Hur använder jag mänsklig tillväxthormon ordentligt? Vilken dos ska jag ta?

augusti 10, 2020 Av Av admin

Humant tillväxthormon (somatotropin) är det mest populära farmakologiska medlet bland idrottare. Först användes somatotropin endast för kroppsbyggande och viktlyft. Från idag använder många idrottare och gymnaster det ännu mer aktivt än kroppsbyggare. Human Growth Hormone visade sig vara ett väl beprövat läkemedel vid behandling av skador .

growth-hormone-2

Som ett resultat är detta ett av de snabbast växande områdena inom idrottsmedicin. Slutligen kan du förbättra tillväxten av en ung idrottsman, vilket också är viktigt. Varför behöver vår kropp mänsklig tillväxthormon? somatotropin är den främsta tillväxtfaktorn för oss alla. Vår tillväxt (både i längd och bredd) beror på Mänsklig tillväxthormonnivå . Ibland, vid ung ålder, ökas utsöndringen av tillväxthormon kraftigt av olika skäl.

Detta tillstånd anses vara en sjukdom och kallas gigantism. Många människor på vår planet skulle dock vara mycket glada över att bli höga, och nu är det ganska enkelt. Förresten, ibland ökar humant tillväxthormonnivåer dramatiskt redan i den vuxna kroppen (när de flesta tillväxtplattor redan är stängda). I detta fall blir personens underkäke, näsa, händer och fötter mycket stora. Denna sjukdom kallas akromegali. Det är värt att notera att humant tillväxthormonnivå beror på åldern, eftersom den högsta koncentrationen av somatropin observeras under de första åren av livet, medan den maximala produktionen sker i tonåren.

Somatotropin utför många funktioner i en helt bildad kropp. Det ansvarar för processerna för proteinsyntes i alla organ och vävnader. Få människor vet att humant tillväxthormon också är ett stresshormon: ditt blodsocker kan stiga kraftigt som svar på stress, och detta hjälper kroppen att anpassa sig till vissa situationer genom att öka proteinsyntesen i cellerna. Därför klarar människor med starka ben bättre med stress, till stor del på grund av somatotropin.

growth-hormone-1

Tillväxthormonbrist i barndomen innebär att människor blir väldigt små. Ett sådant tillstånd kallas hypofyseal nanism. Olika typer av dystrofi kan också hittas i närvaro av tillväxthormonbrist hos vuxna, men de är extremt sällsynta. En sådan kombination (hypofyseal nanism) bevisar redan att somatotropin produceras i hypofysen. Dessutom produceras andra hormoner av hypofysen – sköldkörtelstimulerande hormon, adrenokortikotropiskt hormon, gonadotropiskt hormon och andra.

Human Growth Hormone är ett peptidhormon som innehåller 191 aminosyrarester. Det produceras i de så kallade eosinofila cellerna i hypofysen. Utsöndringen av tillväxthormon är annorlunda. Som regel finns det 6-10 toppar inom en dag. Utsöndringen är högre under fysisk aktivitet och sömn. Det är viktigt att förstå att tillväxthormon inte har en direkt effekt på kroppen: det stimulerar bara frisättningen av insulinliknande tillväxtfaktorer och somatomediner.

Effekten av tillväxthormon är ett under. Först och främst har den en stark anabolisk effekt, som inkluderar muskelhypertrofi och muskelhyperplasi. För det andra, Mänsklig tillväxthormon hjälper till att förbättra fettförbränningsprocesser . Detta hormon ”bränner” fett intensivt och låter dig konsumera fler kalorier. För det tredje stärker mänsklig tillväxthormon bindväv, senor, ben och brosk, vilket antagligen är en av de viktigaste Mänsklig tillväxthormon fördelar för vissa idrottare. Vissa kroppsbyggare är övertygade om att mänsklig tillväxthormon skyddar dem från allvarliga skador. Mänsklig tillväxthormonterapi leder också till att de uppnådda musklerna inte smälter efter kursens slut. Denna effekt är förknippad med ett stort antal muskelceller.

growth-hormone-4

Mänsklig tillväxthormon korrekt dosering

Och så, hur ska du använda mänsklig tillväxthormon? Den vanliga effektiva dosen för idrottare är 1 subkutan injektion administreras dagligen . De doseringen för toppidrottare varierar från 8 till 24 IE per dag . 1 mg somatotropin är lika med 1 IE. Som regel produceras somatotropin i ampuller på 4, 8 och 16 IE. Många idrottare föredrar att dela upp den dagliga dosen i två doser, som ges på morgonen på tom mage och på kvällen före sänggåendet. Du kan dock använda den en eller två gånger, det finns ingen signifikant skillnad.

Somatotropin introduceras subkutant (oftast i buken). Du kan dock injicera läkemedlet på någon annan plats. Det finns en myt att subkutant fett kommer att försvinna om du injicerar mänsklig tillväxthormon i magen fettområdet. Det är inte sant. Ditt fett börjar smälta bort oavsett var Mänskligt tillväxthormon injiceras. När allt kommer omkring kommer du att kunna bränna fett tack vare till största delen somatomedin, som produceras i levern.

Somatomedin kan produceras av levern i stora mängder (enligt normala fysiologiska förhållanden). Känsligheten kan endast vara lägre hos patienter med mycket allvarliga leversjukdomar (skrump, hepatit). Men dessa fall är extremt sällsynta. Vissa idrottare svär att de bara har uppnått fantastiska resultat 2 IE per dag . Du bör ändå använda minst ett minimum av 4 IE per dag om du tänker arbeta med humant tillväxthormon på allvar. Nu föreskrivs kl 4-8 IE dagligen . Man kan använda upp till 16 IE per dag i vissa fall. Högre doser är förknippade med allvarliga biverkningar och används endast i idrottsutövning för professionella idrottare.

I allmänhet finns det individer som är mer känsliga för mänsklig tillväxthormon. Detta är ett utbrett fenomen bland kvinnor och ungdomar. De kan verkligen bara använda 2 IU . Tyvärr måste de flesta idrottare ta mänsklig tillväxthormon i stora mängder, eftersom det helt enkelt inte fungerar med en liten dos.

growth-hormone-3

De vanliga nivåerna av mänsklig tillväxthormon hos män varierar vanligtvis mellan 5 och 8 ng / ml , och hos kvinnor – mellan 8 och 10 ng / ml . Som ni ser är mängden mänsklig tillväxthormon större än kvinnor. Kvinnor visade mer känslighet för tillväxthormoninjektioner. Det betyder att de kan använda mycket mindre doser av tillväxthormon än män. Somatotropin hjälper till att minska subkutant fett och förvandla den till muskelmassa. För övrigt, Mänsklig tillväxthormon hjälper till att behandla djupa sår efter allvarliga operationer genom att blockera processerna för sönderdelning av muskelfibrer.

När det gäller varaktigheten av Mänsklig tillväxthormoncykel , det bör pågå flera månader (minst sex veckor). Det tros att risken för biverkningar ökar om du använder humant tillväxthormon i ett halvt år eller mer. Detta är dock en fråga om debatt. Faktum är att den initiala känsligheten hos vissa individer kvarstår i upp till sex månader. Samtidigt fanns det fall då vissa idrottare måste öka dosen varannan vecka. I allmänhet räcker 7-8 månader med administration. Mänsklig tillväxthormonbehandling kan stoppas, eftersom den kommer att vara mindre effektiv.

Referenser

  1. https://quackwatch.org/related/hgh/
  2. https://www.nytimes.com/1998/04/12/style/anti-aging-potion-or-poison.html
  3. https://science.sciencemag.org/content/125/3253/884
  4. https://www.karger.com/Article/Abstract/184676