligt överskattas. Ändå stör sådana ”defekter” som ibland uppstår under kursen inte en hälsosam livsstil.

Generellt sett har erfarenheter visat att IGF-1 LR3 är ett utmärkt val för både högkvalitativ muskeltillväxt och skärningsfas (på grund av hypertrofi och hyperplasi). Läkemedlet är relevant för olika åldersgrupper såväl som för olika färdighetsnivåer. Med andra ord är det relativt säkert för sportändamål för män, kvinnor, amatörer och idrottsutövare.

Vad gäller effekterna är IGF-1 LR3 en biologiskt aktiv peptid som har en anabol effekt. De förbättringar detta läkemedel ger är i stort sett jämförbara med tillväxthormon. Förresten, tillväxthormon är inte helt oberoende: dess effekter (fettförbränning, muskeltillväxt etc.) beror på IGF-1. IGF-1 LR3 fungerar på samma sätt. Båda substanserna har en liknande farmakologisk effekt: de skiljer sig endast i fråga om påverkan.

Referenser

  1. https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00122.2002
  2. https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2017/021148s049lbl.pdf
  3. https://www.deadiversion.usdoj.gov/drug_chem_info/hgh.pdf
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC297368/
  5. https://journals.physiology.org/doi/abs/10.1152/ajplegacy.1975.229.2.409